Verbazing en verwarring alom toen het Haagse restaurant HanTing vorig jaar hun Michelinster verloor. Maar wat bleek; dit had alles te maken met een conceptverandering.

Na 15 jaar HanTing was Chef Han wel toe aan iets nieuws. En dat werd Zheng. Vanaf juli eet je hier in Den Haag als keizer. Nouveau proefde alvast even voor.

1. De filosofie

Zheng is het Keizerlijk banket dat in China werd gegeven de dag na Chinees Nieuwjaar. Iedereen die ertoe deed in China werd door de keizer uitgenodigd voor een banket dat zijn gelijke niet kende. Zo ook hier in Den Haag.

Zheng werkt met zogenoemde ‘chapters’ die staan voor regio’s in China. Met een kunstwerk en meerdere kleine smaakexplosies wordt de regio in de spotlight gezet.

Ook aan de gezondheid wordt gedacht met geneeskrachtige ingrediënten.

Met een kaartje met daarop een QR-code (zorg wel dat je telefoon ge-update is, anders werkt het niet) krijg je meer informatie over de gerechten en ingrediënten. Speels en leuk om met je disgenoten over verder te praten!

2. Het éten

Ja, waar moeten we beginnen?! Nou, met dat je dingen gaat eten die je waarschijnlijk nog nóóit gegeten hebt.

Abalone en zwanenhalsmossel bijvoorbeeld. “Google het maar even", tipte onze gastvrouw, met een glimlachje. Onze tip: Doe dat liever nádat je het gegeten hebt. Maar wát een smaken.

Tintelende tentakels

Elk chapter is weer een nieuw hoogtepunt bestaande uit twee of drie gerechtjes. Met kooktechnieken van dimsum tot een tafelgrill. Je valt van de ene verbazing in de andere.

Wat ons nog wel even bijblijft was het chapter Szechuan. Natuurlijk verwachtten we hier wat pittigheid. Er kwam een kleurige bouillon waarin we voorzichtig tonijn en inktvis lieten zakken.

Kruidig? Ja. Pittig, ook. Maar niet op de brandend-gevoel-op-je-tong manier. Héél subtiel juist. Elk hapje liet een lichte tinteling op de lippen achter. Echt, alleen hiervoor zouden we  al naar Hofstad rijden.

3. Het wijnarrangement

Of alcoholarrangement moeten we eigenlijk zeggen. Want er wordt heel wat af gecombineerd. En niet alleen met het heilige druivensap. Oosters eten is door de kruidigheid best een uitdaging om goed bij te schenken, maar de sommelier slaagt met verve.

Van een spátzuivere riesling uit Oostenrijk tot een koude thee-cocktail met tequila en warme rijstwijn, het komt allemaal voorbij. Op zo’n manier geserveerd dat je niet na de laatste gang de tent uit rolt.

En durf maar eens een zoetige, soort van dessertwijn te schenken bij een hartige gerecht in het menu!

4. Het interieur

Donker blauw, veel hout en natuurlijk het keizerlijk goud/geel. Op het moment dat je van het voorportaaltje het restaurant wordt ingeleid, stap je een andere wereld binnen. Delen van het servies zijn voor Zheng ontworpen, waardoor echt álles klopt.

5. De service

De bediening bleef grotendeels hetzelfde. En die hebben de nieuwe gerechten en de filosofie al goed in de vingers. Het loopt allemaal gesmeerd en je krijgt veel aandacht aan tafel (als je dat wilt natuurlijk).

Conclusie: 

Wat ons betreft zet Zheng een nieuwe standaard neer wat betreft culinaire beleving. De bijzondere smaken, originele wijnen, de filosofie, manier van serveren en het verhaal. Het is niets minder dan keizerlijk.

Door de verandering van concept verloor HanTing vorig jaar hun ster, maar het kán bijna niet anders dan dat die weer terugwinnen met Zheng. Gaat dat zien!

www.restaurantzheng.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

​​​​​​​

Oases van rust zijn het; de binnentuinen van Amsterdam. Terwijl de toeristen zich verdringen op de grachten, nip jij aan een verkoelend drankje en bestel je nog een lekker hapje. Of ga lekker uitgebreid lunchen met een salade niçoise en een goed glas witte wijn. Zelden voelde de stad zo ver en het leven zo rijk.

1. The Grand

De binnentuin der binnentuinen is wat ons betreft bij Sofitel Legend The Grand. De stijl en service zijn onberispelijk, de tafels staan ruim uit elkaar zodat je optimale privacy geniet.

Het eten komt uit de keuken van Bridges, maar ook voor een borrelhapje kun je terecht. En de wijnkaart is natuurlijk enorm. Wanneer gaan we weer?

