Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze Achterhoekse chef-kok is upcoming in de Dominicaanse Republiek

Odile Horjus (44) wist de jury van Masterchef in de Dominicaanse Republiek te overtuigen met appelcompote gemaakte van exotische Rose Appels. De in Doetinchem geboren kok schopte het tot de finale en is nu een bekende televisiechef. Daarnaast adviseert ze restaurantkeukens. Het was een vriendin d...

Deze Achterhoekse chef-kok is upcoming in de Dominicaanse Republiek

Odile Horjus (44) wist de jury van Masterchef in de Dominicaanse Republiek te overtuigen met appelcompote gemaakte van exotische Rose Appels. De in Doetinchem geboren kok schopte het tot de finale en is nu een bekende televisiechef. Daarnaast adviseert ze restaurantkeukens.

Het was een vriendin die erop aandrong dat Odile zich zou inschrijven voor Masterchef. 'Als je je niet inschrijft, praat ik nooit meer met je', was de begeleidende tekst bij de link naar het inschrijfformulier. Odile liet zich dat geen tweede keer zeggen en schreef zich in. En dat heeft haar veel gebracht, zo zegt ze in een interview met het AD.

Eigen dagelijkse televisieshow

Odile, alias Chef de Colores, mocht het welbekende schort van Masterchef aan en werd op de proef gesteld. Uiteindelijk werd ze zeventiende in het kookprogramma. 

"Buitenlands bloed bleek toch niet zo goed geaccepteerd te worden, had ik het idee. Maar er volgden vele interviews op de nationale televisie en uiteindelijk kreeg ik het aanbod om een eigen dagelijkse televisieshow te maken. Een kookprogramma dus, dat hier en in New York en Boston ook goed bekeken wordt.’'