Amsterdam is weer een hotspot rijker. Deze week opende gardenbistro Oriole aan de Oudezijds Voorburgwal officieel de deuren.

Oriole is dé nieuwe hotspot om naartoe te gaan voor mediterrane gerechten in een easygoing sfeer. Het is onderdeel van The Grand en via de ingang aan de Oudezijds Voorburgwal kom je binnen in de uitnodigende gardenbistro. Door het gebruik van veel groene accenten in het interieur en op het terras is de ontspannen mediterrane sfeer naar hartje Amsterdam gehaald.

Article continues after the ad

Bistro

De bistro is toegankelijk voor iedereen en op alle momenten: van het inluiden van het weekend met een Negroni-cocktail tot ongedwongen socializen met vrienden onder het genot van een heerlijk bord risotto met inktvis of panisse met pompoen en za'atar. Het menu maakt geen onderscheid tussen voor- of hoofdgerechten; de keuze is aan jou.

Oriole

De naam van de gardenbistro is geïnspireerd op de gelijknamige zangvogel Oriole, wiens naam is afgeleid van het Latijnse 'aureolus', dat 'gouden' betekent. De zangvogel komt dan ook op allerlei speelse manieren terug in de look and feel van de gardenbistro. De vogel staat symbool voor het motto van de gardenbistro 'feel free'. Een plek waar je kunt gaan en staan waar je wilt, zonder restricties en belemmeringen, waar je je vrij kunt voelen en even kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Menu

Chef de Cuisine, Raoul Meuwese, heeft samen met zijn team het menu met veel oog voor detail samengesteld: 'Het menu, de wijnkaart en het interieur zijn geïnspireerd op de groene, weelderige mediterrane kust. De ingrediënten die wij gebruiken in onze gerechten zijn seizoensgebonden, herkenbaar en zijn deels verkregen uit onze eigen daktuin. Het is voor mij iedere dag weer een genot om met deze verse ingrediënten en kruiden te werken want ze zorgen voor een echte smaakexplosie, juist door hun eenvoud.'

Beeld: Yaron Jansen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in