We zijn dol op Haarlem! Alles is lekker te lopen en je struikelt over de leuke terrassen en restaurantjes. Dit zijn onze 5 favorieten. 

1. De Seine in Spaarnestad

More content below the advertising

Een échte Franse bistro, met oesters, rôtisserie en bavette op de kaart en een ruime keus uit heerlijke wijnen per glas of fles. De bediening serveert met aandacht en plezier en het eten is er altijd op smaak.

Café Colette in Haarlem is een zekerheidje. Zo’n restaurant waarvan je weet: daar is het altijd goed.

www.cafecolette.nl

2. Petozzi, petazzie en moesepetazzie

Allemaal Brabantse namen voor boerenkoolstamppot. Ja echt, geen Italiaanse pasta die we nog niet kenden, maar het icoon van de Nederlandse keuken.

Daarmee wil Chef (en winnaar van Masterchef) Bart van Berkel in zijn restaurant Petossi in Haarlem aangeven: Hier wordt verfijnd gekookt met Hollands trots, aangevuld met multiculturele ingrediënten.

Hollandse paling met Brusselse witlof bijvoorbeeld. Daar kan geen stamppot tegenop.

www.petossi.nl

3. Mediterraanse sferen

Een nieuwe pasta experience wordt ons beloofd bij Diga in Haarlem. Mooie Italiaanse antipasti, primi en secondi op de kaart beloven wat. Om over de wijnvoorraad nog maar te zwijgen. In de agenda!

www.digahaarlem.nl

4. Baken van gastvrijheid

Restaurant ML was al een favoriet adres in Haarlem. En dat is het nog steeds, maar nu nog groter, stijlvoller en op een nieuwe prachtplek: aan het Klokhuisplein, waar vroeger Stempels zat.

Een baken van gastvrijheid is het geworden. Met subtiele grandeur. Behalve het restaurant, baten Liane en Mark Gratama en Kevin Kion nu ook de bistro én het hotel uit. Om over het terras nog maar te zwijgen. Op naar veel zwoele zonovergoten zomeravonden.

www.mlinhaarlem.nl

5. Kunststukjes 

Met de verhuizing van ML kwam het prachtige oude pand in de Kleine Houtstraat vrij. Koren op de molen van Menno Post. De voormalig Chef van De Bokkedoorns** was wel toe aan een nieuwe uitdaging.

Vanaf 1 juli zijn we welkom in een fris geverfd Olivijn mét een galerie op de eerste verdieping. ‘Reuring in de zaak, kunst aan de muur’, aldus Post. Hem kennende, mogen we ook wel wat kunststukjes op het bord verwachten.

www.olivijn.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Het is London Fashion Week en al die modeshows kun je natuurlijk niet aflopen zonder ergens goed te eten. Dit zijn onze favoriete restaurants in episch modecentrum London.

1. Geweldige groenten en een snelle lunch: Ottolenghi

Deze kunstenaar met groenten heeft een paar verschillende (afhaal)restaurants in Londen. Lekker laagdrempelig, je kan best proberen om zonder reservering binnen te wandelen voor de lunch.

More content below the advertising

De schalen vol salades lokken je zo over de drempel en als je daar een spatzuivere witte wijn naast zet, is er weinig meer waar wij gelukkiger van worden. Je slaagt hier ook als je een leuk cadeautje zoekt voor een culi-liefhebber thuis.

ottolenghi.co.uk/

2. All time favourite: The River Café

The River Café is al jaren onze absolute aanrader als je van goed, Italiaans eten houdt. Jamie Oliver leerde er koken, nou, dan weet je het wel. Zelfgemaakte pasta’s, charcuterie, maar vergeet ook vooral de geweldige visgerechten niet.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Photo by @chefmattmoran #menu #therivercafelondon

Een bericht gedeeld door The River Café (@therivercafelondon) op

The River Café (what's in a name) ligt aan de rivier en heeft daardoor ook een leuke tuin aan het water voor een apéritief of lunch. Hun kookboek The River Café Cookbook Easy is trouwens ook een aanrader als je van pure, Italiaanse recepten houdt.

Thames Wharf, Rainville Rd, Hammersmith, rivercafe.co.uk

3. Britse klasse: The Goring Dining Room

Sinds een jaar trotse drager van een Michelinster. Op de kaart vind je Britse klassiekers als folk quail (kwartel), dit Cornish visstoofje en Cotswold chicken (kip uit de Cotswolds).

 

Bestel de eggs drumkilbo (hardgekookte eieren met kreeft en garnalen), volgens overlevering een favoriet van de Queen Mother.

15 Beeston Pl, Westminster www.thegoring.com

4. Voor het uitzicht: The Boundary Project

Alleen voor de locatie al een bezoekje waard. In de kelder van een Victoriaans pakhuis vind je een klein boutiekhotel met 3 restaurants, 2 bars, een bakkerij en een deli. Stijg fluks naar The Rooftop bar en grill voor een gegrilde kreeft met een gin-tonic.

Het uitzicht over East London maakt het plaatje compleet.

2-4 Boundary Street boundary.london

5. Chic ontbijt: The Wolseley

Voor de béste Eggs Benedict van de stad, ga je naar dit classy restaurant waar celebrities en zakenmannen om een tafeltje vechten.

Ook de pannenkoekjes zijn niet te versmaden en ze maken hier een Afternoon Tea waar je dagen niet over uitgepraat raakt.

Het Art deco interieur doet het trouwens ook bijzonder goed op Instagram.

160 Piccadilly, St. James's www.thewolseley.com

6. Heerlijk hip en uniek: The Churchill Arms

Dit restaurant, waar je ook gewoon voor een pint binnen wandelt, heeft een enorm gezellige binnentuin waar ze Thaise curry's en roerbak-gerechten serveren waarvoor je terug blijft komen. Bij elk bezoek aan Londen gaan we hier in ieder geval even langs, want het bruist er van de energie en leuke mensen.

Het eten komt snel, dus ideaal als je daarna nog naar het theater gaat. Zin om een keer een echte Brit te wanen? Ga hier dan een rugby-wedstrijd kijken en bestel er een pint bier bij. Aanspraak verzekerd.

119 Kensington Church St, Kensington, www.churchillarmskensington.co.uk

7. Geheimtip: The Greenhouse

Kan een twee Michelinsterren-restaurant een geheimtip zijn? Zeker wel. In een schattig, lommerijk laantje ligt een rustig restaurantje waardoor je je in Londen bijna op het Franse platteland waant.

Arnaud Bignon kookt hier súpermooie Frans georiënteerde gerechten. Kies voor de proeverij en laat je in vervoering brengen.

27A Hay's Mews, Mayfair www.greenhouserestaurant.co.uk

Bron: Nouveau en Skyscanner

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Het Waldorf Astoria is één van de meest luxueuze en exclusieve hotels van ons land. Daar een bruiloft vieren of bijwonen is niet voor iedereen weggelegd.

Maar je kan er wel een voorproefje van krijgen!

More content below the advertising

Het stijlvolle baken aan de aan de Amsterdamse Herengracht opent morgen, zondag 10 februari,  van 11.00 tot 16.00 zijn deuren voor iedereen die wil weten wat er bij de Waldorf Wedding Experience hoort.

Wat mag je verwachten? Juwelen van Gassan Diamonds, Guerlain, Ivy Flowershop, Jimmy Choo, La Perla, Marilyn Bartman Fotografie en OGER.

Stap over de drempel en je waant je even bruiloftskoningin, wat een weelde!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in