Als je aan komt rijden, word je al overvallen door een combinatie van rust, rijkdom en smaakvolle verwachting. De grandeur van een kasteel is onovertroffen, maar als je er ook nog subliem kan dineren, is dat helemaal verwennerij. Daarom gaan wij af en toe graag vorstelijk dineren (of lunchen!) bij één van deze vijf kastelen.

1. Kasteel van Rhoon

Het restaurant van Kasteel van Rhoon is vernieuwd en dat is goed nieuws! Behalve de klassieke diners, kun je er nu ook terecht voor heerlijke borrels en ‘bites’. Of ga shared dinen en proef lekker van alles.

De sfeer van het kasteel ademt nog steeds historie, maar dan met een moderne twist. Práchtig!

Article continues after the ad

Naar de website

2. Orangerie, Kasteel Kerckebosch

De verf is nog maar nét droog, maar de verbouwing van de serre van Kasteel Kerckebosch is eindelijk voltooid. En wat een páreltje is het geworden.

Zak onderuit in je stoel, geef je ogen de kost en geniet van de omgeving. Dat voelt rijk, nietwaar?

Naar de website

3. Sophie, Kasteel De Wittenburg, Wassenaar

Een baken van klasse in de Wassenaarse bossen. Het stond bekend als stijlvolle locatie voor events, maar daar is verandering in gekomen. In de goede zin des’ woords.

In het fonkelnieuwe á la carte restaurant Sophie boek je nu ook gewoon een tafeltje voor twee. Dat is dé terrastip van deze zomer, want na een rondje door de kasteeltuin, smaakt een lunch op het terras als een koningsmaal.

Naar de website

4. Bentinck, Kasteel Amerongen

In de paardenstallen, ja je leest het goed, van Kasteel Amerongen is een prachtig restaurant gerealiseerd. De styling gaat hand in hand met de oude functie en dat komt in veel details terug.

Ruime tafels, warme kleuren, veel hout, maar ook moderne vormen, maken van Bentinck een lust voor het oog. Met al dat moois zou je bijna vergeten dat je er ook heel goed kunt eten.

De keukenbrigade kookt graag met verse producten uit de paleistuin, dat is nog eens koninklijk dineren.

Naar de website

5. Chateau Neerçanne, Maastricht

Het kasteel der kastelen. Bij deze oude bekende, net buiten Maastricht, dineer je als een vorst in klassieke stijl. Het uitzicht over het omliggende Jekerdal is wijds. Hier voelen wij ons oprecht uitverkoren.

Zij kregen in 2017 voor het zestigste jaar op rij de Michelinster toebedeeld. Een unicum in de wereld op een van de mooiste plekjes van ons land. Je zit en eet er vorstelijk, zoals de naam doet vermoeden. Wat een eten, wat een wijn, wat een leven…

Naar de website

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in