Deze boekenwinkels zijn niet alleen leuk voor boekenliefhebbers, maar ook voor degenen die houden van mooie architectuur.

Heerlijk om even lekker rond te snuffelen. Wie weet ga je met een fijn boek voor jezelf of een cadeau voor iemand anders de deur uit. 

Article continues after the ad

1. Dominicanen in Maastricht

Boekhandel Dominicanen in Maastricht staat niet voor niets op plek nummer 1 in deze lijst. De winkel, die is gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk, is ronduit prachtig. Je kunt er duizenden boeken vinden én koffie drinken.

Nouveau's online editor Miranda bracht vorig voorjaar een bezoek aan de boekenwinkel die de Britse krant The Guardian omschreef als 'possibly the most beautiful bookshop of all time' en maakte daar onderstaande foto. 

2. Waanders in de Broeren in Zwolle

Een andere parel is boekhandel Waanders in de Broeren in de Broerenkerk in Zwolle. De kerk transformeerde in 2013 tot boekwinkel. Het is heerlijk snuffelen in de 1000 vierkante meter ruime 'boekenkerk'. Je vindt er naast boeken en tijdschriften ook kantoor- en cadeauartikelen. Voor een verlaat ontbijt of een kopje koffie met een krant of tijdschrift kun je terecht in brasserie Smaak In de Broeren. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dankjewel Bibi, voor een superleuke ochtend!! @bibi.social_

Een bericht gedeeld door Waanders In de Broeren (@boekhandelwaandersindebroeren) op

3. Paagman in Den Haag en Delft

Boekhandel Paagman is een begrip in Den Haag en omstreken. Paagman heeft twee winkels in de hofstad (waaronder een in het monumentale pand tegenover de Tweede Kamer) en een vestiging in Delft. Bij Paagman aan de Frederik Hendriklaan kun je voor ontbijt en lunch terecht bij Kicking Horse Café.

4. Gianotten Mutsaers in Tilburg

Ook boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg is zeker de moeite waard. Naast nieuwe boeken kun je er ook tweedehands exemplaren kopen. Koffie drinken en een hapje eten kan in het lunchcafé. 

5. Donner in Rotterdam

Wie naar Rotterdam gaat moet zeker even langs bij Donner. De winkel, die opgericht is in 1912, is een begrip in de Maasstad. Donner heeft in maart 2014, na een faillissement van boekhandelsketen Polare, een doorstart kunnen maken als zelfstandige boekhandel. De nieuwe winkel bevindt zich in het voormalige ABN AMRO-gebouw, een rijksmonument aan de Coolsingel. Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij Café Donner. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Boek van de week: Rotterdam Vruchtbare grond Na 'Luchtspoor Rotterdam', over de nadagen van de Rotterdamse spoorbruggen, is nu van de hand van fotograaf Otto Snoek het boek 'Rotterdam Vruchtbare grond' verschenen. 'Ik ben gek op oude foto's van Rotterdam. Dit boek hoort nu ook bij mijn bescheiden collectie Rotterdamse boeken. Ik heb 20 jaar op de Lodewijk Pincoffsweg gewoond. De Kop van Zuid bestond uit een paar gebouwen. Mijn basisschool moest nog gebouwd worden en de huizen erom heen ook. De zwart-wit foto’s van Otto Snoek zijn rauw en zó nostalgisch. Dit was Rotterdam toen ze lelijk mooi was.’ -Laura P. Uitgegeven door Van Zoetendaal Publishers Fotografie ©Otto Snoek Tekst Sandra Smets . . . #boekvandeweek #rotterdamvruchtbaregrond #ottosnoek #donner #boekhandeldonner #rotterdam #rottergram #loverotterdam #visitrotterdam #gemeenterotterdam #komieuitrotterdamdan #architectuur #architecture #rotterdamisthuis #blackandwhitephotography

Een bericht gedeeld door Donner Rotterdam (@donner_boeken) op


Bron: theguardian.com
Beelden: Boekhandel Dominicanen, Waanders in de Broeren

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in