Goed nieuws voor de liefhebbers van tapas: in mei opent het eerste Zusje-restaurant in Zeeland. De Zeeuwse primeur is voor Terneuzen. 

Bij restaurantketen ’t Zusje eet je voor een vast bedrag (€ 29,80) onbeperkt kleine (tapas)gerechten. Drankjes zijn niet bij deze prijs inbegrepen. Er zijn 'zusjes' in onder meer Scheveningen (Kurhaus), Deventer, Doetinchem, Breda, Zaltbommel, Uden, Utrecht, Vlijmen, Raamsdonksveer, Apeldoorn, Bergen op Zoom en Nijmegen. De plaatsen Woerden, Ede en Rotterdam zijn recent aan de keten toegevoegd, zo meldt Misset Horeca

Article continues after the ad

Privéruimte

De deuren van ’t Zusje Terneuzen gaan op 10 mei open. Het restaurant is gevestigd in het voormalige postkantoor op de kop van de Nieuwstraat. In de zaak komt ook een privéruimte voor 20 gasten en een tafel voor twee in de voormalige telefooncel van het pand. ’t Zusje Terneuzen is landelijk het 25ste restaurant van de keten.

Rekening verscheuren

Net als bij alle andere nieuwe restaurants verscheurt ook 't Zusje Terneuzen de eerste maand de rekening van elke tiende tafel. Het aantal personen van het gezelschap is hierbij niet van belang.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Verscheuren wij jouw rekening?! Op 10 mei opent ons allereerste Zusje in Zeeland: 't Zusje Terneuzen! Om dat te vieren verscheuren wij in de openingsmaand de rekening van iedere 10e reservering! 🎁 ▾ 👉 We maken na afloop van jouw avondje Zusje bekend of jullie rekening wordt verscheurd. 👉 Het aantal personen van het gezelschap is niet van belang. 👉 Alleen geldig bij 't Zusje Terneuzen tijdens de openingsmaand (10 mei t/m 9 juni 2019). ▾ Heb jij al gereserveerd? Wacht niet te lang! 👉 ✆ 0900 - ZUSJE (98753) ▾ #zusjetapas #zusjeterneuzen #openingsactie #tapas #avondvullend #bourgondisch #genieten #nieuwzusje #terneuzen #reserveeroptijd

Een bericht gedeeld door 't Zusje (@tzusjetapas) op

Menukaart

De placemats vormen bij 't Zusje de menukaart en per tafel is er sprake van één bestelstrookje. Dit strookje kun je rond laten gaan, waardoor er interactie ontstaat over het eten.

Het begin van 't Zusje

Eigenaar Peter Smits begon in 1998 met een broodjeszaak in Uden, dit werd later brasserie De Baronie en uiteindelijk De Baron. In 2004 zorgde een brand voor tijdelijke sluiting. Smits gebruikte die tijd om zijn concept te overdenken.

Hij ontdekte dat gasten het soms lastig vonden van de uitgebreide menukaart te kiezen en ontwikkelde vervolgens het tapasconcept: voor een vaste prijs onbeperkt kleine hapjes bestellen. Baron-nieuwe stijl sloeg zo goed aan dat de zaak al snel een ‘zusje’ kreeg en daar zijn er nu dus 25 van. De formule is inmiddels franchise.

De meeste locaties van de keten zijn in de weekenden al weken vooruit volgeboekt.

Bron: Misset Horeca
Beeld: zusje.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in