De Nederlandse zomer verwent ons soms met dagen die sméken om een heerlijke lunch of diner in de buitenlucht. Dit zijn de terrassen waarop de Nouveau-redactie dan graag neerstrijkt.

1. De Witte dame, Abcoude

Claudia Straatmans, hoofdredacteur: ‘Bij toeval kwam ik twee keer op het terras terecht van boetiekhotel De Witte Dame, want het ligt midden in een netwerk van wandelpaden. En beide keren was ik aangenaam verrast.

Wat een elegantie, klasse en duurzaamheid tegelijkertijd. We namen een flammkuchen en verse tonijn, tikten er een Spumante bij weg en tuurden over de eindeloos groene velden.

Alsof we midden in The Cotswolds zaten, maar dan op twintig minuten fietsen van Amsterdam.’

hoteldwd.nl

2. De Harmonie, Rotterdam

Ursula van Riel, eindredacteur: ‘Het interieur van De Harmonie, vlak bij de sfeervolle Witte de Withstraat en de bekende Rotterdamse musea, is prachtig, maar het liefst ga ik aan tafel in de tuin.

Zo besloten, zo verscholen in het stadshart, dat de sfeer heel intiem wordt. Op een lauwwarme zomeravond, terwijl de zon langzaam zakt, is het hier sprookjesachtig.”

deharmonierotterdam.nl

3. Kasteeltje Hattem, Roermond

Sylvia Schaffrath, blogger op nouveau.nl: ‘Verscholen in het mooie stadspark van Roermond vind je Kasteeltje Hattem. De charme van toen, gecombineerd met de allure van nu. Een heerlijk zonnig terras, vanwaar je met een beetje geluk nog een van de hangbuikzwijntjes kunt zien.

Proost met een glas heerlijke champagne op het goede leven! Bovendien zit je hier op nog geen vijf kilometer van designeroutlet Roermond, dus na een dag shoppen is het heerlijk relaxen.’

kasteeltjehattem.com

4. De Hoofdige Boer, Almen

Wies Verbeek, Coördinator Lifestyle: 'Als geboren en getogen Enschedese ben ik promotor van het oosten. Daarom: de Hoofdige Boer in Almen.

Heerlijk rustig, dus eigenlijk wil ik deze plek niet verklappen. Wij oosterlingen houden het graag relaxt.

dehoofdigeboer.nl

5. Bodon, Amsterdam

Inge van der Steeg, Digital Producer: ‘Heerlijk eten aan het water, hartje hoofdstad? Dan kies ik voor het terras van restaurant Bodon in Apollohotel Amsterdam. Ik kwam er vroeger heel vaak op zondag om met de familie te brunchen.

Het hotel houdt je uit de wind en de smalle terrasstrook langs het water zorgt voor veel privacy. Terwijl je over het water naar de constante parade van boten tuurt, is het echt genieten geblazen van alle gerechten uit de keuken.

Als je zelf een sloepje hebt, kun je hier prima aanmeren. Nu ik er zo over denk, wordt het echt weer eens tijd om die oude traditie in ere te herstellen. Zo’n fijne brunch is de ultieme luxe.’

bodonlagrandebrasserie.com

Bonustip: Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag

Marion Florusse, Chef Tekst: ‘De ligging, verscholen in het lommerrijke Friese land: dat is een van de mooiste eigenschappen van het riante terras van landgoed Lauswolt.

Vanzelfsprekend is het extra fijn om in een van de fraaie hotelkamers van het luxe hotel te overnachten. Je kunt er terecht voor high tea, lunch, borrel en diner.’

bilderberg.nl/beetsterzwaag/landgoed-lauswolt

Nog meer terrastips? In Nouveau lees je de volledige Top 10 terrastips van de redactie. 

Nu in de winkel:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Studio Piet Boon was al verantwoordelijk voor het award-winnende design van Sergio Herman’s restaurant The Jane in Antwerpen, waar we graag de grens voor oversteken. Dat design heeft nu van het zelfde huis een opfrisbeurt gekregen.

Nieuwe meubels en kunststukken in de kleuren van het onvolprezen glas in lood van Studio Job geven het klasse-restaurant iets meer rust.

