Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hotspot van de week: Graphite Restaurant Amsterdam

Een speak easy restaurant. Dat wilden Peter Gast en Jacqueline van Liere nou eens neer zetten. Een mysterieus concept waarvoor je een scancode moet hebben om binnen te komen. Immers: “exclusiviteit is het nieuwe zwart”. Nouveau's Wies en Claudia proeven voor. We staan voor een onooglijke deur in ...

Hotspot van de week: Graphite Restaurant Amsterdam

Een speak easy restaurant. Dat wilden Peter Gast en Jacqueline van Liere nou eens neer zetten. Een mysterieus concept waarvoor je een scancode moet hebben om binnen te komen. Immers: “exclusiviteit is het nieuwe zwart”. Nouveau's Wies en Claudia proeven voor.

We staan voor een onooglijke deur in de Amsterdamse binnenstad en vragen ons af: zijn we hier wel goed?

Maar de deur zwaait open op onze scancode, en we stappen binnen in een velours ingerichte bar, de muur is behangen met wijnflessen. We wanen ons bijna in de jaren ’20 van de vorige eeuw (waar in speak-easy’s illegale drank geconsumeerd kon worden).

Achter de bar is een nog grotere verrassing: een smaakvolle jazzclub wat een restaurant blijkt te zijn. Denk: veel fluweel, intieme zitjes en vooral veel sfeer.

En vier kookplateau’s. Want daar staan Peter en zijn keukenbrigade de culinaire sterren van de hemel te koken. Deed hij ook al bij 't Schulten Hues in Zutphen, maar dit, deze sprak easy, is zijn échte droom.

Je kunt a la carte eten, maar ook een gastronomisch menu van € 75 volgen, waarbij je verrast wordt door wel 10 à 14 kleine gerechten. Met een hoofdrol voor Nederlandse producten, en veel ‘uit het veld’.

Jacqueline doet de wijnen, en schenkt waar de gast van houdt (de Gastjes vinden een wijnarrangement vaak geen recht doen aan de gangen). De bediening is meegekomen uit Zutphen en omgeving, en daardoor ontwapenend aardig.

Graphite is een restaurant voor maar 20 personen, en dat vergroot de intieme sfeer. Wij van Nouveau zeggen: het is een beleving, bijna kooktheater. Liever voor een lagere prijs de culinaire vruchten van Peter plukken? Op zaterdag is er lunch.

www.graphite.amsterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in