Ga naar één van deze vijf restaurants waar het uitzicht je het gevoel geeft uitverkoren te zijn. Dineren op grote hoogte kan hier op z’n best.

1. Nieuw uitzicht: VANE, Eindhoven

De Groene Toren is een begrip in Eindhoven. Daar kun je in de top heel erg goed eten met uitzicht over de oude binnenstad bij VANE.

Article continues after the ad

Casimir Stevens kookt er de sterren van de hemel en cocktailtovenares Tess Posthumus stelde de cocktailkaart samen.

vane-eindhoven.nl

2. High Dine: The Penthouse, Den Haag

Onder The Penthouse ligt Den Haag als een badlaken uitgespreid tegen de duinen en de kust. Je eet er heerlijk, maar ook voor een High Tea of High Wine is dit echt een aanrader.

www.thepenthouse.nl

3. 360 graden: MOON, Amsterdam

Neem het pontje over ’t IJ en waan je in cosmopolitische sferen boven in de A’DAM Toren bij MOON. Stijlvol, strak, met de ouderwetse skyline van Amsterdam als uitzicht. In 1 uur draait het restaurant helemaal rond waardoor je ook een kijkje over de omliggende Waterlanden krijgt.

restaurantmoon.nl

4. Watertoren: WT Urban Kitchen, Utrecht

De renovatie duurde vijf jaar, maar dan heb je ook wat. Boven in de oude watertoren te Utrecht zit nu WT Urban Kitchen en dat is echt de moeite waard. Mooie klassieke gerechten met een moderne twist.

wturbankitchen.nl

5. Exclusief: Culiair

En wil je een keer écht op grote hoogte dineren? Meesterkok Angélique Schmeinck kookt voor maximaal 14 gasten bij CuliAir in een luchtballon. Ja, echt. Ze gebruikt zelfs het vuur van de ballon voor de bereiding van sommige gerechten. Het uitzicht is adembenemend en de ervaring uniek.

www.culiair.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in