De Nederlandse zomer verwent ons soms met dagen die sméken om een heerlijke lunch of diner in de buitenlucht. Dit zijn de terrassen waarop de Nouveau-redactie dan graag neerstrijkt.

1. De Witte dame, Abcoude

Claudia Straatmans, hoofdredacteur: ‘Bij toeval kwam ik twee keer op het terras terecht van boetiekhotel De Witte Dame, want het ligt midden in een netwerk van wandelpaden. En beide keren was ik aangenaam verrast.

Article continues after the ad

Wat een elegantie, klasse en duurzaamheid tegelijkertijd. We namen een flammkuchen en verse tonijn, tikten er een Spumante bij weg en tuurden over de eindeloos groene velden.

Alsof we midden in The Cotswolds zaten, maar dan op twintig minuten fietsen van Amsterdam.’

hoteldwd.nl

2. De Harmonie, Rotterdam

Ursula van Riel, eindredacteur: ‘Het interieur van De Harmonie, vlak bij de sfeervolle Witte de Withstraat en de bekende Rotterdamse musea, is prachtig, maar het liefst ga ik aan tafel in de tuin.

Zo besloten, zo verscholen in het stadshart, dat de sfeer heel intiem wordt. Op een lauwwarme zomeravond, terwijl de zon langzaam zakt, is het hier sprookjesachtig.”

deharmonierotterdam.nl

3. Kasteeltje Hattem, Roermond

Sylvia Schaffrath, blogger op nouveau.nl: ‘Verscholen in het mooie stadspark van Roermond vind je Kasteeltje Hattem. De charme van toen, gecombineerd met de allure van nu. Een heerlijk zonnig terras, vanwaar je met een beetje geluk nog een van de hangbuikzwijntjes kunt zien.

Proost met een glas heerlijke champagne op het goede leven! Bovendien zit je hier op nog geen vijf kilometer van designeroutlet Roermond, dus na een dag shoppen is het heerlijk relaxen.’

kasteeltjehattem.com

4. De Hoofdige Boer, Almen

Wies Verbeek, Coördinator Lifestyle: 'Als geboren en getogen Enschedese ben ik promotor van het oosten. Daarom: de Hoofdige Boer in Almen.

Heerlijk rustig, dus eigenlijk wil ik deze plek niet verklappen. Wij oosterlingen houden het graag relaxt.

dehoofdigeboer.nl

5. Bodon, Amsterdam

Inge van der Steeg, Digital Producer: ‘Heerlijk eten aan het water, hartje hoofdstad? Dan kies ik voor het terras van restaurant Bodon in Apollohotel Amsterdam. Ik kwam er vroeger heel vaak op zondag om met de familie te brunchen.

Het hotel houdt je uit de wind en de smalle terrasstrook langs het water zorgt voor veel privacy. Terwijl je over het water naar de constante parade van boten tuurt, is het echt genieten geblazen van alle gerechten uit de keuken.

Als je zelf een sloepje hebt, kun je hier prima aanmeren. Nu ik er zo over denk, wordt het echt weer eens tijd om die oude traditie in ere te herstellen. Zo’n fijne brunch is de ultieme luxe.’

bodonlagrandebrasserie.com

Bonustip: Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag

Marion Florusse, Chef Tekst: ‘De ligging, verscholen in het lommerrijke Friese land: dat is een van de mooiste eigenschappen van het riante terras van landgoed Lauswolt.

Vanzelfsprekend is het extra fijn om in een van de fraaie hotelkamers van het luxe hotel te overnachten. Je kunt er terecht voor high tea, lunch, borrel en diner.’

bilderberg.nl/beetsterzwaag/landgoed-lauswolt

Nog meer terrastips? In Nouveau lees je de volledige Top 10 terrastips van de redactie. 

Nu in de winkel:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in