Als er íets is dat de Chefs in Parijs goed begrijpen is dat dat het oog ook wat wil. En dat je pas écht van goed eten geniet als de andere zintuigen ook geprikkeld worden. Deze 7 stijlvolle restaurants in Parijs staan hoog op onze lijst.

1. Le Grand Restaurant

Bij Le Grand Restaurant (2 Michelinsterren) moet je je bedwingen om niet continu naar het plafond te staren. Het ‘skylight’ prachtig. Scandinavisch design met wat Amerikaanse flair van de hand van Gulla Jónsdóttir.

De witte open keuken van marmer is de eyecatcher vanwaar Chef Jean-Francois Piège’s zijn kookkunsten serveert.

7 Rue d’Aguesseau. 8e arrondissement. jeanfrancoispiege.com

2. Restaurant Guy Savoy

Een van de meest chique restaurants van het moment, en wat een weelde. Met uitzicht over de Seine waan je je in de 18e eeuw op de eerste verdieping van Monnaie de Paris.

De kunst komt uit de collectie van Savoy zelf én is geleend van François-Henri Pinault, de eigenaar van de Kering group (oa Prada en Gucci). Die weet ook wel wat mooi is. Houd je van gesteven tafellinnen en onvolprezen service, dan is dit de plek.

1 Quai de Conti. 6e arrondissement. guysavoy.com

3. Hexagone

Hier kom je echt ogen tekort. De kleine, intieme ruimtes staan bol van kleur. De muurschilderingen en het interieur zijn een knipoog naar Alice in Wonderland. Wonderlijk.

85 Avenue de Kléber. 16e arrondissement. hexagone-paris.fr

4. Le Gabriel

De originele Cordoba-leren muur is de eyecatcher van dit modern-klassieke restaurant met 2 Michelinsterren. Vintage met comfort, dat mag je hier verwachten. De zwart gelakte stoelen geven wat schwung, maar het is toch echt de ruimte zelf die de show steelt. En het eten natuurlijk.

42 Avenue Gabriel. 8e arrondissement. lareserve-paris.com

5. Sur Mesure par Thierry Marx

Hier is het wit wat de klok slaat zodat de gerechten optimaal tot hun recht komen. Met twee Michelinsterren is dat bepaald geen straf.

251 rue Saint-Honoré. 1e arrondissement. mandarinoriental.com/paris

6. Monsieur Bleu

Een van de mooiste restaurants dat de laatste jaren in Parijs geopend is als je het ons vraagt. De grandeur van de jaren ’20 werd in ere hersteld en gemoderniseerd bij de laatste restyling van dit restaurant in Palais de Tokyo.  

Van het groene marmer en de warme kleuren krijg je het ‘joie de vivre’ dat je van Parijs verwacht. En inderdaad, dat is de Eiffeltoren die je daar op de achtergrond ziet. Excellent!

20 Avenue du Président Wilson. 16e arrondissement. monsieurbleu.com

7. Alain Ducasse au Plaza Athénée

Als je een vleesvrij restaurant in Parijs opent, moet je de Fransen op een andere manier verleiden om te komen moet Alain Ducasse gedacht hebben. En met verve.

Het interieur van Alain Ducasse au Plaza Athénée is als een futuristische droom. De kristallen kroonluchter lijkt te zweven doordat elke kristal aan een afzonderlijk, bijkans onzichtbaar lijntje hangt. Gaat dat zien.

25 Avenue Montaigne, 8th arrondissement; alain-ducasse.com

Bron: Architectural Digest

Elk van deze 7 prachtige restaurants is 'en sich' als een goede reden om weer af te reizen naar de lichtstad, dus allons-y-tous!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Sinds 2012 vind je op het Amsterdamse Oosterdok, vlak naast het Centraal Station, een tweesterrenrestaurant. Chef Moshik Roth zwaait daar de scepter en hij liet afgelopen jaar even een goede bezem door het pand halen.

Pastel kleuren, een enorme glanzende bronzen wand en surrealistische eyecatchers zorgen voor een bijna buitenaards effect. Het lijkt wel alsof je onder de zeespiegel zit.

Chef Moshik serveert daar, behalve zijn seizoensmenu en á la carte-gerechten, aankomende tijd 4 speciale emotion dinners en daar wil je echt een keer bij zijn! Nouveau proefde ‘Joy’ voor en bleef er bijna in.

Zoals bij veel toprestaurants zijn de amuses een lust voor het oog en smaakpapillen. Warm/koud, fris/rijk, zuur/zoet, het komt allemaal voorbij. Dat belooft wat!

We willen ook weer niet te veel ‘spoilen’, maar absolute highlights waren het prachtige gerechtje met Anna Gold Kaviaar en een brioche als een wolkje, zo luchtig.

Daarnaast is ook ‘the perfect egg’, een signature dish van de Chef van Israëlische origine, weer een hoogtepunt. Moshik serveert ‘m in elk menu, maar steeds weer aangepast aan het seizoen. Het eigeel, op lage temperatuur gegaard, wordt wel gaar, maar stolt niet, bijzonder.

