Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Op naar Deventer voor fine dining in The Lemon Tree

The Lemon Tree is de langgekoesterde droom van Valentijn Bergers (26) die op Valentijnsdag in vervulling is gegaan. Want toen opende het fine dining en chef’s table restaurant zijn deuren in Deventer. Valentijn Bergers werkte als chefkok en gastheer in diverse toprestaurants in binnen- en buitenl...

Op naar Deventer voor fine dining in The Lemon Tree

The Lemon Tree is de langgekoesterde droom van Valentijn Bergers (26) die op Valentijnsdag in vervulling is gegaan. Want toen opende het fine dining en chef’s table restaurant zijn deuren in Deventer.

Valentijn Bergers werkte als chefkok en gastheer in diverse toprestaurants in binnen- en buitenland. Hij werkte acht maanden samen met zijn compagnons Michaël Hoeksema en Max Hertzdahl aan het concept van The Lemon Tree. In het restaurant, dat te vinden is aan de Grote Poot in de Hanzestad, kun je terecht voor zowel lunch als diner. 

Kopenhagen 

Bergers liet zich inspireren door Kopenhagen en dat is terug te zien in het materiaalgebruik en de sfeer van het interieur, maar ook in de kwaliteit van de ingrediënten.

Regenboog van bietjes en wortels

Tijdens de lunch heb je de keuze uit een drie- tot vijfgangenmenu met bijpassende wijnen en voor het diner kun je kiezen uit vier tot acht gangen. 

De keuken serveert per seizoen wisselende vis-, vlees- en vegetarische gerechten. Kenmerkend is de aparte twist die de keuken geeft aan de gerechten. Zoals tartaar voorzien van een heuse regenboog bestaande uit bietjes en wortels.

Huisgemaakte limoncello

Ook origineel is de suikerspin die geserveerd wordt bij de koffie of thee.

De huisgemaakte limoncello belooft een aanrader te zijn. Goed om te weten als je het restaurant in de historische stad een bezoekje brengt.