Omdat niets bij deze hitte zo goed smaakt als een ijsje. Bolletje citroen-rozemarijn-bosbes-vlierbloesem, anyone?

Luciano's

Naast klassieke smaken als vanille en aardbei ook bijzondere variaties zoals honing-vijgen en raspberry crumble pie. Ook aanwezig: ijs zonder gluten of lactose, suikervrij ijs en hip vegan ijs.

Waar? Diverse vestigingen in Utrecht en Zuid-Holland

Article continues after the ad

 

Bernardo's

Geen idee hoe guanabana smaakt, maar hier hebben ze het. Net als smaken als Bailey's, Bossche Bol, honingdrop en red velvet.

Waar? Gevestigd in Ede, gezien de rijen is het omrij-ijs.

 

Van der Poel

Een fenomeen in Twente: ambachtelijk gemaakt prijswinnend vers ijs zonder kleurstoffen met alleen natuurlijke producten. Er is een Meesterijsbereider in huis die naast de klassieker ook mojito-ijs en buitengewoon spannend grapefruitijs maakt.

Waar? Meerdere vestigingen in Hengelo en Enschede.

 

Italia

Italiaans ambacht met leuke smaakvondsten als After Eight, Croccangelo, groene appel en Zuppa Inglese, Italiaanse trifle met custard.

Waar? Gevestigd in Nuenen.

 

De IJsfabriek

Beroemd om het hazelnootijs, maar ook de smaken Monchou, karnemelk-rabarber, Griekse yoghurt met honing en suikerbroodijs mogen er zijn.

Waar? Joure

 

Clevers

Prijswinnend ijs, met spannende namen als Dame Noir, Polonaise (een goddelijke mokkamix) en spaghetti-ijs.

Waar? Meerdere vestigingen in Limburg

 

Casa Piccola

Specialiteiten van dit moment zijn kruidig koffieijs, verrukkelijk vanillebourbon-ijs en Limoncello Mascarpone-ijs. Verder smaken als drakenvrucht, bergamot en de bestseller: monchoutaart-met-kersen-ijs.

Waar: Elburg

 

Roberto Gelato

Roberto Coletti won vorig jaar de Coppa d'Oro als beste ijsmaker ter wereld en pakte al uit met aparte smaken als haring, frikadel en wiet. Maar verricht ook wonderen met ricotta, biologische melk en leche merengada. Verrukkelijke sorbets, heeft ook lactosevrij ijs.

Waar? Utrecht

 

Ijssalon Fresco

Zelfgemaakt ijs met pepers, mosselen, kerrie of basilicum, maar ook met meer voor de hand liggende ingrediënten als noten, chocolade en fruit. Proef vooral eens de bijzondere smaken, zoals kardemomijs met chocolade en wortel, citroen-rozemarijn-bosbes-vlierbloesem of perzik sorbetijs met sinaasappel en chocolade.

Waar? Middelburg

 

IJssalon Toscana

Bastogne, drop, mint, gember of rabarber en een verrukkelijke mascarpone-peersmaak, naast klassiekers – vers schepijs om even mee te gaan zitten.

Waar? Twee vestigingen in Groningen-stad

 

Zijn er nog meer ijssalons die het vermelden waard zijn? Laat het ons weten op Facebook, samen komen we deze hittegolf wel door!