De Nederlandse zomer verwent ons soms met dagen die sméken om een heerlijke lunch of diner in de buitenlucht. Dit zijn de terrassen waarop de Nouveau-redactie dan graag neerstrijkt.

1. De Witte dame, Abcoude

Claudia Straatmans, hoofdredacteur: ‘Bij toeval kwam ik twee keer op het terras terecht van boetiekhotel De Witte Dame, want het ligt midden in een netwerk van wandelpaden. En beide keren was ik aangenaam verrast.

Wat een elegantie, klasse en duurzaamheid tegelijkertijd. We namen een flammkuchen en verse tonijn, tikten er een Spumante bij weg en tuurden over de eindeloos groene velden.

Alsof we midden in The Cotswolds zaten, maar dan op twintig minuten fietsen van Amsterdam.’

hoteldwd.nl

2. De Harmonie, Rotterdam

Ursula van Riel, eindredacteur: ‘Het interieur van De Harmonie, vlak bij de sfeervolle Witte de Withstraat en de bekende Rotterdamse musea, is prachtig, maar het liefst ga ik aan tafel in de tuin.

Zo besloten, zo verscholen in het stadshart, dat de sfeer heel intiem wordt. Op een lauwwarme zomeravond, terwijl de zon langzaam zakt, is het hier sprookjesachtig.”

deharmonierotterdam.nl

3. Kasteeltje Hattem, Roermond

Sylvia Schaffrath, blogger op nouveau.nl: ‘Verscholen in het mooie stadspark van Roermond vind je Kasteeltje Hattem. De charme van toen, gecombineerd met de allure van nu. Een heerlijk zonnig terras, vanwaar je met een beetje geluk nog een van de hangbuikzwijntjes kunt zien.

Proost met een glas heerlijke champagne op het goede leven! Bovendien zit je hier op nog geen vijf kilometer van designeroutlet Roermond, dus na een dag shoppen is het heerlijk relaxen.’

kasteeltjehattem.com

4. De Hoofdige Boer, Almen

Wies Verbeek, Coördinator Lifestyle: 'Als geboren en getogen Enschedese ben ik promotor van het oosten. Daarom: de Hoofdige Boer in Almen.

Heerlijk rustig, dus eigenlijk wil ik deze plek niet verklappen. Wij oosterlingen houden het graag relaxt.

dehoofdigeboer.nl

5. Bodon, Amsterdam

Inge van der Steeg, Digital Producer: ‘Heerlijk eten aan het water, hartje hoofdstad? Dan kies ik voor het terras van restaurant Bodon in Apollohotel Amsterdam. Ik kwam er vroeger heel vaak op zondag om met de familie te brunchen.

Het hotel houdt je uit de wind en de smalle terrasstrook langs het water zorgt voor veel privacy. Terwijl je over het water naar de constante parade van boten tuurt, is het echt genieten geblazen van alle gerechten uit de keuken.

Als je zelf een sloepje hebt, kun je hier prima aanmeren. Nu ik er zo over denk, wordt het echt weer eens tijd om die oude traditie in ere te herstellen. Zo’n fijne brunch is de ultieme luxe.’

bodonlagrandebrasserie.com

Bonustip: Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag

Marion Florusse, Chef Tekst: ‘De ligging, verscholen in het lommerrijke Friese land: dat is een van de mooiste eigenschappen van het riante terras van landgoed Lauswolt.

Vanzelfsprekend is het extra fijn om in een van de fraaie hotelkamers van het luxe hotel te overnachten. Je kunt er terecht voor high tea, lunch, borrel en diner.’

bilderberg.nl/beetsterzwaag/landgoed-lauswolt

Nog meer terrastips? In Nouveau lees je de volledige Top 10 terrastips van de redactie. 

Nu in de winkel:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In de herfst is New York, en dan voornamelijk Manhattan, een populaire bestemming voor een midweekje weg. Tussen alle deli’s en ketens door, is het soms bést een uitdaging om een leuk restaurantje en slaapadres te vinden. Hier een paar tips.

Hier eet je het leukst in Downtown Manhattan

Lower Manhattan ofwel downtown, is heel het gebied ten zuiden van 14th Street.

