Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bij deze 5 fónkelnieuwe restaurants in Amsterdam wil je nú eten

Nieuwe restaurants steken in Amsterdam de kop op als paddenstoelen. Déze 5 nieuwelingen zijn echt een (hernieuwde) kennismaking waard voor een goede avond uit eten. Van brasserie tot culinaire top. 1. 101 Gowrie Eindelijk! Het is zover: Alex Haupt heeft zijn eigen restaurant in Amsterdam geopend,...

Bij deze 5 fónkelnieuwe restaurants in Amsterdam wil je nú eten

Nieuwe restaurants steken in Amsterdam de kop op als paddenstoelen. Déze 5 nieuwelingen zijn echt een (hernieuwde) kennismaking waard voor een goede avond uit eten. Van brasserie tot culinaire top.

1. 101 Gowrie

Eindelijk! Het is zover: Alex Haupt heeft zijn eigen restaurant in Amsterdam geopend, 101 Gowrie is vernoemd naar het huisadres waar hij opgroeide in Australië.

Bij De Hoofdstad Brasserie van De L’Europe en Ron Blaauw stal hij onze harten al met zijn originele manier van koken met plaatselijke ingrediënten. Dat doet hij nu met een carte blanche. Noordzeekrab met rogge en jalapeño bijvoorbeeld. Subliem in alle eenvoud.

101gowrie.com

2. Carstens Brasserie

Op steenworp afstand van Amsterdam Centraal vind je een héél fijne nieuwe brasserie: Carstens. Dit is hét adres voor een heerlijke Noordzeetong in bruine boter of een Caesar salade zoals 'ie hoort te zijn.

Alles mét een stijlvolle twist van signature chef Maik Kuijpers die zijn sporen verdiende bij De Librije***. Voor de Hollandse garnalencocktail alleen al schieten we met liefde de Hasselaerssteeg in.

En zijn we in een decadente bui? Dan bestellen we er een flesje Meursault bij van Karel van Graaf. Hij maakte in de Bourgogne een wijn waar de Fransen een púntje aan kunnen zuigen. Subliem, stijlvol en smaakvol. Een nieuw altijd-uitstekend-adres.

carstensbrasserie.nl

3. Spectrum

Nog een Jonnie de Boer-adept die onder de vleugels van zijn leermeester vandaan gegroeid is. Bij Librije’s Zusje kookte Sidney Schutte twee Michelinsterren bij elkaar. Tijd om op eigen benen te staan.

Er ging onlangs een stevige bezem door het toprestaurant in het Waldorf Astoria (onlangs uitgeroepen tot beste hotel van Amsterdam). En bij zo’n nieuwe stijl, hoort een nieuwe naam: Spectrum.

Dit soort smaak-explosies mag je daar verwachten.

Absoluut een nieuwe kennismaking waard.

www.restaurantspectrum.com

4. Neni

Tel Aviv in Amsterdam, dát gevoel is wat ons overvalt als we de enorme voormalige Citroën garage betreden. Rumoerigheid, potten en pannen op tafel, schalen om uit te delen en ongelooflijk rijke Oosters-Mediterrane smaken.

De service is warm, de sfeer informeel. Zo moet het voelen als je bij een familiefeest in tel Aviv aanschuift.

neni-amsterdam.nl

5. Guts & Glory wordt GUTS

We schrokken er wel even van: één van onze favoriete restaurants aan de Utrechtsestraat gaat dicht. En snel ook. Aankomende zondag 10 februari kookt chef Guillaume de Beer voor het laatst zijn Bretonse menu bij Guts & Glory.

Het goede nieuws? Op Valentijnsdag opent Guillaume samen met zijn partners Freek van Noortwijk en Johanneke van Iwaarden het nieuwe GUTS. Wat verandert er? Het wordt nóg gezelliger en een tikje stoerder.

Verder nemen ze afscheid van de driemaandelijkse themamenu’s en Johanneke licht als tipje van de sluier op: “Als je fan bent van Restaurant BREDA moet Guts zeker bovenaan jouw lijstje komen te staan.” Waarvan akte.

restaurant-guts.nl

Beeld Carstens: Kirsten van Santen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in