Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7 Restaurants in Antwerpen waar je nú wil eten

1. Roji Bereid je voor op een avondje heerlijke prikkeling van de zintuigen. Restaurant Roji serveert bonte Frans/Japanse smaakcombinaties in de kelder en gerechten waar je van blijft snoepen. In de bediening lopen louter mooie mensen en het restaurant zit over het algemeen ook vol met gesoigneer...

7 Restaurants in Antwerpen waar je nú wil eten

1. Roji

Bereid je voor op een avondje heerlijke prikkeling van de zintuigen. Restaurant Roji serveert bonte Frans/Japanse smaakcombinaties in de kelder en gerechten waar je van blijft snoepen.

In de bediening lopen louter mooie mensen en het restaurant zit over het algemeen ook vol met gesoigneerd volk. We kijken onze ogen uit en bestellen nog zo’n verrukkelijk Aziatisch hapje op loopafstand van de Grote Markt.

Oude koornmarkt 26, www.roji.be

2. Franq

Één van onze favoriete plekken om te overnachten is het nieuwe boetiekhotel Franq vlakbij de Keizerstraat. En laat daar nou net ook een heel fijn restaurant bij zitten waar je goed terecht kan voor ontbijt lunch en diner.

De keuken is Frans/Belgisch en redelijk verfijnd. Voor een goed glas wijn en een lekker hapje, kan je trouwens ook aanschuiven bij Bar Franq.

Kipdorp 10-12, www.hotelfranq.com

Lees ook: 5 nieuwe hotels in Antwerpen voor een stijlvolle overnachting

3. Le John

Achter de betonnen Art deco-gevel op de Kasteelpleinstraat schuilt Le John. Volgens insiders één van de leukste restaurants in Antwerpen van het moment. De Vlaams/Italiaanse keuken leunt op ingrediënten van hoge kwaliteit.

Van oesters, via charcuterie naar de pasta aglio, olio en peperoncini waardoor we ons direct in Italië wanen. Op ’t Zuid, vlakbij de Marnixplaats. Je kan er trouwens een verdieping hoger ook heel fijn neerstrijken voor een cocktail.

Let op, de houten stoeltjes zijn een lust voor het oog, maar iets minder geschikt om lang te tafelen.

Kasteelpleinstraat 25, lejohn.be

4. The Jane, Upper Room Bar

Mag niet ontbreken natuurlijk. Zéker niet nadat Piet Boon het restaurant een restyling gaf waardoor het geheel nóg stijlvoller oogt. Voor het diner reserveren is nu te kort dag waarschijnlijk, maar voor een lunch kun je het nog best proberen. Dan wel telefonisch: 0032 3 808 44 65.

Ga lekker in de Upper Room Bar lunchen. Niet urenlang tafelen, maar leuke, originele gerechtjes proeven en delen rond de getatoeëerde barkeuken. De gerechten van Sergio Hermans en Nick Bril zijn zalig en enorm verfijnd.

Paradeplein 1, www.thejaneantwerp.com

Lees ook: Solden in Antwerpen; deze boetieks en restaurants wil je niet missen

5. Fiskebar

Op ’t Zuid steken nieuwe, leuke restaurants de kop op als paddenstoelen en Fiskebar is er zo eentje. De naam zegt al veel: Scandinavië meets Frankrijk met een menu vol gerechten uit de zee. De sfeer is informeel en het publiek divers.

Vis moet zwemmen natuurlijk en daar hebben ze gelukkig een uitgebreide wijnkaart voor. Reserveer wel een tafeltje als je hier graag wil eten en borrel daarvoor lekker met een paar oesters in de naastgelegen oesterbar.

Marnixplaats 11, www.fiskebar.be

6. Under the palm trees - l'epicerie du cirque

Het team van l'épicerie du cirque verloor vorig jaar hun Michelinster, maar ze lieten hun hoofd niet hangen. Ze kwamen terug met under the palm trees, waar Vlaamse producten en quisine op het voetstuk gehesen worden.

Sowieso is het een feestje om hierheen te gaan, want de bovengelegen Bar Palmier is ook een aanrader en hippe hotspot.

Volkstraat 13, underthepalmtrees.be

7. The Glorious

Niet nieuw, maar wel ons altijd-goed-adres in Antwerpen. Niet alleen om dat je er geweldig kan eten, maar ook de kamers zijn om door een ringetje te halen.

En wat is er heerlijker, dan om na een dag goed shoppen, fantastisch Frans-modern/klassiek te dineren en daarna voldaan je bed in te rollen.

We krijgen er geen genoeg van!

De Burburestraat 4A, theglorious.be

Beeld: The Glorious en Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in