Streetfood:

Natuurlijk is een hotdog van de klassieke hotdogstands op straat een must. Het streetfood der streetfoods. Maar er is tegenwoordig een heuse streetfoodcultuur in NYC met allerlei foodtrucks. Hier vind je de leukste: grubshots.com

Uitzicht:

Alleen voor het uitzicht over de Hudson al een bezoekje waard, maar ze begrijpen hier ook uitstekend wat bij het goede leven hoort. Van champagne en oesters en naar fish and chips en de beste lobster roll van de stad. Pier A Harbour House, 22 Battery Place, piera.com

Buurt:

Voor lunch of diner loop of metro je bij voorkeur naar TriBeCa (Triangle Below Canal Street). Hier struikel je bijna over de leuke tentjes, dus prober gerust iets uit.

Chic:

Eten op stand? Dat kan ook natuurlijk. En wel bij Bâtard, 239 West Broadway. Klassiek, verfijnd, met Michelin-ster. batardtribeca.com

Hip:

Foodie market Seaport Smorgasburg, 19 Fulton Street, South Street Seaport. Leuk buurtje met kasseien en pakhuizen. smorgasburg.com

Authentiek:

Nickel & Diner, 1 Howard Street. Prachtige, moderne diner met een kaart vol internationale classics. nickelanddiner.com

Eten & drinken in Uptown Manhattan

In Uptown vind je de wijk van botox and billionaires: Upper East Side, ten oosten van Central Park.

Chic:

Het restaurant van hotel The Jane, 113 Jane Street. Ook leuk hier: de Old Rose Bar, met uitzicht over de Hudson. thejanynyc.com

Hip:

Employees only, 510 Hudson Street. employeesonlynyc.com

Authentiek:

Katz’s Delicatessen, 205 East Houston Street. Legendarische deli, decor van de beroemdste scène uit When Harry Met Sally. Dus alleen daarom al een bezoekje waard. katzsdelicatessen.com

Restaurants in Brooklyn, New York

Vooral Greenpoint en Williamsburg zijn hip, maar het hele stadsdeel Brooklyn is de laatste  jaren uit de schaduw van Manhattan geklommen als bestemming.

Chic:

Restaurant Reynard bij The Wythe Hotel, een voormalige textielfabriek. 80 Wythe Ave, thewythe.com

Hip:

Sunday in Brooklyn, 348 Wythe Ave. sundayinbrooklyn.com

Authentiek:

Greenpoint Fish & Lobster Co, 114 Nassau Avenue. greenpointfish.com

Vernon’s Grille, Authentic Greek American Cuisine, 48-20 Vernon Boulevard. vernongrille.com

Slapen in Manhattan

Waar je ook bent in Manhattan, bij het fonkelnieuwe Bowery by Citizen M slaap je heerlijk voor een prima prijs.

CitizenM is dé pionier op het gebied van betaalbare luxehotels en heeft met Bowery New York een nieuwe troef op Manhattan. Het nieuwe hotel telt maar liefst 300 kamers en daar vind je een heel goede prijs-kwaliteit verhouding.

Hightech voorzieningen (in je kamer regel je alles met een iPad), goede service, comfortabele kamers, en een ruime en uitnodigende woonkamer gevuld met moderne kunst en iconische 21e-eeuwse designmeubelen van onder andere Verner Panton, Isamu Noguchi en Jasper Morrison.

Bowery New York zit in het hoogste gebouw van de buurt (ruim 75 m hoog) en aan de oudste doorgangsweg van Manhattan. Het heeft een grote cloudM rooftop bar mét buitenterras en biedt een adembenemend 360 graden-uitzicht over de stad.

Kunst: MoSA in Bowery

Het hotel is ingericht met een eclectische mix van hedendaagse kunst, fotografie en werken van lokale artiesten.

Opvallender nog, citizenM werkt samen met een bekend straatkunstcollectief om een Museum of Street Art te creëren en dat is echt de moeite waard op te bekijken.

Met de expositie The Museum of Street Art (MoSA) geeft het hotel het perfecte canvas voor graffiti artists. Daar kan je gewoon gratis naar binnen.

Kijk voor meer informatie op https://nl.citizenm.com/

Beeld: Rae Maxwell for MoSA/iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op 25 tot 30 plekken kun je een dit weekend kennismaken met verschillende wijnen uit alle hoeken van de wereld. Daarbij snoep je natuurlijk van de bijbehorende culinaire hoogstandjes.

Elke Wine Spot – o.a. het Okura, de Foodhallen, Chateau Amsterdam en L’Atelier du Champagne – biedt een speciaal opgesteld wijnprogramma aan.

Met als afsluiting een Festival in de Westergasfabriek, maar wij vermoeden dat we dan al ergens zijn blijven hangen waar het ook goed toeven is.

Weten welke (wijn)bars er allemaal meedoen:  Amsterdam Wine Festival

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in