Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit zijn de 12 hotspots van de modesteden

Onder de noemer 'Fashion Friday' tipt Nouveau het beste van New York, Parijs, Milaan en Londen. Hier wil je zien en gezien worden, modemensch of niet. Lees, noteer, ga!  01. Café Gitane, New York  Modellen, artiesten en kunstenaars worden hier graag wakker met een kopje koffie. En het gros eet hi...

Dit zijn de 12 hotspots van de modesteden

Onder de noemer 'Fashion Friday' tipt Nouveau het beste van New York, Parijs, Milaan en Londen. Hier wil je zien en gezien worden, modemensch of niet.

Lees, noteer, ga! 

01. Café Gitane, New York 

Modellen, artiesten en kunstenaars worden hier graag wakker met een kopje koffie. En het gros eet hier ook een croissant, want hier smaakt-ie bijna even lekker als in Frankrijk. 

02. Hotel Amour, Parijs

De slaapspot van Parijs! De 24 kamers zijn ingericht door eigentijdse kunstenaars als Marc Newson, Pierre Le-Tan en Sophie Calle en houden 
het spannende midden tussen een dorpshotel en een kunstenaarsatelier. Het restaurant (inclusief de binnentuin, our fav!) is een heuse ontmoetingsplek voor hotelgasten én Parijzenaars. Je kunt er ontbijten met een healthy breakfast, dineren bij de vuurkorf en de cocktails zijn om te watertanden. Álles in huis voor een verrukkelijk verblijf in de stad van de mode (en liefde). 

03. Mr. Chow, Londen 

Als Cara Delevingne, Kate Moss en Kendall Jenner graag geziene tafelgasten zijn, dan weet je dat je iets goed doet. Toen het restaurant in 1968 haar deuren opende lepelde leden van The Beatles en Mick Jagger ook al de famousnoodles naar binnen.

04. 10 Corso Como, Milaan 

Een manusje van alles! Verwacht: design en fashionboeken, een fotogalerie, 
een fijn café met leuke tuin - you name it...10 Corso Como got it! En tout modewereld vertoeft er vandaag nog steeds.

05. Café Charlot, Parijs 

Rue de Charlot is populair, en terecht. Op de allerleukste hoekje zit Café Charlot: een relaxte buurtbistro, waar het meestal dringen geblazen is. Je kunt er terecht voor koffie, bagels, hamburgers, tosti’s of friet in puntzak, en als je geluk hebt is er ook ijs van Maison Bertillon.

06. Azul @ Hotel Hugo, New York

Op het dak gebeurt het in NYC! Dus: dakterras keus te over. Een hele fijne, niet al te drukke en met waan-zin-nig uitzicht over de Hudson en skyline van New York is Azul, het dakterras van Hotel Hugo. Met een goede cocktail of vino geniet je hier opperbest van de zonsondergang.

07. Bar Luce, Milaan 

Alleen omdat Bar Luce is ontworpen door de grote filmregisseur West Anderson, moet je er kijken. De bar met appelgroene tafels en stoelen, retroprint behang en flipperkasten heeft iets weg van een
filmset. Al hoopt Anderson met de look & feel eerder een plek te hebben gecreëerd waar men komt om een filmscript te schrijven. Een inspirerende spot is het sowieso! 

08. Lyle’s, Londen 

Het sterrenrestaurant Lyle’s is laidback en easy going voor een tent met een Michelinster. Het menu is Brits met Scandinavische invloeden. Het interieur is fris, wit en strak met houten stoeltjes. Je kunt er ook lunchen en vertoeft dan in een van de leukste straten van de tofste wijk in London, namelijk: Shoreditch. 

09. Barbuto, New York

In the mond for Italian food? Op naar Barbuto! Midden in het Meatpacking District, tegenover de Highline (voor een frisse neus) en het Whitney Museum (voor prachtige kunst). Hier strijk je neer voor goddelijke Italiaanse gerechten, een goed glas (of fles) wijn en fijne gesprekken. 

10. Les Arts Décoratifs, Parijs 

Museum nabij het Louvre met geweldige modetentoonstellingen, dé plek om originele creaties van Cristobal Balenciaga of Jeanne Lanvinte te zien. In de maanden dat er geen modetentoonstellingen zijn is er genoeg ander moois te zien, van fotografie tot design. En vergeet de museumwinkel niet, hét adres voor modeboeken.

11. Room Mate Giulia, Milaan 

Waar gaan we slapen in Milaan? Bij Giulia! Een cool boetiekhotel waar je voor een zeer betaalbare prijs in een designachtige setting je get-away viert. Extraatje: supercentraal, dichtbij Piazza del Duomo.

12. Sketch, Londen 

Roze is wat bij Sketch de klok slaat. Het restaurant is ingericht met poederroze fluwelen banken, telt zachtroze muren en lichtroze licht. Wil je niet dineren maar lunchen, dan kan ook. De afternoon tea met (roze) champagne is óók de moeite waard. 

Beeld: Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in