Heb je altijd al willen slapen in het Drents Museum, een openluchttheater of middenin het bos en willen dineren naast het grootste hunebed van Nederland? Dan hebben we goed nieuws voor je: de provincie Drenthe verloot een week lang arrangementen met overnachtingen op locaties waar normaal gesproken niemand mag slapen.

Liefhebbers kunnen kans maken via het tijdelijke online platform Oerbnb.nl

Naast de eenmalig te winnen arrangementen biedt de provincie het hele jaar door opvallende locaties om te overnachten, zoals een boomhut met touwbrug of een jacuzzi op het balkon, retro kampeerbusjes uit de jaren '60 of '70 of een plaggenhut. 

Oerprovincie van Nederland

Drenthe noemt zich de 'oerprovincie' van Nederland. "We merken dat steeds meer mensen op zoek zijn naar dit oergevoel, mensen willen het ervaren en voelen.

Dat kan bij uitstek in Drenthe: met je blote voeten in de aarde, sterrenkijken vanaf het donkerste plekje van Nederland of koken met de ingrediënten die je 's middags zelf hebt geplukt," aldus Astrid Crum, directeur Marketing Drenthe. 

Article continues after the ad

Lees ook: Meezingen met Proud Mary: de Tina Turner-musical komt naar Nederland

Je kunt tot en met woensdag 13 maart kans maken op één van de overnachtingen. 

Beeld: Sake Elzinga

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in