Als je aan komt rijden, word je al overvallen door een combinatie van rust, rijkdom en smaakvolle verwachting. De grandeur van een kasteel is onovertroffen, maar als je er ook nog subliem kan dineren, is dat helemaal verwennerij. Daarom gaan wij af en toe graag vorstelijk dineren (of lunchen!) bij één van deze vijf kastelen.

1. Kasteel van Rhoon

Het restaurant van Kasteel van Rhoon is vernieuwd en dat is goed nieuws! Behalve de klassieke diners, kun je er nu ook terecht voor heerlijke borrels en ‘bites’. Of ga shared dinen en proef lekker van alles.

De sfeer van het kasteel ademt nog steeds historie, maar dan met een moderne twist. Práchtig!

Naar de website

2. Orangerie, Kasteel Kerckebosch

De verf is nog maar nét droog, maar de verbouwing van de serre van Kasteel Kerckebosch is eindelijk voltooid. En wat een páreltje is het geworden.

Zak onderuit in je stoel, geef je ogen de kost en geniet van de omgeving. Dat voelt rijk, nietwaar?

Naar de website

3. Sophie, Kasteel De Wittenburg, Wassenaar

Een baken van klasse in de Wassenaarse bossen. Het stond bekend als stijlvolle locatie voor events, maar daar is verandering in gekomen. In de goede zin des’ woords.

In het fonkelnieuwe á la carte restaurant Sophie boek je nu ook gewoon een tafeltje voor twee. Dat is dé terrastip van deze zomer, want na een rondje door de kasteeltuin, smaakt een lunch op het terras als een koningsmaal.

Naar de website

4. Bentinck, Kasteel Amerongen

In de paardenstallen, ja je leest het goed, van Kasteel Amerongen is een prachtig restaurant gerealiseerd. De styling gaat hand in hand met de oude functie en dat komt in veel details terug.

Ruime tafels, warme kleuren, veel hout, maar ook moderne vormen, maken van Bentinck een lust voor het oog. Met al dat moois zou je bijna vergeten dat je er ook heel goed kunt eten.

De keukenbrigade kookt graag met verse producten uit de paleistuin, dat is nog eens koninklijk dineren.

Naar de website

5. Chateau Neerçanne, Maastricht

Het kasteel der kastelen. Bij deze oude bekende, net buiten Maastricht, dineer je als een vorst in klassieke stijl. Het uitzicht over het omliggende Jekerdal is wijds. Hier voelen wij ons oprecht uitverkoren.

Zij kregen in 2017 voor het zestigste jaar op rij de Michelinster toebedeeld. Een unicum in de wereld op een van de mooiste plekjes van ons land. Je zit en eet er vorstelijk, zoals de naam doet vermoeden. Wat een eten, wat een wijn, wat een leven…

Naar de website

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

In de herfst is New York, en dan voornamelijk Manhattan, een populaire bestemming voor een midweekje weg. Tussen alle deli’s en ketens door, is het soms bést een uitdaging om een leuk restaurantje en slaapadres te vinden. Hier een paar tips.

Hier eet je het leukst in Downtown Manhattan

Lower Manhattan ofwel downtown, is heel het gebied ten zuiden van 14th Street.

Streetfood:

Natuurlijk is een hotdog van de klassieke hotdogstands op straat een must. Het streetfood der streetfoods. Maar er is tegenwoordig een heuse streetfoodcultuur in NYC met allerlei foodtrucks. Hier vind je de leukste: grubshots.com

Uitzicht:

Alleen voor het uitzicht over de Hudson al een bezoekje waard, maar ze begrijpen hier ook uitstekend wat bij het goede leven hoort. Van champagne en oesters en naar fish and chips en de beste lobster roll van de stad. Pier A Harbour House, 22 Battery Place, piera.com

Buurt:

Voor lunch of diner loop of metro je bij voorkeur naar TriBeCa (Triangle Below Canal Street). Hier struikel je bijna over de leuke tentjes, dus prober gerust iets uit.

