Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hotspot: 5 redenen waarom je nú bij het nieuwe Zheng wil eten

Verbazing en verwarring alom toen het Haagse restaurant HanTing vorig jaar hun Michelinster verloor. Maar wat bleek; dit had alles te maken met een conceptverandering. Na 15 jaar HanTing was Chef Han wel toe aan iets nieuws. En dat werd Zheng. Vanaf juli eet je hier in Den Haag als keizer. Nouvea...

Hotspot: 5 redenen waarom je nú bij het nieuwe Zheng wil eten

Verbazing en verwarring alom toen het Haagse restaurant HanTing vorig jaar hun Michelinster verloor. Maar wat bleek; dit had alles te maken met een conceptverandering.

Na 15 jaar HanTing was Chef Han wel toe aan iets nieuws. En dat werd Zheng. Vanaf juli eet je hier in Den Haag als keizer. Nouveau proefde alvast even voor.

1. De filosofie

Zheng is het Keizerlijk banket dat in China werd gegeven de dag na Chinees Nieuwjaar. Iedereen die ertoe deed in China werd door de keizer uitgenodigd voor een banket dat zijn gelijke niet kende. Zo ook hier in Den Haag.

Zheng werkt met zogenoemde ‘chapters’ die staan voor regio’s in China. Met een kunstwerk en meerdere kleine smaakexplosies wordt de regio in de spotlight gezet.

Ook aan de gezondheid wordt gedacht met geneeskrachtige ingrediënten.

Met een kaartje met daarop een QR-code (zorg wel dat je telefoon ge-update is, anders werkt het niet) krijg je meer informatie over de gerechten en ingrediënten. Speels en leuk om met je disgenoten over verder te praten!

2. Het éten

Ja, waar moeten we beginnen?! Nou, met dat je dingen gaat eten die je waarschijnlijk nog nóóit gegeten hebt.

Abalone en zwanenhalsmossel bijvoorbeeld. “Google het maar even", tipte onze gastvrouw, met een glimlachje. Onze tip: Doe dat liever nádat je het gegeten hebt. Maar wát een smaken.

Tintelende tentakels

Elk chapter is weer een nieuw hoogtepunt bestaande uit twee of drie gerechtjes. Met kooktechnieken van dimsum tot een tafelgrill. Je valt van de ene verbazing in de andere.

Wat ons nog wel even bijblijft was het chapter Szechuan. Natuurlijk verwachtten we hier wat pittigheid. Er kwam een kleurige bouillon waarin we voorzichtig tonijn en inktvis lieten zakken.

Kruidig? Ja. Pittig, ook. Maar niet op de brandend-gevoel-op-je-tong manier. Héél subtiel juist. Elk hapje liet een lichte tinteling op de lippen achter. Echt, alleen hiervoor zouden we  al naar Hofstad rijden.

3. Het wijnarrangement

Of alcoholarrangement moeten we eigenlijk zeggen. Want er wordt heel wat af gecombineerd. En niet alleen met het heilige druivensap. Oosters eten is door de kruidigheid best een uitdaging om goed bij te schenken, maar de sommelier slaagt met verve.

Van een spátzuivere riesling uit Oostenrijk tot een koude thee-cocktail met tequila en warme rijstwijn, het komt allemaal voorbij. Op zo’n manier geserveerd dat je niet na de laatste gang de tent uit rolt.

En durf maar eens een zoetige, soort van dessertwijn te schenken bij een hartige gerecht in het menu!

4. Het interieur

Donker blauw, veel hout en natuurlijk het keizerlijk goud/geel. Op het moment dat je van het voorportaaltje het restaurant wordt ingeleid, stap je een andere wereld binnen. Delen van het servies zijn voor Zheng ontworpen, waardoor echt álles klopt.

5. De service

De bediening bleef grotendeels hetzelfde. En die hebben de nieuwe gerechten en de filosofie al goed in de vingers. Het loopt allemaal gesmeerd en je krijgt veel aandacht aan tafel (als je dat wilt natuurlijk).

Conclusie: 

Wat ons betreft zet Zheng een nieuwe standaard neer wat betreft culinaire beleving. De bijzondere smaken, originele wijnen, de filosofie, manier van serveren en het verhaal. Het is niets minder dan keizerlijk.

Door de verandering van concept verloor HanTing vorig jaar hun ster, maar het kán bijna niet anders dan dat die weer terugwinnen met Zheng. Gaat dat zien!

www.restaurantzheng.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

​​​​​​​