Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hotspots: onze 5 favoriete cocktailbars van Amsterdam

We doen het niet elke dag, maar sóms vraagt een avond of gezelschap om iets meer dan een glas goede wijn of fijne bubbels. Dan is een feestelijke cocktail op z'n plaats. En dan wel graag in een beetje een stijlvolle omgeving. Dit zijn onze favorieten: Pulitzer's bar: Glitz, glamour en roaring 20'...

Hotspots: onze 5 favoriete cocktailbars van Amsterdam

We doen het niet elke dag, maar sóms vraagt een avond of gezelschap om iets meer dan een glas goede wijn of fijne bubbels. Dan is een feestelijke cocktail op z'n plaats. En dan wel graag in een beetje een stijlvolle omgeving. Dit zijn onze favorieten:

Pulitzer's bar: Glitz, glamour en roaring 20's (foto boven)

Aan de Amsterdamse Herengracht serveren de heren van de Pulitzer’s Bar een cocktailmenu dat je terugneemt naar de tijd van jazz en flapper-girls. De nieuwe collectie geeft een knipoog aan The Great Gatsby.

In de intieme setting van deze klassieke hotelbar worden cocktails als de Valley of Ashes, Dashing Daisy en Lavish Party geserveerd. De rijke goudtonen, fluweelzachte zitjes, nisjes en diepgroene tinten geven de bar een warme sfeer. Zo heeft F. Scott Fitzgerald het vast bedoeld.

Naar de website

TwentySeven: Over the top luxe

Eric Toren opende onlangs, pal op de dam, Hotel TwentySeven. Een suite-hotel voor de zintuigen met de meest exclusieve suites, stoffen en eyecatchers.

De 12 meter hoge kroonluchter van Royal Leerdam is nog maar het puntje van de ijsberg.

Daar hoort natuurlijk ook een prachtige cocktailbar bij en die is er gekomen. Behalve cocktails hebben ze hier een uitgebreide whiskeycollectie. De bar zelf is gemaakt van glanzend onyx. Daaraan is het heel bevallig toeven.

Naar de website

Flying Dutchmen Cocktails: Superkwaliteit van de beste shakers in town

Tess Posthumus, een van ’s werelds beste bartenders, opende eindelijk haar eigen zaak. Flying Dutchman Cocktails staat garant voor vuurwerk in je glas in een intieme setting aan de Amsterdamse Singel, in rijksmonument Odeon. Mooie locatie!

Naar de website

SkyLounge Amsterdam: Onovertroffen uitzicht over de stad

Pal naast het Centraal Station zit de Skylounge van het DoubleTree by Hilton hotel. Loop door de draaideur en stap in de lift naar de bovenste verdieping. Je wordt allerhartelijkst ontvangen en krijgt (hopelijk) een plekje aan het raam.

Met het fantastische uitzicht over oud Amsterdam is het prettig nippen aan iets lekkers van de uitgebreide cocktailkaart.

Naar de website

The Tunes: Stijlvol decor voor de beste gin & tonics

In het Conservatoriumhotel kom je niets tekort natuurlijk. Wij laven ons maar wat graag aan de indrukwekkende bar voor een cocktail of Gin & tonic. Ze hebben hier een uitgebreide collectie gins en de barkeepers kan tóveren met smaken. Wanneer gaan we weer?

Naar de website

Amsterdam Cocktail Week

Het is Amsterdam Cocktailweek. Van 5 t/m 11 maart zullen in de 45 meest toonaangevende bars van onze hoofdstad een allemaal bijzondere evenementen plaatsvinden.

In de avond bieden de deelnemende bars, naast het gebruikelijke menu, twee speciale cocktails aan voor een gereduceerd tarief: € 5,- voor de non-alcoholische signature cocktail en € 8,- voor de alcoholische variant.

Overdag worden door de hele stad seminars, workshops en masterclasses georganiseerd. Leuk voor de professionals, maar wij wagen ons liever aan het proeven van hun creaties! Hier vind je een lijst van de deelnemende bars.