Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

In dít nieuwe Rotterdamse boutique hotel wil je slapen

Design boutique hotel The Slaak Rotterdam is naar eigen zeggen méér dan een hotel. "Het is een social hub waar je de charmes van de jaren 50 kunt ervaren met al het hedendaagse comfort." Het pand is in 1952 ontworpen door de Nederlandse architect Jo Vegter voor de krant Het Vrije Volk. Het pand i...

In dít nieuwe Rotterdamse boutique hotel wil je slapen

Design boutique hotel The Slaak Rotterdam is naar eigen zeggen méér dan een hotel. "Het is een social hub waar je de charmes van de jaren 50 kunt ervaren met al het hedendaagse comfort." Het pand is in 1952 ontworpen door de Nederlandse architect Jo Vegter voor de krant Het Vrije Volk.

Het pand is een typisch voorbeeld van de naoorlogse 'shake-hands architectuur', zo meldt The Slaak Rotterdam op zijn website. Deze architectuurstijl verbindt het traditionalisme met het modernisme. Oftewel, het ‘huwelijk’ van baksteen en beton, zo valt te lezen op nieuws.top010.nl.

Bombardement

"Dit culturele erfgoed is verweven met de meest invloedrijke Nederlandse architecten en met een desastreus bombardement tijdens WO II," aldus het hotel.Het hotel ligt aan de oostkant van het centrum, aan de rand van de wijk Kralingen. Kralingen staat van oudsher bekend als de chique wijk van de Maasstad.