Als het al niet om de locatie is - die werkelijk oogverblindend is - dan wel voor de culinaire crême de la crême die van 15 tot en met 18 juni achter de stoof staat bij parc Broekhuizen. Maar liefst 23 sterrenchefs, samen goed voor 31 (!) Michelinsterren koken de pannen van het dak tijdens Dinner at the Parc 2018.

We weten bijna niet waar te beginnen. Nou, misschien gewoon bij het apéritief. Billecart & Salmon trapt elke dag met een prachtig glas brut champagne een culinaire belevenis af die zijn gelijke niet kent.

Jacob Jan Boerma *** is signature chef bij Voltaire in Parc Broekhuizen en voert een lijst sterrenchefs aan die je nog nooit samen hebt zien koken. Een paar namen: 

Jannis Brevet van Inter Scaldes, die dit jaar (eindelijk) zijn derde Michelinster binnen harkte, Sidney Schutte ** van Librije's Zusje, Eric van Loo ** van Parkheuvel, Richard van Oostenbrugge van het fonkelnieuwe 212 (maar daarvoor Bord'eau) om er maar een paar te noemen.

En dan hebben we het nog niet eens over de buitenlandse gasten gehad.

Neem maar van ons aan dat het een onvergetelijke avond voor je smaakpapillen wordt. De enige uitdaging is kiezen op welke avond je gaat: 

15 juni: O Canada. De beste chefs van Canada koken voor je waaronder Joël Watanabe (uitgeroepen tot Canada's chef van het jaar 2017), maar ook een paar andere toppers uit Montreal en Vancouver. 

16 juni: The Parisian Touch. Team Voltaire slaat de handen ineen met Pascal Barbot van L’Astrance*** uit Parijs (#46 World's 50 Best Restaurants). In Parijs heeft hij een wachtlijst van een halfjaar, maar daar hoef jij dus niet op te wachten!

17 juni: Friends at the Parc. Topchefs uit Portugal, Barcelona, Duitsland, New York en Madrid zorgen voor een internationaal smaakfestijn.

18 juni: The Royal Dutch Kitchen Party. De naam zegt het al; op deze dag staan alle Nederlandse deelnemende chefs in de keuken. Een absoluut hoogtepunt en eervolle afsluiting van Dinner at the Parc.

We kunnen bijna niet wachten!

Kijk op dinnerattheparc.com voor prijzen, reserveren en meer over de deelnemende chefs.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Juwelier en ontwerper Marie-Louise Martens is dol op haar Maastricht. Deze maand vertelt ze in Nouveau alles over haar thuisstad, maar hier lees je alvast de leukste adresjes van deze hardwerkende levensgenieter in Maastricht's mooie Wyck.

Op een zonnige dag neemt ze het team van Nouveau mee door de straten van Maastricht die haar zo lief zijn. ‘Onze juwelierszaak en onze Hermès-boetiek liggen aan de Stationsstraat in het stadsdeel Wyck, aan de oostkant van de Maas.

De meeste mensen kennen de binnenstad aan de westkant, maar onze kant wordt steeds bruisender en er zijn hier ongelooflijk veel mooie zaken. Ik vind het leuk om juist die zijde eens te laten zien.’

De charmante wijk doet Frans aan en wemelt van de sfeervolle winkels met high-end labels, maar je vindt er ook gezellige terrassen waar veel studenten zitten.

Stationsstraat

Patisserie Royale, sinds 1929, staat bekend om haar zelfgemaakte fruitvlaaien en grenachegebak met eierlikeur. Je kunt binnen iets nuttigen en ik neem vaak een heerlijke fruitvlaai mee.’

‘Veel winkels met prachtige etalages, zoals optiek Mestrini en de Hermès-boetiek, waar de etalages verzorgd worden door kunstenaarsduo Les deux garçons.’

