Tijdens deze Hollandse hittegolf zoeken we het liefst verkoeling aan het strand of buitenzwembad of bij een meertje of een plas. Dit zijn de meest fijne zwem en- chillplekken, kriskras door Nederland. Take your pick!

Wijk aan Zee

Drie woorden: klein maar fijn! Genoeg vertier voor zowel tieners, viervoeters als partners. Of je nou ‘passief’ op een ligbedje ligt met muziek in je oren of actief op een supboard op het water staat, je hebt de tijd van je leven bij Wijk aan Zee. Ook fijn: bij het Instagramwaardige Tulum is het altijd gezellig, leuk mensen kijken en lekker eten. 

Article continues after the ad

Kijkduin 

Ga jij naar het strand voor je rust (en om wat fietskilometers te maken)? Dan is het kilometerslange strand- en duingebied van Kijkduin jouw go to. Fiets door de duinen over de schelpenpaadjes of wandel langs de vloedlijn bij zonsondergang. Pitstop maken met een picknickmand en je dag kan niet meer stuk. Vakantie in eigen land vibes. 

De Houtvaart 

Het enige openluchtbad van Haarlem, en niet zo maar eentje! Een prachtig monumentaal zwembad pur sang. Voor wie met vriendinnen een dagje chic wil zwemmen en zonnen is hier aan het juiste adres. 

IJzeren man 

Het best bewaarde zwem/zongeheim van Brabant. Let wel: het is hier altijd tjokvol, dus als je niet van drukte houdt is dit niet jouw ding. Wat wél fijn is: het  bijbehorende strandpaviljoen IJM mét sublieme lunchkaart en dito wijnkaart. Just sayin'

Zandvoort aan Zee

De lijst is niet compleet zonder het strand van Zandvoort! Zandvoort aan Zee heeft ruim 35 strandtenten waar je terecht kunt voor een heerlijke lunch of dito diner en drankje (of fles) bij zonsondergang. Redactiefavoriet is het hippe Hippie Fish voor – what else – lekkere verse vis.

Het Henschotermeer 

Tussen de Utrechtse groene bossen! Verwacht een prachtig recreatiemeer mét langgerekte zandstranden. Midden in het meer ligt een ‘eiland’ dat van twee kanten per loopbrug te bereiken is. Ook op dit 'onbewoonde eiland' kun je opperbest chillen, met als je geluk hebt niet zo heel veel mensen. En dat is nog niet alles, want om het meer zelf is een verhard pad aangelegd van zo’n 2.500 meter. Potje wandelen of hardlopen? Het kan allemaal.

Bergen aan Zee

Dit brede en uitgerekte strand is perfect voor een dagje strand met je gezin (of vriendinnenclub). In het pittoreske Bergen aan Zee weten ze wat gastvrijheid inhoudt, dat zie je terug in de vele gezellige strandtenten. En de knusse winkelstraatjes. Struinen, ontmoeten en nog meer struinen is hier het credo! 

Het Waalstrandje 

Het liefelijke stadsstrand van Nijmegen. Verwacht een schone en schitterende oever met de koosnaam Habana aan de Waal en spot er een golf aan hippe, leuke mensen. Deze ontmoetingsplek is de talk of the town, maar voor de rest van Nederland nog vrij onontdekt. Soms vind er zelfs een spontaan feestje plaats. Gaan dus! Oja, er vinden regelmatig yoga/mediatielessen plaats, iets voor jou?

Het Noorderparkbad

Alleen al omdat het Noorderparkbad is uitgeroepen tot mooiste publieke zwembad ter wereld, op de zwembadbeurs Piscine Global in Lyon, moét je hiernaar toe. Gelegen in Amsterdam-Noord, oversteken maar. 

Zeumeren 

Gelderland’ finest! Dit enorme recreatiegebied is omringd door leuke campings en glampings. Het is leuk voor een dagje uit, maar een weekend weg is ook een mogelijkheid. Er zijn genoeg horecagelegenheden rond het meer te vinden, je kunt er fietsen, hiken en De Veluwe is een ervaring op zich. Tried and tested

W Amsterdam 

Dat zwembad op het dakterras staat er niets voor niets... En is ook niet alleen bedoeld voor influencers om foto's te make. Dus: cocktails nippen en pootje baden, doe het bij W Amsterdam op het dak. In hartje 020! 

Beeld: Sex And The City, Instagram 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in