Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Op naar de Frietboutique voor de chocoladekroket

Wie dol is op chocolade én houdt van een hartige snack moet zeker een bezoekje brengen aan de Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam. Daar verkopen ze namelijk - tijdelijk - de chocoladekroket.  Eigenaren Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen van de Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam wilde...

Op naar de Frietboutique voor de chocoladekroket

Wie dol is op chocolade én houdt van een hartige snack moet zeker een bezoekje brengen aan de Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam. Daar verkopen ze namelijk - tijdelijk - de chocoladekroket. 

Eigenaren Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen van de Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam wilden de chocoladekroket al eerder gaan verkopen, maar geen bakker durfde het aan, zo vertellen ze aan het AD Rotterdams Dagblad.

Totdat ze in contact kwamen met de Rotterdamse krokettenkoning Anton de Heer van banketbakkerij H. van der Heyden. Hij maakte eerder al de RotterZwam-bitterballen en geitenkaasbitterballen met kaas van Booij (kaasmakerij uit Streefkerk, red.). Hij zag het meteen zitten om de bijzondere kroket te maken.

'Death by Calories'

Je kunt de chocoladekroket eten op een wit puntje. Een andere optie is de kroket combineren met twee bolletjes ijs, gemaakt door Meesterijsbereider Luc Blok. Je kunt kiezen uit de smaken Snickers, Kinder Bueno en pecan-karamelbrownie.

Echt goed voor de lijn is die combi niet, daarom staat hij ook op de kaart aangeduid als 'Death by Calories'. Sammy: "IJs en kroket zijn bij elkaar 550 calorieën, dus het kost maar 1 cent per calorie!" De vrouwen kunnen er om lachen.