Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Daar wil je heen: de mooiste boekenwinkels van ons land

Deze boekenwinkels zijn niet alleen leuk voor boekenliefhebbers, maar ook voor degenen die houden van mooie architectuur. Heerlijk om even lekker rond te snuffelen. Wie weet ga je met een fijn boek voor jezelf of een cadeau voor iemand anders de deur uit.  1. Dominicanen in Maastricht Boekhandel ...

Daar wil je heen: de mooiste boekenwinkels van ons land

Deze boekenwinkels zijn niet alleen leuk voor boekenliefhebbers, maar ook voor degenen die houden van mooie architectuur.

Heerlijk om even lekker rond te snuffelen. Wie weet ga je met een fijn boek voor jezelf of een cadeau voor iemand anders de deur uit. 

1. Dominicanen in Maastricht

Boekhandel Dominicanen in Maastricht staat niet voor niets op plek nummer 1 in deze lijst. De winkel, die is gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk, is ronduit prachtig. Je kunt er duizenden boeken vinden én koffie drinken.

Nouveau's online editor Miranda bracht vorig voorjaar een bezoek aan de boekenwinkel die de Britse krant The Guardian omschreef als 'possibly the most beautiful bookshop of all time' en maakte daar onderstaande foto. 

2. Waanders in de Broeren in Zwolle

Een andere parel is boekhandel Waanders in de Broeren in de Broerenkerk in Zwolle. De kerk transformeerde in 2013 tot boekwinkel. Het is heerlijk snuffelen in de 1000 vierkante meter ruime 'boekenkerk'. Je vindt er naast boeken en tijdschriften ook kantoor- en cadeauartikelen. Voor een verlaat ontbijt of een kopje koffie met een krant of tijdschrift kun je terecht in brasserie Smaak In de Broeren.