De Nederlandse zomer verwent ons soms met dagen die sméken om een heerlijke lunch of diner in de buitenlucht. Dit zijn de terrassen waarop de Nouveau-redactie dan graag neerstrijkt.

1. De Witte dame, Abcoude

Claudia Straatmans, hoofdredacteur: ‘Bij toeval kwam ik twee keer op het terras terecht van boetiekhotel De Witte Dame, want het ligt midden in een netwerk van wandelpaden. En beide keren was ik aangenaam verrast.

Wat een elegantie, klasse en duurzaamheid tegelijkertijd. We namen een flammkuchen en verse tonijn, tikten er een Spumante bij weg en tuurden over de eindeloos groene velden.

Alsof we midden in The Cotswolds zaten, maar dan op twintig minuten fietsen van Amsterdam.’

hoteldwd.nl

2. De Harmonie, Rotterdam

Ursula van Riel, eindredacteur: ‘Het interieur van De Harmonie, vlak bij de sfeervolle Witte de Withstraat en de bekende Rotterdamse musea, is prachtig, maar het liefst ga ik aan tafel in de tuin.

Zo besloten, zo verscholen in het stadshart, dat de sfeer heel intiem wordt. Op een lauwwarme zomeravond, terwijl de zon langzaam zakt, is het hier sprookjesachtig.”

deharmonierotterdam.nl

3. Kasteeltje Hattem, Roermond

Sylvia Schaffrath, blogger op nouveau.nl: ‘Verscholen in het mooie stadspark van Roermond vind je Kasteeltje Hattem. De charme van toen, gecombineerd met de allure van nu. Een heerlijk zonnig terras, vanwaar je met een beetje geluk nog een van de hangbuikzwijntjes kunt zien.

Proost met een glas heerlijke champagne op het goede leven! Bovendien zit je hier op nog geen vijf kilometer van designeroutlet Roermond, dus na een dag shoppen is het heerlijk relaxen.’

kasteeltjehattem.com

4. De Hoofdige Boer, Almen

Wies Verbeek, Coördinator Lifestyle: 'Als geboren en getogen Enschedese ben ik promotor van het oosten. Daarom: de Hoofdige Boer in Almen.

Heerlijk rustig, dus eigenlijk wil ik deze plek niet verklappen. Wij oosterlingen houden het graag relaxt.

dehoofdigeboer.nl

5. Bodon, Amsterdam

Inge van der Steeg, Digital Producer: ‘Heerlijk eten aan het water, hartje hoofdstad? Dan kies ik voor het terras van restaurant Bodon in Apollohotel Amsterdam. Ik kwam er vroeger heel vaak op zondag om met de familie te brunchen.

Het hotel houdt je uit de wind en de smalle terrasstrook langs het water zorgt voor veel privacy. Terwijl je over het water naar de constante parade van boten tuurt, is het echt genieten geblazen van alle gerechten uit de keuken.

Als je zelf een sloepje hebt, kun je hier prima aanmeren. Nu ik er zo over denk, wordt het echt weer eens tijd om die oude traditie in ere te herstellen. Zo’n fijne brunch is de ultieme luxe.’

bodonlagrandebrasserie.com

Bonustip: Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag

Marion Florusse, Chef Tekst: ‘De ligging, verscholen in het lommerrijke Friese land: dat is een van de mooiste eigenschappen van het riante terras van landgoed Lauswolt.

Vanzelfsprekend is het extra fijn om in een van de fraaie hotelkamers van het luxe hotel te overnachten. Je kunt er terecht voor high tea, lunch, borrel en diner.’

bilderberg.nl/beetsterzwaag/landgoed-lauswolt

Nog meer terrastips? In Nouveau lees je de volledige Top 10 terrastips van de redactie. 

Nu in de winkel:

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Afgelopen week kwam de nieuwe Gault Millau gids voor 2019 uit. Na de Michelingids één van de meest betrouwbare restaurantgidsen. Déze 9 restaurants zijn nieuwkomers in de lijst en gaan met stip op ons lijstje - als we er al niet geweest zijn.

Gault Millau werkt met een puntensysteem. Ter illustratie, Neerlands' beste restaurants De Librije en Manoir Restaurant Inter Scaldes hebben allebei 19,5 punten. 

De leukste nieuwkomers in de gids:

Smink: 16,5 punten, Grutsk fan Friesland in Wolvega

In september opende Jan Smink zijn fonkelnieuwe restaurant in Wolvega: Smink. De liefde voor de geboortegrond van de Friese boerenzoon belooft van de borden te spatten.

Ook bijzonder; hij gebruikt voor een paar gerechten een heuse 3D-printer. En dat zorgt voor kunststukjes op je bord.

In de agenda!