Naar de website

2. Brasserie van Baerle

Geen onbekende voor wie regelmatig de P.C. Hooftstraat bezoekt voor iets nieuws. En wat is er leuker dan na een succevolle ‘shoppingspree’ nog even na te genieten van al je vondsten? Dat kan uitstekend bij Brasserie van Baerle. Al jaren een begrip en ‘altijd goed’.

De binnentuin is bescheiden en intiem. De service prettig en het eten heerlijk. Voor hun ‘twaalfuurtje’ bestaande uit een velouté, een garnalenkroketje en hun onvolprezen Caesarsalade rijden we met liefde een paar blokjes om. Wat we zeggen: altijd goed.

Naar de website

3. Pause @ Pulitzer

Veel binnentuinen vind je in Amsterdamse hotels, zo ook die van het Pulitzer Hotel. Ook hier is de tuin aan het zicht onttrokken én is het rustig, omdat veel toeristen het niet wagen om een hotel binnen te lopen als ze daar zelf geen gast zijn.

Maar wij natuurlijk wel. Bij restaurant Pause kun je heel de dag terecht, maar wij gaan toch het liefste voor een wijntje en wat fingerfood.

Naar de website

4. Hermitage

De prachtige binnentuin is de grootste door één gebouw omsloten binnentuin  in het centrum van Amsterdam. Vroeger werd hier wasgoed te drogen gelegd op en konden de bewoners tuinieren en de kippen verzorgen.

Nu is de binnentuin een oase van rust en vrij toegankelijk. Bij mooi weer is de kiosk open en geniet je op het terras van koffie, thee, een lunch of een glaasje.

In juli en augustus zijn er elke zaterdag jazzconcerten in de binnentuin. Gáán.

Naar de website

5. Serre

Officieel geen binnentuin, want niet volledige omsloten, maar we zetten ‘m er toch bij, omdat het gewoon zo’n machtig mooie plek is. Zéker als de bloesem bloeit, weet je niet wat je ziet, maar anders is het hier ook heerlijk toeven.

Af en toe fiets er iemand voorbij achter het hek en in de verte varen de sloepjes, maar jij zit hier heerlijk privé met de service die je mag verwachten van het Hotel Okura. Laaf je samen aan de Fruits de mèr of ga lekker oesters happen met vriendinnen.

Naar de website

6. Lion Noir

Je zou niet verwachten dat achter de bescheiden deur aan de Reguliersdwarsstraat zo’n ruime binnentuin schuilt. De sfeer is ontspannen en de bediening vaardig, en heel relaxt. Je zit hier heel de middag in stijl in de fijne stoelen aan bistrotafeltjes.

Op de kaart prijken klassiekers als oesters, kaviaar, eendenlever en zwezerik, maar het interieur is een tikje rauw en hip. Wat een heerlijke botsing van stijlen.

Ze hebben hier trouwens ook uitstékende cocktails. Een ideaal adres om met vriendinnen een borrel uit de hand te laten lopen tot heerlijk diner.

Naar de website

Beeld: Tripadvisor, Verhoeven groen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Als we de drukte van de stad even willen ontvluchten en toch willen genieten van een relaxte en luxe setting, gaan we op een holletje naar Het Bosch @ The Waterfront, vlák tegen Amstelveen. En daar hebben ze toevallig morgen en overmorgen een enorm leuk culinair muziekevenement. In de agenda!

Op 20 en 21 juli 2018 wordt de prachtige en unieke locatie van Het Bosch in Amsterdam omgetoverd tot een ware beach-locatie.

Topchefs koken tijdens het evenement in de grote buitenkeuken een fenomenaal 5-gangen “Swinging Menu”.

Dit jaar met onder andere:

  • Julius Jaspers (het BBQ-fenomeen)
  • Ferry van Houten (Het Bosch Waterfront Kitchen)
  • Ron Blaauw (Ron Gastrobar)
  • Michiel Deenik (Visaandeschelde & the Roastroom)

Amuse

Elke chef bereidt een ‘amuse bouche’ om de smaakpapillen alvast wakker te schudden en vervolgens koken ze samen een onvergetelijk 5-gangenmenu.

Bij verschillende bars kun je terecht voor diverse champagnes, mooie gin-tonics en een wijnbar. Diverse DJ's en artiesten zorgen voor de goede sfeer. Een klein beetje vakantie in eigen land.

Aangezien het heerlijk weer blijft, kunnen wij weinig leukers bedenken dan fantastisch eten en drinken in de zon met een leuk muziekje op de achtergrond.

Voor meer informatie en het bestellen van tickets: www.hetbosch.com/tickets

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in