Dit weekend wordt het zonnig, tijd voor het terras! Nouveau maakte een lijst met top 7 terrassen in Nederland. Bedoel, bij goddelijk zomer weer in eigen land, wordt er buiten gegeten. Maar waar is het lekker toeven? En waar schijnt de zon? Aanschouw: onze shortlist. 

01. Café restaurant Riva, Amsterdam 
Riva is een fraai architectonisch hoogstandje aan de Amstel, nabij het Amstelstation. Denk aan heel veel glas, unieke vormen, moderne inrichting – maar vooral een waanzinnig luxe zonnig terras. Hier is het heerlijk ontspannen vertoeven. En serveren ze perfecte wijn en sublieme gerechten. Gaan dus!

Article continues after the ad

02. Restaurant Specktakel, Haarlem
De bijzondere verborgen Middeleeuwse binnentuin van restaurant Specktakel doet dienst als een fijn (klein) terras. Hier waan je je in de Caribbean,vanwege de tropische sfeer, onder de ruisende bomen. De schotels zijn werelds van Japans, Thais tot aan Russisch en Italiaans. En stuk voor stuk betaalbaar.

03. Aloha Bar, Rotterdam 
Terrastopper! Picture this: priklichten, kekke ligstoeltjes, goed sfeertje en lekkere muziekjes. Aloha Bar doet z'n naam eer aan! Hier wil je niet meer weg als je zit (of ligt). 

04. Key West Beachhouse, Utrecht 
Drie woorden: moet je heen! Deze terrasparel ligt aan het zandstrand van de Haarrijnse Plas! Net alsof je effe op vakantie bent. Ontbijt, lunch, diner, borrel: alles kan. Schuif je ook aan?  

05. Sid & Liv, Nijmegen 
Alleen al voor de fijne binnentuin moet je naar Sid & Liv. Te omschrijven als een oase in het hart van Nijmegen. Het huiskamerachtige decor en de open keuken, waar de overheerlijke geur van versgebakken brood en taart vandaan komt, zorgen ervoor dat je er direct thuis voelt. 

06. Eetbar DIT, Den Bosch 
De lievelingsplek van in crowed Den Bosch. Niet alleen geroemd door de wisselende kaart, want ook het vrolijke interieur en het knusse terras (tried & tested) zijn populair. Reserveren is een must

07. Noorderlicht Café, Amsterdam
Zin in een avondje in hogere hippiesferen? Haast je dan naar het NDSM-werf. En schuif aan op het terras van het kunstzinnige Noorderlicht Café. Hier kijk je uit over het IJ en zit je aan picknicktafels of bij het kampvuur. Vakantiegevoel ten top!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beeld: Café restaurant Riva