Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hier eet je de lekkerste groente ter wereld

Nu groente een steeds prominenter rol gaat spelen, is het tijd voor awards: The 100 Best Vegetables Restaurants of the World. Van ondergeschoven kindjes op onze borden worden groenten steeds vaker hoofdrolspelers, een logisch gevolg van de niet meer weg te denken trend om steeds plantaardiger te ...

Hier eet je de lekkerste groente ter wereld

Nu groente een steeds prominenter rol gaat spelen, is het tijd voor awards: The 100 Best Vegetables Restaurants of the World.

Van ondergeschoven kindjes op onze borden worden groenten steeds vaker hoofdrolspelers, een logisch gevolg van de niet meer weg te denken trend om steeds plantaardiger te gaan eten, omdat dat beter is voor je gezondheid, voor het milieu en eigenlijk voor de hele wereld. En daar horen natuurlijk awards bij. Vorige week werden op de We’re Smart Taste Summit in Amsterdam de 100 Best Vegetables Restaurants of the World voorgesteld, met in de top 10 ook een welbekende Nederlandse topper.

Top 10

1. (1) Xavier Pellicer El Menjador, Barcelona, Spanje

2. (2) Vrijmoed. Gent, België

3. (4) La Distillerie, Bourglinster, Groothertogdom Luxemburg 

4. (8) L’Arpège, Parijs, Frankrijk

5. (60) Joia, Milaan, Italië

6. (5) Graanmarkt 13, Antwerpen, België

7. (29) Humus & Hortense, Brussel, België

8. (17) Arabelle Meirlaen, Marchin, België

9. (6) De Librije, Zwolle, Nederland

10. (10) Noma, Kopenhagen, Denemarken

Alle tien in Europa, dus ga je voor de zomervakantie nog op citytrip, laat je inspireren!

Meer dan 800 restaurants

Er is trouwens ook een 'michelingids' op het gebied van plantaardig eten: de We’re Smart Green Guide 2019. Daarin zijn dit jaar meer dan 800 restaurants uit 38 landen opgenomen, dus er is keuze genoeg.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: iStock/bernardbodo