15 oktober is het wildseizoen weer begonnen. Een acquired taste vinden wij het, maar wanneer goed bereid, een absolute weldaad voor de smaakpapillen.

En onder andere in onze geliefde Achterhoek weten ze wel wat ze met een goed stuk wild moeten doen! Bij deze 5 restaurants is het culinair genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

1. Volg het geluid van de jachthoorn

Bij De Watermolen in Denekamp is het altijd goed toeven in het wildseizoen, maar op 3 en 17 november en 1 december staat iets bijzonders op het programma.

More content below the advertising

Loop met een fakkel richting het verlichte kasteel op landgoed Singraven.

De jachthoorn schalt ter welkom. Na de prachtige jachtverhalen ga je naar De Watermolen voor een 5 gangen wild- en streekproeverij bij kaarslicht. Wat een weelde.

www.watermolen-singraven.nl

2. Niet alleen vlees, maar ook wildpluk

Op het hoogste punt van Arnhem in stadspark Klarenbeek staat De Steenen Tafel als een boswachter op wacht. Wát een uitzicht.

Behalve geweldige wildgerechten, met wild van de Veluwe en de Ooijpolder, gebruiken ze ook veel wildplúkgerecht. Bessen en zaden bijvoorbeeld. Daardoor staat het wild hier echt in de spotlight.

www.desteenentafel.nl

3. Onder het glazen plafond

In de bossen bij Doetinchem (richting Gaanderen) zit sinds mei dit jaar Orangerie De Pol. En wij zijn fan. Want de kas biedt op heldere dagen een glazen dak onder de sterrenhemel. Práchtig.

En zoals het de Achterhoek betaamt, weten ze met wild van wanten. We kunnen er niet teveel over zeggen, want je eet hier een verrassingsmenu, maar als je met het beste uit het seizoen kookt, is dat nu natuurlijk wild. Dat komt zéker langs in het menu.

En, heel bijzonder: Ze brouwden zelf een prachtig Doetinchems Donker biertje. Perfect voor een goede bier-spijs-combi.

Dus die verrassing kunnen we ook verklappen. Maar verder wil je het écht zelf beleven. Wát een mooie plek!

Orangeriedepol.nl

4. Het verse wild uit het Kroondomein

Het wild komt hier bijna uit de achtertuin van restaurant De Echoput. En dat is een goede reden om eens naar Apeldoorn af te reizen.

In het wildseizoen hebben ze leuke arrangement. De Echoput goes wild bijvoorbeeld, waarbij je na een fikse wandeling wordt beloond met een uitbundige wildtafel.

Of ga speciaal voor hun signature dish:  Het Edelhert rug. Op het karkas gebraden. Je eet 'm minimaal met z’n tweeën, maar dan deel je ook wel een ultiem stukje wild. Het omrijden waard!

www.echoput.nl

5. Wild in de Randstad

Wild in de Randstad? Ja dat kan! Bij Villa La Ruche in Voorburg bijvoorbeeld. Vorig jaar uitgeroepen tot restaurant van het jaar door de Jeunes Restaurateurs. De chef weet ook met wild van wanten.

www.villalaruche.nl

Wat al deze restaurants gemeen hebben, is dat ze met het grootste respect de mooiste ingrediënten van het seizoen bereiden. En dát proef je. Let's go wild!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Het is London Fashion Week en al die modeshows kun je natuurlijk niet aflopen zonder ergens goed te eten. Dit zijn onze favoriete restaurants in episch modecentrum London.

1. Geweldige groenten en een snelle lunch: Ottolenghi

Deze kunstenaar met groenten heeft een paar verschillende (afhaal)restaurants in Londen. Lekker laagdrempelig, je kan best proberen om zonder reservering binnen te wandelen voor de lunch.