Ook het dessert, geïnspireerd op een kunstwerk van Damian Hirst dat in het restaurant hangt, van een vlinder met vleugeltjes van kikkererwten, is werkelijk prachtig én heel smakelijk.

In de tussentijd vergaap je je, behalve aan de gerechten, ook aan het servies.

En veel gerechten worden door de koks of het serviceteam aan tafel afgemaakt. Een mooi theater!

Na 7 gangen laten we ons achterovervallen in onze stoel en kunnen alleen maar vaststellen dat dit een uitzonderlijke culinaire ervaring is.

Emotion Dinners:

Volgende week, donderdag 24 januari staat het eerste emotion-dinner op de agenda: Joy. Daarna volgen nog ‘love’ op donderdag 21 februari, ‘peace’ op donderdag 21 maart en ‘curiousity’ op donderdag 25 april. Voor zeven gangen culinaire en emotionele beleving betaal je € 180,- pp. (excl. drank).

Gaat dat ervaren, het is werkelijk bijzonder.

Meer informatie of meteen reserveren kan via deze link

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

1. Roji

Bereid je voor op een avondje heerlijke prikkeling van de zintuigen. Restaurant Roji serveert bonte Frans/Japanse smaakcombinaties in de kelder en gerechten waar je van blijft snoepen.

In de bediening lopen louter mooie mensen en het restaurant zit over het algemeen ook vol met gesoigneerd volk. We kijken onze ogen uit en bestellen nog zo’n verrukkelijk Aziatisch hapje op loopafstand van de Grote Markt.

Oude koornmarkt 26, www.roji.be

2. Franq

Één van onze favoriete plekken om te overnachten is het nieuwe boetiekhotel Franq vlakbij de Keizerstraat. En laat daar nou net ook een heel fijn restaurant bij zitten waar je goed terecht kan voor ontbijt lunch en diner.

De keuken is Frans/Belgisch en redelijk verfijnd. Voor een goed glas wijn en een lekker hapje, kan je trouwens ook aanschuiven bij Bar Franq.

Kipdorp 10-12, www.hotelfranq.com

Lees ook: 5 nieuwe hotels in Antwerpen voor een stijlvolle overnachting

3. Le John

Achter de betonnen Art deco-gevel op de Kasteelpleinstraat schuilt Le John. Volgens insiders één van de leukste restaurants in Antwerpen van het moment. De Vlaams/Italiaanse keuken leunt op ingrediënten van hoge kwaliteit.

Van oesters, via charcuterie naar de pasta aglio, olio en peperoncini waardoor we ons direct in Italië wanen. Op ’t Zuid, vlakbij de Marnixplaats. Je kan er trouwens een verdieping hoger ook heel fijn neerstrijken voor een cocktail.

Let op, de houten stoeltjes zijn een lust voor het oog, maar iets minder geschikt om lang te tafelen.

Kasteelpleinstraat 25, lejohn.be

4. The Jane, Upper Room Bar

Mag niet ontbreken natuurlijk. Zéker niet nadat Piet Boon het restaurant een restyling gaf waardoor het geheel nóg stijlvoller oogt. Voor het diner reserveren is nu te kort dag waarschijnlijk, maar voor een lunch kun je het nog best proberen. Dan wel telefonisch: 0032 3 808 44 65.

Ga lekker in de Upper Room Bar lunchen. Niet urenlang tafelen, maar leuke, originele gerechtjes proeven en delen rond de getatoeëerde barkeuken. De gerechten van Sergio Hermans en Nick Bril zijn zalig en enorm verfijnd.

Paradeplein 1, www.thejaneantwerp.com

Lees ook: Solden in Antwerpen; deze boetieks en restaurants wil je niet missen

5. Fiskebar

Op ’t Zuid steken nieuwe, leuke restaurants de kop op als paddenstoelen en Fiskebar is er zo eentje. De naam zegt al veel: Scandinavië meets Frankrijk met een menu vol gerechten uit de zee. De sfeer is informeel en het publiek divers.

Vis moet zwemmen natuurlijk en daar hebben ze gelukkig een uitgebreide wijnkaart voor. Reserveer wel een tafeltje als je hier graag wil eten en borrel daarvoor lekker met een paar oesters in de naastgelegen oesterbar.

Marnixplaats 11, www.fiskebar.be

6. Under the palm trees - l'epicerie du cirque

Het team van l'épicerie du cirque verloor vorig jaar hun Michelinster, maar ze lieten hun hoofd niet hangen. Ze kwamen terug met under the palm trees, waar Vlaamse producten en quisine op het voetstuk gehesen worden.

Sowieso is het een feestje om hierheen te gaan, want de bovengelegen Bar Palmier is ook een aanrader en hippe hotspot.

Volkstraat 13, underthepalmtrees.be

7. The Glorious

Niet nieuw, maar wel ons altijd-goed-adres in Antwerpen. Niet alleen om dat je er geweldig kan eten, maar ook de kamers zijn om door een ringetje te halen.

En wat is er heerlijker, dan om na een dag goed shoppen, fantastisch Frans-modern/klassiek te dineren en daarna voldaan je bed in te rollen.

We krijgen er geen genoeg van!

De Burburestraat 4A, theglorious.be

Beeld: The Glorious en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in