Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sprookjesachtig! Zeevonk bij Katwijk

Voor wie nog een verfrissend nachtelijk uitje zoekt: voor de kust van Katwijk is een wonderschoon natuurverschijnsel te zien. Zeevonk (Noctiluca scintillans) is een eencellig diertje dat als een ballonnetje in het water dobbert. Bij beweging geeft het licht door bioluminescentie (net als bij vuur...

Sprookjesachtig! Zeevonk bij Katwijk

Voor wie nog een verfrissend nachtelijk uitje zoekt: voor de kust van Katwijk is een wonderschoon natuurverschijnsel te zien.

Zeevonk (Noctiluca scintillans) is een eencellig diertje dat als een ballonnetje in het water dobbert. Bij beweging geeft het licht door bioluminescentie (net als bij vuurvliegjes). Dat zorgt voor lichteffecten in de golven, in de voetsporen van strandwandelaars en rond mensen die zwemmen in zee.

© Walter van Bernebeek

Gisteravond werd het natuurverschijnsel gespot in de vloedlijn bij Katwijk. De hele branding kleurde blauw en het strand lag vol met lichtgevende 'korrels'.

© Walter van Bernebeek

Voor wie de gok wil wagen: de zon gaat vanavond om 22:07 onder, daarna wordt het verschijnsel (als het zich weer voordoet) steeds beter te zien.

Openingsbeeld © James Stone 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in