Het voelt nu meer als geheel waar het eerder qua stijlen nog iets meer botste. Hier zie je heel duidelijk hoe de kleuren van het glas in lood terugkomen in het interieur.

De absolute eyecatcher, de kroonluchter, bleef natuurlijk wel.

Een nieuw interieur dus. Goed excuus om weer eens naar The Jane te gaan. Wat een feest!

Fotografie: Pieter D'Hoop

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Nieuwe restaurants uitproberen, we krijgen er geen genoeg van. En er gebeurt van alles op culinair gebied dus die bron van leuke en goede restaurants is voorlopig nog niet opgedroogd. Gelukkig maar! Deze vijf nieuwelingen (en een verdwaalde bekende die een restyling onderging) zijn écht de moeite waard. Veel plezier!

1. Café Cliché, Amsterdam

Sidney Schutte maakt furore in Amsterdam bij Librije’s Zusje**. Maar hij wilde ook iets gezelligs, iets laagdrempeligs.  Dat is Café Cliché geworden.

‘Een plek waar je altijd aan kunt schuiven, meteen vanuit kantoor of rechtstreeks vanuit huis. Geen dresscode, wel goed eten. Geen poespas, wel kwaliteit.’

Op de kaart van deze brasserie vind je gerechten met een knipoog naar de stad. Kijk, daar houden wij van.

Naar de website

2. Noble Kitchen, Cromvoirt

Wat fijn. We waren al fan van Noble in Den Bosch. Die heeft er nu een broertje bij gekregen in Cromvoirt: Noble Kitchen.

De jonge brigade blaast je uit het water met pure en frisse smaken. Sommige zelfs van de Japanse barbecue.

Het interieur is ook om door een ringetje halen en de omgeving, naast de golfbaan, is zo rustig dat je álle aandacht hebt voor die feestjes op je bord. Wat een heerlijkheid.

Naar de website

3. Streetfoodkitchen, Utrecht

Niet fonkelnieuw, want al sinds het voorjaar open, maar áls je in de buurt van Utrecht bent, is het alleen al voor het interieur een bezoek waard: The Streetfoodclub. Overdadig, kleurrijk, tropisch én smaakvol.

Wij schoven aan de bar voor een cocktail die barman Tony vakkundig met enig theater voor ons in elkaar zette. Álles klopt hier. Echt, geef je ogen de kost.

Naar de website

4. The Millèn, Rotterdam

Als ergens een deur dicht gaat... Gaat er ergens ook weer een deur open. Zo ook voor Chef Wim Severein die in 2017 de deur zag sluiten van het Wereldmuseum (*) waar hij de keuken bestierde.

Dat gaf ruimte voor het najagen van een droom: een eigen restaurant. The Millèn is nog maar net open. Pal tegenover het Centraal Station van Rotterdam. Wát een locatie.

High end dineren in de Milleniumtoren bij een Chef die zijn Michelinster wil terugverdienen. Dat belooft wat.

Naar de website

5. 6&24, Den Haag

Als je bakermat bij De Librije ligt, weet je de ogen op je gericht als je zelf een restaurant opent. Dat weerhield Saskia de Kuijer en Rik van de Laar niet. Integendeel. Met 6&24 zetten zij een restaurant neer met ambitie en dat merk je aan alles.

Het enthousiasme en de gastvrijheid druipen er vanaf. Sfeervol, natuurlijk en elegant met een stoere touch en een keuken met veel lokale producten en niet te veel poespas.

Den Haag heeft er een hotspot bij.

Naar de website

6. HFSLG, Bosch en Duin

In De Hoefslag te Bosch en Duin zat al sinds jaar en dag een kleine bistro én een Michelinsterrestaurant. Die twee zij verruild van plaats. In ‘de Ruif’ dineer je voortaan in intieme sfeer op hoog niveau.

Daardoor is er meer plek voor gasten die willen genieten in de bistro of gewoon langs waaien voor een kop koffie. Bij zo’n restyling hoort ook een nieuwe naam: HFSLG.

Naar de website

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in