Jansmink.com

6&24: 16 punten, Ambitie in Den Haag

Als je bakermat bij De Librije ligt, weet je dat de ogen op je gericht zijn als je zelf een restaurant opent. Dat weerhield Saskia de Kuijer en Rik van de Laar niet. Integendeel. Met 6&24 zetten zij een restaurant neer met ambitie en dat merk je aan alles.

Het enthousiasme en de gastvrijheid druipen er vanaf. Sfeervol, natuurlijk en elegant met een stoere touch en een keuken met veel lokale producten en niet te veel poespas. Den Haag heeft er een hotspot bij

www.restaurant6en24.nl

Olivijn: 16 punten, Heerlijks in Haarlem

Met de verhuizing van restaurant ML kwam het prachtige oude pand in de Kleine Houtstraat vrij. Koren op de molen van Menno Post. De voormalige chef van De Bokkedoorns** was wel toe aan een nieuwe uitdaging.

Je bent welkom in een fris geverfd Olivijn mét een galerie op de eerste verdieping. Kunst aan de muur en ook op het bord.

www.olivijn.nl

Graphite 16 punten, Verborgen parel in Amsterdam

Achter de simpele deur van een oude diamantslijperij gaat een wereld voor je open bij Graphite in Amsterdam. Slechts 20 gasten per avond krijgen een culinaire beleving met spannende plot-twists.

Amuses en gangen wisselen elkaar in rap tempo af en je zintuigen worden voortdurend op de proef gesteld in dit restaurant zonder ramen. Je voelt je uitverkoren bij deze verborgen parel.

Peter Gast en Jacqueline van Liere sloten ’t Schulten Hues* in Zutphen om deze uitdaging aan te gaan en daar kunnen wij in de Randstad alleen maar enorm blij om zijn.

graphite.amsterdam

Orangerie de Pol 14 punten, Toplocatie in Doetinchem

In de bossen bij Doetinchem (richting Gaanderen) zit sinds mei dit jaar Orangerie De Pol. En wij zijn fan. Want de kas biedt op heldere dagen een glazen dak onder de sterrenhemel. Práchtig.

En zoals het de Achterhoek betaamt, weten ze met wild van wanten. We kunnen er niet teveel over zeggen, want je eet hier een verrassingsmenu, maar als je met het beste uit het seizoen kookt, is dat nu natuurlijk wild. Dat komt zéker langs in het menu.

En, heel bijzonder: Ze brouwden zelf een prachtig Doetinchems Donker biertje. Perfect voor een goede bier-spijs-combi. Dus die verrassing kunnen we ook verklappen. Maar verder wil je het écht zelf beleven. Wát een mooie plek!

Orangeriedepol.nl

WT Urban Kitchen 13 punten, Op grote hoogte in Utrecht

De renovatie duurde vijf jaar, maar dan heb je ook wat. Boven in de oude watertoren van Utrecht zit nu WT Urban Kitchen en dat is echt de moeite waard. Mooie klassieke gerechten met een moderne twist en een uitzicht om van te smullen.

www.wturbankitchen.nl

Oonivoo 13,5 punten, Duizend wijnen op de kaart in Uden

Oonivoo in Uden heeft maar liefst duizend wijnen op de kaart. Dúizend! Gelukkig zijn daar sommelier Sven Heijkoop en Marleen Jans om te helpen kiezen. Samen met de keukenbrigade zorgen zij voor een symfonie aan smaken.

www.oonivoo.nl

Kale & De Bril 12 punten, Comfort in Goes

Het laat zich raden hoe restaurant Kale & de Bril in Goes aan zijn naam is gekomen! Wat kun je er verwachten? Comfortabel dineren op niveau.

Je voelt je meteen thuis en leunt lekker achterover in je leren stoel, terwijl de gerechten met veelal Zeeuwse ingrediënten elkaar opvolgen. Heerlijk ongedwongen. 

www.kalebril.nl

Koksmutsen

De koksmutsen worden door Gault Millau ook in Nederland geïntroduceerd. Restaurants krijgen naast punten voortaan ook een beoordeling in koksmutsen variërend van 0 tot 5 mutsen. De Franse en Belgische gids werken al zo.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Zet het maar vast in je agenda: 6 december. Dan opent Chanel een pop-up store in Amsterdam. Hij is precies één  maand geopend. Wij plannen, tussen al het kerstshoppen door, zéker een bezoekje in.

De bijzondere rode limited edition van Chanel No.5 is er natuurlijk ook verkrijgbaar. Om dat te vieren én omdat het een feestmaand is, staat de 'fragrance & beauty ephemeral boutique' een maand lang in Amsterdamse 9 straatjes.

De boutique op Runstraat 22 herken je aan de enorme verlichte Chanel No.5 Red in de etalage. Een pláátje!

Er lopen Chanel experts rond om de perfecte parfum voor je te vinden en je kan er make-up en huidverzorgingsadvies krijgen. Verder worden cadeautjes (voor iemand anders óf jezelf natuurlijk) práchtig en stijlvol ingepakt.

Gaat dat zien!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in