Wie dol is op chocolade én houdt van een hartige snack moet zeker een bezoekje brengen aan de Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam. Daar verkopen ze namelijk - tijdelijk - de chocoladekroket. 

Eigenaren Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen van de Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam wilden de chocoladekroket al eerder gaan verkopen, maar geen bakker durfde het aan, zo vertellen ze aan het AD Rotterdams Dagblad.

Article continues after the ad

Totdat ze in contact kwamen met de Rotterdamse krokettenkoning Anton de Heer van banketbakkerij H. van der Heyden. Hij maakte eerder al de RotterZwam-bitterballen en geitenkaasbitterballen met kaas van Booij (kaasmakerij uit Streefkerk, red.). Hij zag het meteen zitten om de bijzondere kroket te maken.

'Death by Calories'

Je kunt de chocoladekroket eten op een wit puntje. Een andere optie is de kroket combineren met twee bolletjes ijs, gemaakt door Meesterijsbereider Luc Blok. Je kunt kiezen uit de smaken Snickers, Kinder Bueno en pecan-karamelbrownie.

Echt goed voor de lijn is die combi niet, daarom staat hij ook op de kaart aangeduid als 'Death by Calories'. Sammy: "IJs en kroket zijn bij elkaar 550 calorieën, dus het kost maar 1 cent per calorie!" De vrouwen kunnen er om lachen. 

Garnalenkroket van Holtkamp

Voor wie de chocoladekroket net even te veel is, kan ook kiezen voor de beroemde garnalenkroket van Holtkamp. Want die verkoopt de Frietboutique ook.

Bron: AD Rotterdams Dagblad
Beeld: Facebook Frietboutique

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in