Design boutique hotel The Slaak Rotterdam is naar eigen zeggen méér dan een hotel. "Het is een social hub waar je de charmes van de jaren 50 kunt ervaren met al het hedendaagse comfort." Het pand is in 1952 ontworpen door de Nederlandse architect Jo Vegter voor de krant Het Vrije Volk.

Het pand is een typisch voorbeeld van de naoorlogse 'shake-hands architectuur', zo meldt The Slaak Rotterdam op zijn website. Deze architectuurstijl verbindt het traditionalisme met het modernisme. Oftewel, het ‘huwelijk’ van baksteen en beton, zo valt te lezen op nieuws.top010.nl.

Article continues after the ad

Bombardement

"Dit culturele erfgoed is verweven met de meest invloedrijke Nederlandse architecten en met een desastreus bombardement tijdens WO II," aldus het hotel.Het hotel ligt aan de oostkant van het centrum, aan de rand van de wijk Kralingen. Kralingen staat van oudsher bekend als de chique wijk van de Maasstad.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Slaak Rotterdam (@theslaakrotterdam) op


Goed om te weten: je bent binnen enkele minuten lopen bij de Markthal en de Oude Haven.

Cocktailbar en restaurant

Eten en drinken kun je bij cocktailbar en restaurant Didot34, dat naar eigen zeggen 'de grenzen tussen co-working, ontbijt, lunch, dinner en borreltijd overschrijdt'. Het belooft 'hoogwaardig, maar niet hoogmoedig' te zijn. 

Sporten

Wie wil sporten kan terecht in de boutique fitness Studio34. In de 100 vierkante meter grote fitnesstudio wordt personal training aangeboden. 

Meeten in een pressroom

Voor een meeting of een event kun je een zogeheten pressroom afhuren.

Het hotel opent in juni zijn deuren.

Bronnen: The Slaak Rotterdam, nieuws.top010.nl
Beelden: The Slaak Rotterdam

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in