Als er íets is dat de Chefs in Parijs goed begrijpen is dat dat het oog ook wat wil. En dat je pas écht van goed eten geniet als de andere zintuigen ook geprikkeld worden. Deze 7 stijlvolle restaurants in Parijs staan hoog op onze lijst.

1. Le Grand Restaurant

Bij Le Grand Restaurant (2 Michelinsterren) moet je je bedwingen om niet continu naar het plafond te staren. Het ‘skylight’ prachtig. Scandinavisch design met wat Amerikaanse flair van de hand van Gulla Jónsdóttir.

De witte open keuken van marmer is de eyecatcher vanwaar Chef Jean-Francois Piège’s zijn kookkunsten serveert.

Article continues after the ad

7 Rue d’Aguesseau. 8e arrondissement. jeanfrancoispiege.com

2. Restaurant Guy Savoy

Een van de meest chique restaurants van het moment, en wat een weelde. Met uitzicht over de Seine waan je je in de 18e eeuw op de eerste verdieping van Monnaie de Paris.

De kunst komt uit de collectie van Savoy zelf én is geleend van François-Henri Pinault, de eigenaar van de Kering group (oa Prada en Gucci). Die weet ook wel wat mooi is. Houd je van gesteven tafellinnen en onvolprezen service, dan is dit de plek.

1 Quai de Conti. 6e arrondissement. guysavoy.com

3. Hexagone

Hier kom je echt ogen tekort. De kleine, intieme ruimtes staan bol van kleur. De muurschilderingen en het interieur zijn een knipoog naar Alice in Wonderland. Wonderlijk.

85 Avenue de Kléber. 16e arrondissement. hexagone-paris.fr

4. Le Gabriel

De originele Cordoba-leren muur is de eyecatcher van dit modern-klassieke restaurant met 2 Michelinsterren. Vintage met comfort, dat mag je hier verwachten. De zwart gelakte stoelen geven wat schwung, maar het is toch echt de ruimte zelf die de show steelt. En het eten natuurlijk.

42 Avenue Gabriel. 8e arrondissement. lareserve-paris.com

5. Sur Mesure par Thierry Marx

Hier is het wit wat de klok slaat zodat de gerechten optimaal tot hun recht komen. Met twee Michelinsterren is dat bepaald geen straf.

251 rue Saint-Honoré. 1e arrondissement. mandarinoriental.com/paris

6. Monsieur Bleu

Een van de mooiste restaurants dat de laatste jaren in Parijs geopend is als je het ons vraagt. De grandeur van de jaren ’20 werd in ere hersteld en gemoderniseerd bij de laatste restyling van dit restaurant in Palais de Tokyo.  

Van het groene marmer en de warme kleuren krijg je het ‘joie de vivre’ dat je van Parijs verwacht. En inderdaad, dat is de Eiffeltoren die je daar op de achtergrond ziet. Excellent!

20 Avenue du Président Wilson. 16e arrondissement. monsieurbleu.com

7. Alain Ducasse au Plaza Athénée

Als je een vleesvrij restaurant in Parijs opent, moet je de Fransen op een andere manier verleiden om te komen moet Alain Ducasse gedacht hebben. En met verve.

Het interieur van Alain Ducasse au Plaza Athénée is als een futuristische droom. De kristallen kroonluchter lijkt te zweven doordat elke kristal aan een afzonderlijk, bijkans onzichtbaar lijntje hangt. Gaat dat zien.

25 Avenue Montaigne, 8th arrondissement; alain-ducasse.com

Bron: Architectural Digest

Elk van deze 7 prachtige restaurants is 'en sich' als een goede reden om weer af te reizen naar de lichtstad, dus allons-y-tous!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in