Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Top 5 nieuwe restaurants waar je heen wilt

Nieuwe restaurants uitproberen, we krijgen er geen genoeg van. En er gebeurt van alles op culinair gebied dus die bron van leuke en goede restaurants is voorlopig nog niet opgedroogd. Gelukkig maar! Deze vijf nieuwelingen (en een verdwaalde bekende die een restyling onderging) zijn écht de moeite...

Top 5 nieuwe restaurants waar je heen wilt

Nieuwe restaurants uitproberen, we krijgen er geen genoeg van. En er gebeurt van alles op culinair gebied dus die bron van leuke en goede restaurants is voorlopig nog niet opgedroogd. Gelukkig maar! Deze vijf nieuwelingen (en een verdwaalde bekende die een restyling onderging) zijn écht de moeite waard. Veel plezier!

1. Café Cliché, Amsterdam

Sidney Schutte maakt furore in Amsterdam bij Librije’s Zusje**. Maar hij wilde ook iets gezelligs, iets laagdrempeligs.  Dat is Café Cliché geworden.

‘Een plek waar je altijd aan kunt schuiven, meteen vanuit kantoor of rechtstreeks vanuit huis. Geen dresscode, wel goed eten. Geen poespas, wel kwaliteit.’

Op de kaart van deze brasserie vind je gerechten met een knipoog naar de stad. Kijk, daar houden wij van.

Naar de website

2. Noble Kitchen, Cromvoirt

Wat fijn. We waren al fan van Noble in Den Bosch. Die heeft er nu een broertje bij gekregen in Cromvoirt: Noble Kitchen.

De jonge brigade blaast je uit het water met pure en frisse smaken. Sommige zelfs van de Japanse barbecue.

Het interieur is ook om door een ringetje halen en de omgeving, naast de golfbaan, is zo rustig dat je álle aandacht hebt voor die feestjes op je bord. Wat een heerlijkheid.

Naar de website

3. Streetfoodkitchen, Utrecht

Niet fonkelnieuw, want al sinds het voorjaar open, maar áls je in de buurt van Utrecht bent, is het alleen al voor het interieur een bezoek waard: The Streetfoodclub. Overdadig, kleurrijk, tropisch én smaakvol.

Wij schoven aan de bar voor een cocktail die barman Tony vakkundig met enig theater voor ons in elkaar zette. Álles klopt hier. Echt, geef je ogen de kost.

Naar de website

4. The Millèn, Rotterdam

Als ergens een deur dicht gaat... Gaat er ergens ook weer een deur open. Zo ook voor Chef Wim Severein die in 2017 de deur zag sluiten van het Wereldmuseum (*) waar hij de keuken bestierde.

Dat gaf ruimte voor het najagen van een droom: een eigen restaurant. The Millèn is nog maar net open. Pal tegenover het Centraal Station van Rotterdam. Wát een locatie.

High end dineren in de Milleniumtoren bij een Chef die zijn Michelinster wil terugverdienen. Dat belooft wat.

Naar de website

5. 6&24, Den Haag

Als je bakermat bij De Librije ligt, weet je de ogen op je gericht als je zelf een restaurant opent. Dat weerhield Saskia de Kuijer en Rik van de Laar niet. Integendeel. Met 6&24 zetten zij een restaurant neer met ambitie en dat merk je aan alles.

Het enthousiasme en de gastvrijheid druipen er vanaf. Sfeervol, natuurlijk en elegant met een stoere touch en een keuken met veel lokale producten en niet te veel poespas.

Den Haag heeft er een hotspot bij.

Naar de website

Bonus: Niet nieuw, maar vernieuwd: HFSLG, Bosch en Duin

In De Hoefslag te Bosch en Duin zat al sinds jaar en dag een kleine bistro én een Michelinsterrestaurant. Die twee zij verruild van plaats. In ‘de Ruif’ dineer je voortaan in intieme sfeer op hoog niveau.

Daardoor is er meer plek voor gasten die willen genieten in de bistro of gewoon langs waaien voor een kop koffie. Bij zo’n restyling hoort ook een nieuwe naam: HFSLG.

Naar de website

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in