Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

In deze 6 Amsterdamse binnentuinen vind je een oase van rust

Oases van rust zijn het; de binnentuinen van Amsterdam. Terwijl de toeristen zich verdringen op de grachten, nip jij aan een verkoelend drankje en bestel je nog een lekker hapje. Of ga lekker uitgebreid lunchen met een salade niçoise en een goed glas witte wijn. Zelden voelde de stad zo ver en he...

In deze 6 Amsterdamse binnentuinen vind je een oase van rust

Oases van rust zijn het; de binnentuinen van Amsterdam. Terwijl de toeristen zich verdringen op de grachten, nip jij aan een verkoelend drankje en bestel je nog een lekker hapje. Of ga lekker uitgebreid lunchen met een salade niçoise en een goed glas witte wijn. Zelden voelde de stad zo ver en het leven zo rijk.

1. The Grand

De binnentuin der binnentuinen is wat ons betreft bij Sofitel Legend The Grand. De stijl en service zijn onberispelijk, de tafels staan ruim uit elkaar zodat je optimale privacy geniet.

Het eten komt uit de keuken van Bridges, maar ook voor een borrelhapje kun je terecht. En de wijnkaart is natuurlijk enorm. Wanneer gaan we weer?

Naar de website

2. Brasserie van Baerle

Geen onbekende voor wie regelmatig de P.C. Hooftstraat bezoekt voor iets nieuws. En wat is er leuker dan na een succevolle ‘shoppingspree’ nog even na te genieten van al je vondsten? Dat kan uitstekend bij Brasserie van Baerle. Al jaren een begrip en ‘altijd goed’.

De binnentuin is bescheiden en intiem. De service prettig en het eten heerlijk. Voor hun ‘twaalfuurtje’ bestaande uit een velouté, een garnalenkroketje en hun onvolprezen Caesarsalade rijden we met liefde een paar blokjes om. Wat we zeggen: altijd goed.

Naar de website

3. Pause @ Pulitzer

Veel binnentuinen vind je in Amsterdamse hotels, zo ook die van het Pulitzer Hotel. Ook hier is de tuin aan het zicht onttrokken én is het rustig, omdat veel toeristen het niet wagen om een hotel binnen te lopen als ze daar zelf geen gast zijn.

Maar wij natuurlijk wel. Bij restaurant Pause kun je heel de dag terecht, maar wij gaan toch het liefste voor een wijntje en wat fingerfood.

Naar de website

4. Hermitage

De prachtige binnentuin is de grootste door één gebouw omsloten binnentuin  in het centrum van Amsterdam. Vroeger werd hier wasgoed te drogen gelegd op en konden de bewoners tuinieren en de kippen verzorgen.

Nu is de binnentuin een oase van rust en vrij toegankelijk. Bij mooi weer is de kiosk open en geniet je op het terras van koffie, thee, een lunch of een glaasje.

In juli en augustus zijn er elke zaterdag jazzconcerten in de binnentuin. Gáán.

Naar de website

5. Serre

Officieel geen binnentuin, want niet volledige omsloten, maar we zetten ‘m er toch bij, omdat het gewoon zo’n machtig mooie plek is. Zéker als de bloesem bloeit, weet je niet wat je ziet, maar anders is het hier ook heerlijk toeven.

Af en toe fiets er iemand voorbij achter het hek en in de verte varen de sloepjes, maar jij zit hier heerlijk privé met de service die je mag verwachten van het Hotel Okura. Laaf je samen aan de Fruits de mèr of ga lekker oesters happen met vriendinnen.

Naar de website

6. Lion Noir

Je zou niet verwachten dat achter de bescheiden deur aan de Reguliersdwarsstraat zo’n ruime binnentuin schuilt. De sfeer is ontspannen en de bediening vaardig, en heel relaxt. Je zit hier heel de middag in stijl in de fijne stoelen aan bistrotafeltjes.

Op de kaart prijken klassiekers als oesters, kaviaar, eendenlever en zwezerik, maar het interieur is een tikje rauw en hip. Wat een heerlijke botsing van stijlen.

Ze hebben hier trouwens ook uitstékende cocktails. Een ideaal adres om met vriendinnen een borrel uit de hand te laten lopen tot heerlijk diner.

Naar de website

Beeld: Tripadvisor, Verhoeven groen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in