Van het perfecte ei tot een truffelpasta waarvoor we terug blijven gaan... Gaius Plinius, een filosofische dichter uit de Romeinse tijd, geloofde dat de truffel ontstond op de plek waar de bliksem aarde trof. Inmiddels weten we beter, maar deze zwarte diamant kan wel hemels smaken!

Het goede nieuws is dat het truffelseizoen weer in volle schwung is. Dit zijn de truffelgerechten waar we graag een stukje voor omrijden.

Article continues after the ad

1. Onovertroffen truffelpasta 

Bij Impero Romano in Amsterdam en Den Haag serveren ze de truffelpasta van je dromen. Ze hebben zowel zwarte als de exclusievere witte truffel in  huis en weten die uitstekend te gebruiken. Allen voor die pasta reserveren wij al met liefde een tafeltje.

imperoromano.nl/

2. 4-gangen truffelmenu

Bij 5&33 in Amsterdam eet je een 3- of 4-gangen truffelmenu. Zelfs het dessert wordt bereid met het zwarte goud: een frambozentaartje met witte chocolade. Je mag ons er gerust voor wakker maken. Julius Jaspers hielp met de ontwikkeling van het menu.

Too much of a good thing? Ga dan naar Truffle Tuesday, dan eet je een truffelpasta naast een glas prosecco voor een zacht prijsje.

www.5and33.nl

3. Truffels in Den Bosch

Ei en truffel gaan heel uitstekend samen, als je goed weet wat je ermee doet. En dat weten ze bij wijnbistro Le Vin'X in Den Bosch als de beste: Een perfect ei met truffel als subtiel tussengerecht. Of wacht... We kunnen er natuurlijk ook  gewoon drie bestellen en ons daaraan laven...

www.5and33.nl

4. Betruffelde Brioche for lunch

Bij Jansz in Amsterdam hebben ze een prachtig lunchgerechtje met ei en truffel. Truffle for lunch? Why not?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trufflicious.

Een bericht gedeeld door Jansz. Amsterdam (@jansz.amsterdam) op

www.janszamsterdam.com

5. Truffelrisotto zoals we 'm zelden aten

In Den Doofpot (alleen al leuk door de naam) in Leiden is één van onze favoriete restaurants in de sleutelstad. En nu hebben we nóg een goede reden om weer eens te gaan, want hun truffelrisotto met eidooier is onovertroffen.

www.indendoofpot.nl

6. Carpaccio met truffel? Certo!

Bij Restaurant Da Braccini in Den Haag serveren ze, als het seizoen het toelaat, een carpaccio van damhert met truffel waar de tranen van in je ogen springen. Zó smaakvol, zó herfst, zó rijk. Maar ook hun tagliolini met truffel mag er zijn. Andiamo!

www.dabraccini.nl

Wijnadvies bij zwarte truffel:

Deze wijnen brengen de exquise smaak van de truffel helemaal tot zijn recht.

Champagne van pure chardonnay (Condrieu bijvoorbeeld) werkt verfrissend op de aardse truffelsmaak en verlengt het aroma.

Voor een rode wijn wenden wij ons tot de klassieker: Door een knappe Châteauneuf-du-Pape te schenken, komt het raffinement van de truffelsmaak goed naar voren.

A match made in heaven, zoals Gaius Plinius al dacht!

Beeld: 5&33

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in