Een hotelvakantie in eigen land? Lucky you, Nouveau ging op boutique-hotel-onderzoek (iemand moet het doen). Aanschouw: hoteltrekpleisters kriskras door ons kikkerland.

Afvinken!

Article continues after the ad

Hotel Mercier, Amsterdam

Drie woorden: retro, elegant en klassiek. En dat in hartje Jordaan! Gelegen in zo'n straatje waar je nooit komt, en dat is mooi want daar ontsnap je aan de stadsdrukte. Op nummer 12 staat een monumentaal pand waar kleurrijk Hotel Mercier huist. Een woord: grandeur. En daar houden we van. Het is hier overigens ook prima toeven als niet hotel-gast, mocht je een leuke lunch of dinerspot zoeken. 

The James Hotel, Rotterdam

'Rotterdam, de mooiste rotstad die er is', zeggen Rotterdammers zelf. 'Rotstad' of niet, de havenstad is écht de moeite van het bezoeken waard. Je hebt er onder andere Witte de Withkwartier (dat doet denken aan opstand Berlijn) en de Kunsthal. En als je er dan toch bent, ga slapen bij The James Hotel. Het prachthotel (interieur-bite: modern meets retro) zit op een perfecte locatie: je loopt zo de stad in. Al hoef je niet eens het hotel te verlaten, want er is genoeg te doen... 

Vesper, Noordwijk

Potje uitwaaien met je lief? Haast je naar Vesper, onze lievelingshotel aan zee! Dit arty boetiekhotelletje is de perfecte romantische het away. Verder? Het personeel is aardig, de bedden zijn groot én liggen lekker en het ontbijt (op bed...) is hemels. #nooitmeernaarhuis

Blue Hotel, Nijmegen 

Een manusje van alles, denk: hotel, restaurant, lounge/bar en conceptstore. Enfin, terug naar het hotel, verwacht: een behulpzame receptionist, strakke, coole kamers (donker en mysterieus, op een goede manier) en een goedgevulde mini-bar plus Netflix. Kortom: jouw bezoek naar Nijmegen waard. 

Staats, Haarlem 

Voor wie dol is op Haarlem, ga logeren bij Staats: een knus boutiquehotel dat verscholen zit in een woonwijk nabij Haarlem Centraal station. Staats telt 21 kamers, heeft een huiselijke sfeer en is Instagramwaardigingericht. Alle kamers zijn ruim, luxe en sfeervol. Iets te vieren, zoals een anniversary? Ga dan voor de Presidential Suite of Royal Suite. Genieten geblazen!

The College Hotel, Amsterdam 

Ons lievelingshotel in Amsterdam, Amsterdam-Zuid om precies te zijn. Woorden die The College Hotel omschrijven? Statisch (in a good way), modern en knus. What else? Yoga op verzoek, live-muziek en een next level Italiaans restaurant, genaamd: Ferilli’s waar je de beste seafood pasta van de stad eet. Op het terras, als je geluk hebt. 

En: mocht je in een piekfijn hotel van onder zuiderburen willen overnachten...

August, Antwerpen

Hotelparel! Onlangs opende in het voormalig Augustinessenklooster in Antwerpen een 'hedendaags toevluchtsoord' haar deuren. Verwacht: een bijzonder hospitalityproject met hotel, bar, restaurant, wellness en shop. Geloof ons, dit is het ritje naar Antwerpen waard. 

Beeld: Instagram 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in