We zijn dol op Haarlem! Alles is lekker te lopen en je struikelt over de leuke terrassen en restaurantjes. Dit zijn onze 5 favorieten. 

1. De Seine in Spaarnestad

Een échte Franse bistro, met oesters, rôtisserie en bavette op de kaart en een ruime keus uit heerlijke wijnen per glas of fles. De bediening serveert met aandacht en plezier en het eten is er altijd op smaak.

Café Colette in Haarlem is een zekerheidje. Zo’n restaurant waarvan je weet: daar is het altijd goed.

Article continues after the ad

www.cafecolette.nl

2. Petozzi, petazzie en moesepetazzie

Allemaal Brabantse namen voor boerenkoolstamppot. Ja echt, geen Italiaanse pasta die we nog niet kenden, maar het icoon van de Nederlandse keuken.

Daarmee wil Chef (en winnaar van Masterchef) Bart van Berkel in zijn restaurant Petossi in Haarlem aangeven: Hier wordt verfijnd gekookt met Hollands trots, aangevuld met multiculturele ingrediënten.

Hollandse paling met Brusselse witlof bijvoorbeeld. Daar kan geen stamppot tegenop.

www.petossi.nl

3. Mediterraanse sferen

Een nieuwe pasta experience wordt ons beloofd bij Diga in Haarlem. Mooie Italiaanse antipasti, primi en secondi op de kaart beloven wat. Om over de wijnvoorraad nog maar te zwijgen. In de agenda!

www.digahaarlem.nl

4. Baken van gastvrijheid

Restaurant ML was al een favoriet adres in Haarlem. En dat is het nog steeds, maar nu nog groter, stijlvoller en op een nieuwe prachtplek: aan het Klokhuisplein, waar vroeger Stempels zat.

Een baken van gastvrijheid is het geworden. Met subtiele grandeur. Behalve het restaurant, baten Liane en Mark Gratama en Kevin Kion nu ook de bistro én het hotel uit. Om over het terras nog maar te zwijgen. Op naar veel zwoele zonovergoten zomeravonden.

www.mlinhaarlem.nl

5. Kunststukjes 

Met de verhuizing van ML kwam het prachtige oude pand in de Kleine Houtstraat vrij. Koren op de molen van Menno Post. De voormalig Chef van De Bokkedoorns** was wel toe aan een nieuwe uitdaging.

Vanaf 1 juli zijn we welkom in een fris geverfd Olivijn mét een galerie op de eerste verdieping. ‘Reuring in de zaak, kunst aan de muur’, aldus Post. Hem kennende, mogen we ook wel wat kunststukjes op het bord verwachten.

www.olivijn.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in