Hotel Beaumont uit 1912 is prachtig modern verbouwd door architect David Chipperfield, die oude en nieuwe elementen heeft gecombineerd. Brasserie Harry’s is een geliefde plek om te lunchen en dineren.’

Rechtstraat

Mediterraneo vind ik het beste Italiaanse restaurant, met de gepassioneerde tachtigjarige kok Giuseppe ‘Pino’ Melani.

Of Gay Jongen: interieurarchitectuur, La Neuvième met mode en design, MAX mode, verschillende kunstgalerieën met glas, schilderijen, brons en oude prenten. Twinkel, een winkel vol kinderspeelgoed en het geweldige visrestaurant O. Hier ga ik weleens lunchen met relaties. Voor de Thaise keuken is Tabkeaw een aanrader.’

Cörversplein

‘Hier zijn onlangs mooie terrassen gemaakt. Je hebt er een magnifiek uitzicht op de oude stadswallen en je kunt er de zon in Maastricht onder zien gaan. Later op de avond kun je een heerlijke cocktail drinken bij Mr.Smith, een cocktailbar in een authentieke gewelvenkelder.’

Chateau Neerçanne

Ook bij Château Neercanne, een buitenplaats van Maastricht op de grens van België, strijkt Marie-Louise graag neer. ‘Mijn ouders kwamen er al, wij hebben ons trouwfeest en huwelijksverjaardagen en familiefeesten hier gevierd en mooie evenementen met ons juweliershuis georganiseerd.

Het kasteel uit de zeventiende eeuw heeft prachtige baroktuinen, is helemaal uit de mergel opgetrokken en je kijkt er geweldig uit over de landerijen, de Sint-Pietersberg en het heuvelland. Hier liggen zoveel mooie herinneringen, het voelt steeds vertrouwd, als thuiskomen.’

En dan is het tijd voor een mooi glas wijn op een van de terrassen.

Benieuwd naar heel het lifestyle-interview met Marie-Louise over de mooie dingen van het leven? Lees het deze maand in Nouveau:

Beeld: Stef Nagel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Een speak easy restaurant. Dat wilden Peter Gast en Jacqueline van Liere nou eens neer zetten. Een mysterieus concept waarvoor je een scancode moet hebben om binnen te komen. Immers: “exclusiviteit is het nieuwe zwart”. Nouveau's Wies en Claudia proeven voor.

We staan voor een onooglijke deur in de Amsterdamse binnenstad en vragen ons af: zijn we hier wel goed?

Maar de deur zwaait open op onze scancode, en we stappen binnen in een velours ingerichte bar, de muur is behangen met wijnflessen. We wanen ons bijna in de jaren ’20 van de vorige eeuw (waar in speak-easy’s illegale drank geconsumeerd kon worden).

Achter de bar is een nog grotere verrassing: een smaakvolle jazzclub wat een restaurant blijkt te zijn. Denk: veel fluweel, intieme zitjes en vooral veel sfeer.

En vier kookplateau’s. Want daar staan Peter en zijn keukenbrigade de culinaire sterren van de hemel te koken. Deed hij ook al bij 't Schulten Hues in Zutphen, maar dit, deze sprak easy, is zijn échte droom.

Je kunt a la carte eten, maar ook een gastronomisch menu van € 75 volgen, waarbij je verrast wordt door wel 10 à 14 kleine gerechten. Met een hoofdrol voor Nederlandse producten, en veel ‘uit het veld’.

Jacqueline doet de wijnen, en schenkt waar de gast van houdt (de Gastjes vinden een wijnarrangement vaak geen recht doen aan de gangen). De bediening is meegekomen uit Zutphen en omgeving, en daardoor ontwapenend aardig.

Graphite is een restaurant voor maar 20 personen, en dat vergroot de intieme sfeer. Wij van Nouveau zeggen: het is een beleving, bijna kooktheater. Liever voor een lagere prijs de culinaire vruchten van Peter plukken? Op zaterdag is er lunch.

www.graphite.amsterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in