De UMH Group – Uitsluitend Mooie Horeca – heeft een nieuwe Maison de George-locatie geopend: Georgio’s Café aan de Stadhouderskade in Amsterdam. 

Met deze zaak heeft de groep hun achtste telg aan de George-familie toegevoegd, zo weet Misset Horeca.

Article continues after the ad

Chef Fabrizio Pinna van restaurant Mario in Neck werd aangetrokken om het George DNA te vertalen naar een Italiaanse kaart. "Simpele maar iconische gerechten, geserveerd in een stijlvolle setting die doet denken aan een klassieke trattoria uit het New York van de jaren vijftig," zo laat de UMH Group weten in een persbericht.

'Beste Italiaan van Nederland'

Mario in Neck werd meerdere keren verkozen tot 'beste Italiaan van Nederland'. Fabrizio Pinna: "Als klein jongetje vond ik het heerlijk om te helpen in de keuken. Ik heb mooie herinneringen aan hoe we met de hele familie aan tafel zaten om van de pure gerechten te genieten en ook de buren schoven maar al te graag aan. Dat gevoel wil ik overbrengen aan de gasten van Georgio’s Café."

Spaghetti parmesan met truffel

Een van de specialiteiten is de spaghetti parmesan met truffel, die aan tafel wordt bereid in een hele Parmezaanse kaas.

Je eet in Georgio’s Café puur en no nonsense: geheel volgens het less is more-principe van George. 

Georgio’s Café serveert pizza's waarvan het deeg wordt gemaakt van biologische bloem. De tarwe die hiervoor is gebruikt is uit Italië geïmporteerd. De huisgemaakte pasta’s zijn eenvoudig te noemen. De knapperige steaks worden op houtvuur gebakken.

Marmeren vloer

Het interieur, ontworpen door Framework, bestaat uit houten tafels, karakteristiek rood wit linnen, een marmeren vloer en een bar van turkooizen tegels. De vintage foto’s aan de muur maken het af. 

George-klassiekers

Het café is zeven dagen per week geopend voor brunch, lunch en diner. Op de lunchkaart staan ook George-klassiekers zoals eggs georgette en bavette steak.

Bron: missethoreca.nl
Beelden: Georgio’s Café

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in