15 oktober is het wildseizoen weer begonnen. Een acquired taste vinden wij het, maar wanneer goed bereid, een absolute weldaad voor de smaakpapillen.

En onder andere in onze geliefde Achterhoek weten ze wel wat ze met een goed stuk wild moeten doen! Bij deze 5 restaurants is het culinair genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft.

1. Volg het geluid van de jachthoorn

Bij De Watermolen in Denekamp is het altijd goed toeven in het wildseizoen, maar op 3 en 17 november en 1 december staat iets bijzonders op het programma.

Article continues after the ad

Loop met een fakkel richting het verlichte kasteel op landgoed Singraven.

De jachthoorn schalt ter welkom. Na de prachtige jachtverhalen ga je naar De Watermolen voor een 5 gangen wild- en streekproeverij bij kaarslicht. Wat een weelde.

www.watermolen-singraven.nl

2. Niet alleen vlees, maar ook wildpluk

Op het hoogste punt van Arnhem in stadspark Klarenbeek staat De Steenen Tafel als een boswachter op wacht. Wát een uitzicht.

Behalve geweldige wildgerechten, met wild van de Veluwe en de Ooijpolder, gebruiken ze ook veel wildplúkgerecht. Bessen en zaden bijvoorbeeld. Daardoor staat het wild hier echt in de spotlight.

www.desteenentafel.nl

3. Onder het glazen plafond

In de bossen bij Doetinchem (richting Gaanderen) zit sinds mei dit jaar Orangerie De Pol. En wij zijn fan. Want de kas biedt op heldere dagen een glazen dak onder de sterrenhemel. Práchtig.

En zoals het de Achterhoek betaamt, weten ze met wild van wanten. We kunnen er niet teveel over zeggen, want je eet hier een verrassingsmenu, maar als je met het beste uit het seizoen kookt, is dat nu natuurlijk wild. Dat komt zéker langs in het menu.

En, heel bijzonder: Ze brouwden zelf een prachtig Doetinchems Donker biertje. Perfect voor een goede bier-spijs-combi.

Dus die verrassing kunnen we ook verklappen. Maar verder wil je het écht zelf beleven. Wát een mooie plek!

Orangeriedepol.nl

4. Het verse wild uit het Kroondomein

Het wild komt hier bijna uit de achtertuin van restaurant De Echoput. En dat is een goede reden om eens naar Apeldoorn af te reizen.

In het wildseizoen hebben ze leuke arrangement. De Echoput goes wild bijvoorbeeld, waarbij je na een fikse wandeling wordt beloond met een uitbundige wildtafel.

Of ga speciaal voor hun signature dish:  Het Edelhert rug. Op het karkas gebraden. Je eet 'm minimaal met z’n tweeën, maar dan deel je ook wel een ultiem stukje wild. Het omrijden waard!

www.echoput.nl

5. Wild in de Randstad

Wild in de Randstad? Ja dat kan! Bij Villa La Ruche in Voorburg bijvoorbeeld. Vorig jaar uitgeroepen tot restaurant van het jaar door de Jeunes Restaurateurs. De chef weet ook met wild van wanten.

www.villalaruche.nl

Wat al deze restaurants gemeen hebben, is dat ze met het grootste respect de mooiste ingrediënten van het seizoen bereiden. En dát proef je. Let's go wild!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in