Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hotspot Amsterdam: Uitzonderlijk emotion dinner bij &Moshik

Sinds 2012 vind je op het Amsterdamse Oosterdok, vlak naast het Centraal Station, een tweesterrenrestaurant. Chef Moshik Roth zwaait daar de scepter en hij liet afgelopen jaar even een goede bezem door het pand halen. Pastel kleuren, een enorme glanzende bronzen wand en surrealistische eyecatcher...

Hotspot Amsterdam: Uitzonderlijk emotion dinner bij &Moshik

Sinds 2012 vind je op het Amsterdamse Oosterdok, vlak naast het Centraal Station, een tweesterrenrestaurant. Chef Moshik Roth zwaait daar de scepter en hij liet afgelopen jaar even een goede bezem door het pand halen.

Pastel kleuren, een enorme glanzende bronzen wand en surrealistische eyecatchers zorgen voor een bijna buitenaards effect. Het lijkt wel alsof je onder de zeespiegel zit.

Chef Moshik serveert daar, behalve zijn seizoensmenu en á la carte-gerechten, aankomende tijd 4 speciale emotion dinners en daar wil je echt een keer bij zijn! Nouveau proefde ‘Joy’ voor en bleef er bijna in.

Zoals bij veel toprestaurants zijn de amuses een lust voor het oog en smaakpapillen. Warm/koud, fris/rijk, zuur/zoet, het komt allemaal voorbij. Dat belooft wat!

We willen ook weer niet te veel ‘spoilen’, maar absolute highlights waren het prachtige gerechtje met Anna Gold Kaviaar en een brioche als een wolkje, zo luchtig.

Daarnaast is ook ‘the perfect egg’, een signature dish van de Chef van Israëlische origine, weer een hoogtepunt. Moshik serveert ‘m in elk menu, maar steeds weer aangepast aan het seizoen. Het eigeel, op lage temperatuur gegaard, wordt wel gaar, maar stolt niet, bijzonder.

Ook het dessert, geïnspireerd op een kunstwerk van Damian Hirst dat in het restaurant hangt, van een vlinder met vleugeltjes van kikkererwten, is werkelijk prachtig én heel smakelijk.

In de tussentijd vergaap je je, behalve aan de gerechten, ook aan het servies.

En veel gerechten worden door de koks of het serviceteam aan tafel afgemaakt. Een mooi theater!

Na 7 gangen laten we ons achterovervallen in onze stoel en kunnen alleen maar vaststellen dat dit een uitzonderlijke culinaire ervaring is.