Als er íets is dat de Chefs in Parijs goed begrijpen is dat dat het oog ook wat wil. En dat je pas écht van goed eten geniet als de andere zintuigen ook geprikkeld worden. Deze 7 stijlvolle restaurants in Parijs staan hoog op onze lijst.

1. Le Grand Restaurant

Bij Le Grand Restaurant (2 Michelinsterren) moet je je bedwingen om niet continu naar het plafond te staren. Het ‘skylight’ prachtig. Scandinavisch design met wat Amerikaanse flair van de hand van Gulla Jónsdóttir.

De witte open keuken van marmer is de eyecatcher vanwaar Chef Jean-Francois Piège’s zijn kookkunsten serveert.

7 Rue d’Aguesseau. 8e arrondissement. jeanfrancoispiege.com

2. Restaurant Guy Savoy

Een van de meest chique restaurants van het moment, en wat een weelde. Met uitzicht over de Seine waan je je in de 18e eeuw op de eerste verdieping van Monnaie de Paris.

De kunst komt uit de collectie van Savoy zelf én is geleend van François-Henri Pinault, de eigenaar van de Kering group (oa Prada en Gucci). Die weet ook wel wat mooi is. Houd je van gesteven tafellinnen en onvolprezen service, dan is dit de plek.

1 Quai de Conti. 6e arrondissement. guysavoy.com

3. Hexagone

Hier kom je echt ogen tekort. De kleine, intieme ruimtes staan bol van kleur. De muurschilderingen en het interieur zijn een knipoog naar Alice in Wonderland. Wonderlijk.

85 Avenue de Kléber. 16e arrondissement. hexagone-paris.fr

4. Le Gabriel

De originele Cordoba-leren muur is de eyecatcher van dit modern-klassieke restaurant met 2 Michelinsterren. Vintage met comfort, dat mag je hier verwachten. De zwart gelakte stoelen geven wat schwung, maar het is toch echt de ruimte zelf die de show steelt. En het eten natuurlijk.

42 Avenue Gabriel. 8e arrondissement. lareserve-paris.com

5. Sur Mesure par Thierry Marx

Hier is het wit wat de klok slaat zodat de gerechten optimaal tot hun recht komen. Met twee Michelinsterren is dat bepaald geen straf.

251 rue Saint-Honoré. 1e arrondissement. mandarinoriental.com/paris

6. Monsieur Bleu

Een van de mooiste restaurants dat de laatste jaren in Parijs geopend is als je het ons vraagt. De grandeur van de jaren ’20 werd in ere hersteld en gemoderniseerd bij de laatste restyling van dit restaurant in Palais de Tokyo.  

Van het groene marmer en de warme kleuren krijg je het ‘joie de vivre’ dat je van Parijs verwacht. En inderdaad, dat is de Eiffeltoren die je daar op de achtergrond ziet. Excellent!

20 Avenue du Président Wilson. 16e arrondissement. monsieurbleu.com

7. Alain Ducasse au Plaza Athénée

Als je een vleesvrij restaurant in Parijs opent, moet je de Fransen op een andere manier verleiden om te komen moet Alain Ducasse gedacht hebben. En met verve.

Het interieur van Alain Ducasse au Plaza Athénée is als een futuristische droom. De kristallen kroonluchter lijkt te zweven doordat elke kristal aan een afzonderlijk, bijkans onzichtbaar lijntje hangt. Gaat dat zien.

25 Avenue Montaigne, 8th arrondissement; alain-ducasse.com

Bron: Architectural Digest

Elk van deze 7 prachtige restaurants is 'en sich' als een goede reden om weer af te reizen naar de lichtstad, dus allons-y-tous!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In de herfst is New York, en dan voornamelijk Manhattan, een populaire bestemming voor een midweekje weg. Tussen alle deli’s en ketens door, is het soms bést een uitdaging om een leuk restaurantje en slaapadres te vinden. Hier een paar tips.

Hier eet je het leukst in Downtown Manhattan

Lower Manhattan ofwel downtown, is heel het gebied ten zuiden van 14th Street.

Streetfood:

Natuurlijk is een hotdog van de klassieke hotdogstands op straat een must. Het streetfood der streetfoods. Maar er is tegenwoordig een heuse streetfoodcultuur in NYC met allerlei foodtrucks. Hier vind je de leukste: grubshots.com

Uitzicht:

Alleen voor het uitzicht over de Hudson al een bezoekje waard, maar ze begrijpen hier ook uitstekend wat bij het goede leven hoort. Van champagne en oesters en naar fish and chips en de beste lobster roll van de stad. Pier A Harbour House, 22 Battery Place, piera.com

Buurt:

Voor lunch of diner loop of metro je bij voorkeur naar TriBeCa (Triangle Below Canal Street). Hier struikel je bijna over de leuke tentjes, dus prober gerust iets uit.

