Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

6x Zalig in Zeeland; Nouveau tipt culinaire hotspots

Zeeland, zo heerlijk om een weekendje uit te waaien en je te laven aan die culinaire hoogstandjes. Want koken dat kunnen ze, die Zeeuwen. Hier geen gammele strandhuisjes, maar uitstékende restaurants. Dit zijn onze vijf favorieten (en nog een hotelletje waar je echt eens wil overnachten). Restaur...

6x Zalig in Zeeland; Nouveau tipt culinaire hotspots

Zeeland, zo heerlijk om een weekendje uit te waaien en je te laven aan die culinaire hoogstandjes. Want koken dat kunnen ze, die Zeeuwen. Hier geen gammele strandhuisjes, maar uitstékende restaurants. Dit zijn onze vijf favorieten (en nog een hotelletje waar je echt eens wil overnachten).

Restaurant Scherp, Middelburg

Wat is Zeeland toch een fijne culinaire provincie. Door al die heerlijke vis en schelpdieren uit de streek, eet je bijna nergens lekkerder uit de zee. Bij restaurant Scherp bijvoorbeeld, in het historisch centrum van Middelburg.

Daar eet je vis (en vlees) met een moderne twist. Een combi van kwartel en langoustine om maar wat te noemen. Of hun Zeeuwse burger van Yellowtail tartaar. Waarom ook niet? Dat is wel zo verrassend. Én lekker.

Bij lekker weer is hun binnentuin trouwens écht een aanrader.

www.restaurantscherp.nl

Vista, Willemstad

Nog geen twee jaar na de opening behaalde Vista in vestingstad Willemstad hun felbegeerde Michelinster. Een zogenoemde ‘dark horse’, want in de lijstjes van de kenners kwam het restaurant niet voor.

Dat maakt de erkenning voor het echtpaar Van der Heijden des te mooier. Bij Vista dineer je met onovertroffen uitzicht over het Hollandsch Diep, het Volkerak en de jachthaven. Ook fijn: het restaurant is élke dag geopend voor diner en lunch.

Technisch gesproken, is het natuurlijk in Noord-Brabant, maar als je toch in de buurt bent...

www.vistawillemstad.nl

Inter Scaldes, Kruiningen

Zeeuwen staan niet bekend om borstklopperij, maar in het geval van Manoir Restaurant Inter Scaldes zou dat best op zijn plek zijn. Tussen de Scheldes (inderdaad, daar komt de naam vandaan) beleven gasten een acht-sterrenervaring binnen 24 uur.

In 2016 ontving Manoir Inter Scaldes zijn vijfde ster. Tel daar de drie Michelinsterren van Patron-Cuisinier Jannis bij op en het echtpaar Brevet bereikt de bewonderenswaardige maximale score van 8 sterren, een knappe prestatie.

De Zeeuwse geboortegrond van de Chef klinkt door in gerechten waarin oesters, mosselen en zeebaars de hoofdrol spelen naast zilte smaakmakers als lamsoor en zeekraal.

De twaalf kamers van het hotel hebben het comfort en de service dat verwacht mag worden van een 5 sterren-hotel.

Zonder veel overdaad, zoals het een echte Zeeuw betaamt.

www.interscaldes.nl

Kale & de Bril, Goes

Bij het nieuwe Kale & de Bril is het wel duidelijk hoe ze aan de naam gekomen zijn ;-).

Wat mag je verwachten? Comfortabel dineren op niveau. Je voelt je meteen thuis en leunt lekker achterover in je leren stoel terwijl de gerechten met veelal Zeeuwse ingrediënten zich opvolgen.

Heerlijk ongedwongen.

www.kalebril.nl

Spetters, Breskens

Begin dit jaar kreeg Spetters een opfrisbeurt. Het donkere interieur werd lichter en door de nieuwe ronde tafels zit je nu ruimer en rustiger. Aan de kwaliteit is gelukkig niets veranderd.

Ook leuk, een voorproefje krijg je bij het naastgelegen overdekte terras Eb&Food. Hier geen 4-, 5- of 6-gangenmenu, maar lekkere hapjes uit de koker van Laurent Smallegangedie. Ze smaken naar meer.

www.restaurantspetters.nl

Duinhotel De Tien Torens, Zoutelande

Behalve dat je heerlijk eet in Zeeland, is er nu ook een hotel dat de zintuigen prikkelt. Zelden zagen we een hotel waar bij de inrichting en het exterieur zo één zijn met de omgeving.

In het Zeeuwse Zoutelande verrees Tien Torens. Daar huur je nu een heuse duinlodge voorzien van alle gemakken en luxe. Schop je schoenen uit na een lange strandwandeling en ontspan.

Het is alsof je ín de duinen zit. Práchtig.

www.duinhoteltientorens.nl

Beeld: Misset Horeca en eigen beeld restaurants

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.