Als je aan komt rijden, word je al overvallen door een combinatie van rust, rijkdom en smaakvolle verwachting. De grandeur van een kasteel is onovertroffen, maar als je er ook nog subliem kan dineren, is dat helemaal verwennerij. Daarom gaan wij af en toe graag vorstelijk dineren (of lunchen!) bij één van deze vijf kastelen.

1. Kasteel van Rhoon

Het restaurant van Kasteel van Rhoon is vernieuwd en dat is goed nieuws! Behalve de klassieke diners, kun je er nu ook terecht voor heerlijke borrels en ‘bites’. Of ga shared dinen en proef lekker van alles.

De sfeer van het kasteel ademt nog steeds historie, maar dan met een moderne twist. Práchtig!

Naar de website

2. Orangerie, Kasteel Kerckebosch

De verf is nog maar nét droog, maar de verbouwing van de serre van Kasteel Kerckebosch is eindelijk voltooid. En wat een páreltje is het geworden.

Zak onderuit in je stoel, geef je ogen de kost en geniet van de omgeving. Dat voelt rijk, nietwaar?

Naar de website

3. Sophie, Kasteel De Wittenburg, Wassenaar

Een baken van klasse in de Wassenaarse bossen. Het stond bekend als stijlvolle locatie voor events, maar daar is verandering in gekomen. In de goede zin des’ woords.

In het fonkelnieuwe á la carte restaurant Sophie boek je nu ook gewoon een tafeltje voor twee. Dat is dé terrastip van deze zomer, want na een rondje door de kasteeltuin, smaakt een lunch op het terras als een koningsmaal.

Naar de website

4. Bentinck, Kasteel Amerongen

In de paardenstallen, ja je leest het goed, van Kasteel Amerongen is een prachtig restaurant gerealiseerd. De styling gaat hand in hand met de oude functie en dat komt in veel details terug.

Ruime tafels, warme kleuren, veel hout, maar ook moderne vormen, maken van Bentinck een lust voor het oog. Met al dat moois zou je bijna vergeten dat je er ook heel goed kunt eten.

De keukenbrigade kookt graag met verse producten uit de paleistuin, dat is nog eens koninklijk dineren.

Naar de website

5. Chateau Neerçanne, Maastricht

Het kasteel der kastelen. Bij deze oude bekende, net buiten Maastricht, dineer je als een vorst in klassieke stijl. Het uitzicht over het omliggende Jekerdal is wijds. Hier voelen wij ons oprecht uitverkoren.

Zij kregen in 2017 voor het zestigste jaar op rij de Michelinster toebedeeld. Een unicum in de wereld op een van de mooiste plekjes van ons land. Je zit en eet er vorstelijk, zoals de naam doet vermoeden. Wat een eten, wat een wijn, wat een leven…

Naar de website

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Studio Piet Boon was al verantwoordelijk voor het award-winnende design van Sergio Herman’s restaurant The Jane in Antwerpen, waar we graag de grens voor oversteken. Dat design heeft nu van het zelfde huis een opfrisbeurt gekregen.

Nieuwe meubels en kunststukken in de kleuren van het onvolprezen glas in lood van Studio Job geven het klasse-restaurant iets meer rust.

Het voelt nu meer als geheel waar het eerder qua stijlen nog iets meer botste. Hier zie je heel duidelijk hoe de kleuren van het glas in lood terugkomen in het interieur.

De absolute eyecatcher, de kroonluchter, bleef natuurlijk wel.

Een nieuw interieur dus. Goed excuus om weer eens naar The Jane te gaan. Wat een feest!

Fotografie: Pieter D'Hoop

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Nieuwe restaurants uitproberen, we krijgen er geen genoeg van. En er gebeurt van alles op culinair gebied dus die bron van leuke en goede restaurants is voorlopig nog niet opgedroogd. Gelukkig maar! Deze vijf nieuwelingen (en een verdwaalde bekende die een restyling onderging) zijn écht de moeite waard. Veel plezier!

1. Café Cliché, Amsterdam

Sidney Schutte maakt furore in Amsterdam bij Librije’s Zusje**. Maar hij wilde ook iets gezelligs, iets laagdrempeligs.  Dat is Café Cliché geworden.

‘Een plek waar je altijd aan kunt schuiven, meteen vanuit kantoor of rechtstreeks vanuit huis. Geen dresscode, wel goed eten. Geen poespas, wel kwaliteit.’

Op de kaart van deze brasserie vind je gerechten met een knipoog naar de stad. Kijk, daar houden wij van.

Naar de website

2. Noble Kitchen, Cromvoirt

Wat fijn. We waren al fan van Noble in Den Bosch. Die heeft er nu een broertje bij gekregen in Cromvoirt: Noble Kitchen.

De jonge brigade blaast je uit het water met pure en frisse smaken. Sommige zelfs van de Japanse barbecue.

Het interieur is ook om door een ringetje halen en de omgeving, naast de golfbaan, is zo rustig dat je álle aandacht hebt voor die feestjes op je bord. Wat een heerlijkheid.

Naar de website

3. Streetfoodkitchen, Utrecht

Niet fonkelnieuw, want al sinds het voorjaar open, maar áls je in de buurt van Utrecht bent, is het alleen al voor het interieur een bezoek waard: The Streetfoodclub. Overdadig, kleurrijk, tropisch én smaakvol.

Wij schoven aan de bar voor een cocktail die barman Tony vakkundig met enig theater voor ons in elkaar zette. Álles klopt hier. Echt, geef je ogen de kost.

Naar de website

4. The Millèn, Rotterdam

Als ergens een deur dicht gaat... Gaat er ergens ook weer een deur open. Zo ook voor Chef Wim Severein die in 2017 de deur zag sluiten van het Wereldmuseum (*) waar hij de keuken bestierde.

Dat gaf ruimte voor het najagen van een droom: een eigen restaurant. The Millèn is nog maar net open. Pal tegenover het Centraal Station van Rotterdam. Wát een locatie.

High end dineren in de Milleniumtoren bij een Chef die zijn Michelinster wil terugverdienen. Dat belooft wat.

Naar de website

5. 6&24, Den Haag

Als je bakermat bij De Librije ligt, weet je de ogen op je gericht als je zelf een restaurant opent. Dat weerhield Saskia de Kuijer en Rik van de Laar niet. Integendeel. Met 6&24 zetten zij een restaurant neer met ambitie en dat merk je aan alles.

Het enthousiasme en de gastvrijheid druipen er vanaf. Sfeervol, natuurlijk en elegant met een stoere touch en een keuken met veel lokale producten en niet te veel poespas.

Den Haag heeft er een hotspot bij.

Naar de website

6. HFSLG, Bosch en Duin

In De Hoefslag te Bosch en Duin zat al sinds jaar en dag een kleine bistro én een Michelinsterrestaurant. Die twee zij verruild van plaats. In ‘de Ruif’ dineer je voortaan in intieme sfeer op hoog niveau.

Daardoor is er meer plek voor gasten die willen genieten in de bistro of gewoon langs waaien voor een kop koffie. Bij zo’n restyling hoort ook een nieuwe naam: HFSLG.

Naar de website

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in