Chic:

Eten op stand? Dat kan ook natuurlijk. En wel bij Bâtard, 239 West Broadway. Klassiek, verfijnd, met Michelin-ster. batardtribeca.com

Hip:

Foodie market Seaport Smorgasburg, 19 Fulton Street, South Street Seaport. Leuk buurtje met kasseien en pakhuizen. smorgasburg.com

Authentiek:

Nickel & Diner, 1 Howard Street. Prachtige, moderne diner met een kaart vol internationale classics. nickelanddiner.com

Eten & drinken in Uptown Manhattan

In Uptown vind je de wijk van botox and billionaires: Upper East Side, ten oosten van Central Park.

Chic:

Het restaurant van hotel The Jane, 113 Jane Street. Ook leuk hier: de Old Rose Bar, met uitzicht over de Hudson. thejanynyc.com

Hip:

Employees only, 510 Hudson Street. employeesonlynyc.com

Authentiek:

Katz’s Delicatessen, 205 East Houston Street. Legendarische deli, decor van de beroemdste scène uit When Harry Met Sally. Dus alleen daarom al een bezoekje waard. katzsdelicatessen.com

Restaurants in Brooklyn, New York

Vooral Greenpoint en Williamsburg zijn hip, maar het hele stadsdeel Brooklyn is de laatste  jaren uit de schaduw van Manhattan geklommen als bestemming.

Chic:

Restaurant Reynard bij The Wythe Hotel, een voormalige textielfabriek. 80 Wythe Ave, thewythe.com

Hip:

Sunday in Brooklyn, 348 Wythe Ave. sundayinbrooklyn.com

Authentiek:

Greenpoint Fish & Lobster Co, 114 Nassau Avenue. greenpointfish.com

Vernon’s Grille, Authentic Greek American Cuisine, 48-20 Vernon Boulevard. vernongrille.com

Slapen in Manhattan

Waar je ook bent in Manhattan, bij het fonkelnieuwe Bowery by Citizen M slaap je heerlijk voor een prima prijs.

CitizenM is dé pionier op het gebied van betaalbare luxehotels en heeft met Bowery New York een nieuwe troef op Manhattan. Het nieuwe hotel telt maar liefst 300 kamers en daar vind je een heel goede prijs-kwaliteit verhouding.

Hightech voorzieningen (in je kamer regel je alles met een iPad), goede service, comfortabele kamers, en een ruime en uitnodigende woonkamer gevuld met moderne kunst en iconische 21e-eeuwse designmeubelen van onder andere Verner Panton, Isamu Noguchi en Jasper Morrison.

Bowery New York zit in het hoogste gebouw van de buurt (ruim 75 m hoog) en aan de oudste doorgangsweg van Manhattan. Het heeft een grote cloudM rooftop bar mét buitenterras en biedt een adembenemend 360 graden-uitzicht over de stad.

Kunst: MoSA in Bowery

Het hotel is ingericht met een eclectische mix van hedendaagse kunst, fotografie en werken van lokale artiesten.

Opvallender nog, citizenM werkt samen met een bekend straatkunstcollectief om een Museum of Street Art te creëren en dat is echt de moeite waard op te bekijken.

Met de expositie The Museum of Street Art (MoSA) geeft het hotel het perfecte canvas voor graffiti artists. Daar kan je gewoon gratis naar binnen.

Kijk voor meer informatie op https://nl.citizenm.com/

Beeld: Rae Maxwell for MoSA/iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op 25 tot 30 plekken kun je een dit weekend kennismaken met verschillende wijnen uit alle hoeken van de wereld. Daarbij snoep je natuurlijk van de bijbehorende culinaire hoogstandjes.

Elke Wine Spot – o.a. het Okura, de Foodhallen, Chateau Amsterdam en L’Atelier du Champagne – biedt een speciaal opgesteld wijnprogramma aan.

Met als afsluiting een Festival in de Westergasfabriek, maar wij vermoeden dat we dan al ergens zijn blijven hangen waar het ook goed toeven is.

Weten welke (wijn)bars er allemaal meedoen:  Amsterdam Wine Festival

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in