Tijdens de wandeling of boottocht langs alle verlichte kunstwerken die de stad letterlijk in een ander licht zetten, wil je natuurlijk ook af en toe even een pauze nemen om de innerlijke mens wat aandacht te geven. Bij deze bars vlak langs de route van het Amsterdam Light Festival is het fijn pauzeren.

1. Libertine Café Café

Heerlijk Frans 'all day cafe'. Je kan er goed eten, maar vergeet ook zeker de heerlijke 'cold cuts' niet, want die doen het héél goed naast een fijn glas wijn.

Article continues after the ad

Ze nemen hier geen reserveringen aan dus je kan het het gewoon proberen. Of je nu een hapje wilt eten of alleen even een wijntje als tussenstop; op de Wolvenstraat 22 in De 9 Straatjes kan je terecht.

libertinecafe.amsterdam

2. 5&33

Op loopafstand van de Centraal Station vind je bij 5&33 een uitstekende Gin & Tonic kaart met een entourage van internationale allure. Door de kunstvoorwerpen en moderne inrichting voelt het geheel eclectisch.

De perfecte plek om te verzamelen voordat je de wandeling langs de verlichte kunstwerken maakt.

www.5and33.nl

3. Freddy's Bar

Deze mag natuurlijk niet ontbreken. Vernoemd naar de beroemde bierbrouwer Alfred ‘Freddy’ Heineken, is Freddy’s Bar een legendarisch begrip in onze hoofdstad.

In Hotel De L'Europe zit de hotelbar der hotelbars en daar is het heel prettig rusten. Ach, we nemen er nog eentje....

Freddy's Bar 

4. Flying Dutchmen Cocktails

Staat garant voor vuurwerk in je glas in een intieme setting aan de Amsterdamse Singel 460, in rijksmonument Odeon. Als je daar nog wat oude herinneringen hebt liggen, is het sowieso leuk om weer eens te gaan.

Tess Posthumus shaket hier haar cocktails van wereldklasse.

flyingdutchmencocktails.com

5. Lion Noir

In de Reguliersdwarsstraat zit dit restaurant achter een onooglijke geveltje verscholen, maar daarachter vind je een heel fijn entrée met een kleine bar waar de drukte van de binnenstad ineens heel ver weg lijkt.

Ze hebben hier trouwens ook één van de mooiste binnentuinen van Amsterdam, maar daar is het nu even geen weer voor...

lionnoir.com

6. Door 74

Een speak-easy-cocktailbar. Bel met de speciale reserveringslijn (31(0)6 34 04 51 22) om je bezoek aan te kondigen anders kom je er niet in.

Maar als je de deur eenmaal gevonden hebt en je bent binnen, dan is dit een héél fijne plek voor een versnapering.

door-74.com

7. SkyLounge

Perfect om vlak voordat je de wandeling maakt of op de boot stapt alvast vanuit de hoogte neer te kijken op de verlichte stad. Ze hebben hier fantastische cocktails, maar ook een zeer respectabele wijnkaart met veel wijnen per glas.

Bovenin het DoubleTree by Hilton, vlak naast Centraal Station.

skyloungeamsterdam.com

Goed gezelschap, fijne wijn en een bijzondere wandeling: alle ingrediënten voor een mooie avond. Veel plezier!

Beeld: Lion Noir en Parabolic Cloud van amigo & amigo

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in