Chic:

Eten op stand? Dat kan ook natuurlijk. En wel bij Bâtard, 239 West Broadway. Klassiek, verfijnd, met Michelin-ster. batardtribeca.com

Hip:

Foodie market Seaport Smorgasburg, 19 Fulton Street, South Street Seaport. Leuk buurtje met kasseien en pakhuizen. smorgasburg.com

Authentiek:

Nickel & Diner, 1 Howard Street. Prachtige, moderne diner met een kaart vol internationale classics. nickelanddiner.com

Eten & drinken in Uptown Manhattan

In Uptown vind je de wijk van botox and billionaires: Upper East Side, ten oosten van Central Park.

Chic:

Het restaurant van hotel The Jane, 113 Jane Street. Ook leuk hier: de Old Rose Bar, met uitzicht over de Hudson. thejanynyc.com

Hip:

Employees only, 510 Hudson Street. employeesonlynyc.com

Authentiek:

Katz’s Delicatessen, 205 East Houston Street. Legendarische deli, decor van de beroemdste scène uit When Harry Met Sally. Dus alleen daarom al een bezoekje waard. katzsdelicatessen.com

Restaurants in Brooklyn, New York

Vooral Greenpoint en Williamsburg zijn hip, maar het hele stadsdeel Brooklyn is de laatste  jaren uit de schaduw van Manhattan geklommen als bestemming.

Chic:

Restaurant Reynard bij The Wythe Hotel, een voormalige textielfabriek. 80 Wythe Ave, thewythe.com

Hip:

Sunday in Brooklyn, 348 Wythe Ave. sundayinbrooklyn.com

Authentiek:

Greenpoint Fish & Lobster Co, 114 Nassau Avenue. greenpointfish.com

Vernon’s Grille, Authentic Greek American Cuisine, 48-20 Vernon Boulevard. vernongrille.com

Slapen in Manhattan

Waar je ook bent in Manhattan, bij het fonkelnieuwe Bowery by Citizen M slaap je heerlijk voor een prima prijs.

CitizenM is dé pionier op het gebied van betaalbare luxehotels en heeft met Bowery New York een nieuwe troef op Manhattan. Het nieuwe hotel telt maar liefst 300 kamers en daar vind je een heel goede prijs-kwaliteit verhouding.

Hightech voorzieningen (in je kamer regel je alles met een iPad), goede service, comfortabele kamers, en een ruime en uitnodigende woonkamer gevuld met moderne kunst en iconische 21e-eeuwse designmeubelen van onder andere Verner Panton, Isamu Noguchi en Jasper Morrison.

Bowery New York zit in het hoogste gebouw van de buurt (ruim 75 m hoog) en aan de oudste doorgangsweg van Manhattan. Het heeft een grote cloudM rooftop bar mét buitenterras en biedt een adembenemend 360 graden-uitzicht over de stad.

Kunst: MoSA in Bowery

Het hotel is ingericht met een eclectische mix van hedendaagse kunst, fotografie en werken van lokale artiesten.

Opvallender nog, citizenM werkt samen met een bekend straatkunstcollectief om een Museum of Street Art te creëren en dat is echt de moeite waard op te bekijken.

Met de expositie The Museum of Street Art (MoSA) geeft het hotel het perfecte canvas voor graffiti artists. Daar kan je gewoon gratis naar binnen.

Kijk voor meer informatie op https://nl.citizenm.com/

Beeld: Rae Maxwell for MoSA/iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op 25 tot 30 plekken kun je een dit weekend kennismaken met verschillende wijnen uit alle hoeken van de wereld. Daarbij snoep je natuurlijk van de bijbehorende culinaire hoogstandjes.

Elke Wine Spot – o.a. het Okura, de Foodhallen, Chateau Amsterdam en L’Atelier du Champagne – biedt een speciaal opgesteld wijnprogramma aan.

Met als afsluiting een Festival in de Westergasfabriek, maar wij vermoeden dat we dan al ergens zijn blijven hangen waar het ook goed toeven is.

Weten welke (wijn)bars er allemaal meedoen:  Amsterdam Wine Festival

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in