More content below the advertising

De schalen vol salades lokken je zo over de drempel en als je daar een spatzuivere witte wijn naast zet, is er weinig meer waar wij gelukkiger van worden. Je slaagt hier ook als je een leuk cadeautje zoekt voor een culi-liefhebber thuis.

ottolenghi.co.uk/

2. All time favourite: The River Café

The River Café is al jaren onze absolute aanrader als je van goed, Italiaans eten houdt. Jamie Oliver leerde er koken, nou, dan weet je het wel. Zelfgemaakte pasta’s, charcuterie, maar vergeet ook vooral de geweldige visgerechten niet.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Photo by @chefmattmoran #menu #therivercafelondon

Een bericht gedeeld door The River Café (@therivercafelondon) op

The River Café (what's in a name) ligt aan de rivier en heeft daardoor ook een leuke tuin aan het water voor een apéritief of lunch. Hun kookboek The River Café Cookbook Easy is trouwens ook een aanrader als je van pure, Italiaanse recepten houdt.

Thames Wharf, Rainville Rd, Hammersmith, rivercafe.co.uk

3. Britse klasse: The Goring Dining Room

Sinds een jaar trotse drager van een Michelinster. Op de kaart vind je Britse klassiekers als folk quail (kwartel), dit Cornish visstoofje en Cotswold chicken (kip uit de Cotswolds).

 

Bestel de eggs drumkilbo (hardgekookte eieren met kreeft en garnalen), volgens overlevering een favoriet van de Queen Mother.

15 Beeston Pl, Westminster www.thegoring.com

4. Voor het uitzicht: The Boundary Project

Alleen voor de locatie al een bezoekje waard. In de kelder van een Victoriaans pakhuis vind je een klein boutiekhotel met 3 restaurants, 2 bars, een bakkerij en een deli. Stijg fluks naar The Rooftop bar en grill voor een gegrilde kreeft met een gin-tonic.

Het uitzicht over East London maakt het plaatje compleet.

2-4 Boundary Street boundary.london

5. Chic ontbijt: The Wolseley

Voor de béste Eggs Benedict van de stad, ga je naar dit classy restaurant waar celebrities en zakenmannen om een tafeltje vechten.

Ook de pannenkoekjes zijn niet te versmaden en ze maken hier een Afternoon Tea waar je dagen niet over uitgepraat raakt.

Het Art deco interieur doet het trouwens ook bijzonder goed op Instagram.

160 Piccadilly, St. James's www.thewolseley.com

6. Heerlijk hip en uniek: The Churchill Arms

Dit restaurant, waar je ook gewoon voor een pint binnen wandelt, heeft een enorm gezellige binnentuin waar ze Thaise curry's en roerbak-gerechten serveren waarvoor je terug blijft komen. Bij elk bezoek aan Londen gaan we hier in ieder geval even langs, want het bruist er van de energie en leuke mensen.

Het eten komt snel, dus ideaal als je daarna nog naar het theater gaat. Zin om een keer een echte Brit te wanen? Ga hier dan een rugby-wedstrijd kijken en bestel er een pint bier bij. Aanspraak verzekerd.

119 Kensington Church St, Kensington, www.churchillarmskensington.co.uk

7. Geheimtip: The Greenhouse

Kan een twee Michelinsterren-restaurant een geheimtip zijn? Zeker wel. In een schattig, lommerijk laantje ligt een rustig restaurantje waardoor je je in Londen bijna op het Franse platteland waant.

Arnaud Bignon kookt hier súpermooie Frans georiënteerde gerechten. Kies voor de proeverij en laat je in vervoering brengen.

27A Hay's Mews, Mayfair www.greenhouserestaurant.co.uk

Bron: Nouveau en Skyscanner

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Het Waldorf Astoria is één van de meest luxueuze en exclusieve hotels van ons land. Daar een bruiloft vieren of bijwonen is niet voor iedereen weggelegd.

Maar je kan er wel een voorproefje van krijgen!

More content below the advertising

Het stijlvolle baken aan de aan de Amsterdamse Herengracht opent morgen, zondag 10 februari,  van 11.00 tot 16.00 zijn deuren voor iedereen die wil weten wat er bij de Waldorf Wedding Experience hoort.

Wat mag je verwachten? Juwelen van Gassan Diamonds, Guerlain, Ivy Flowershop, Jimmy Choo, La Perla, Marilyn Bartman Fotografie en OGER.

Stap over de drempel en je waant je even bruiloftskoningin, wat een weelde!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in