Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5x de meest bijzondere restaurants in Amsterdam waar je ze niet verwacht

Bijzonder uit eten in Amsterdam? Dat kan op deze 'verborgen' locaties. Niets is wat het lijkt, maar wat zeker is, is dat je een mooie avond tegemoet gaat. Vijf Amsterdamse restaurants op plekken waar je ze niet verwacht... Gaat dat zien! 1. Kluis: Goed verborgen Soms wil je alleen al ergens heen ...

5x de meest bijzondere restaurants in Amsterdam waar je ze niet verwacht

Bijzonder uit eten in Amsterdam? Dat kan op deze 'verborgen' locaties. Niets is wat het lijkt, maar wat zeker is, is dat je een mooie avond tegemoet gaat. Vijf Amsterdamse restaurants op plekken waar je ze niet verwacht... Gaat dat zien!

1. Kluis: Goed verborgen

Soms wil je alleen al ergens heen voor de locatie. Het Amsterdamse Kluis is zo’n plek. Het nieuwe, laagdrempelige restaurant ligt verborgen achter de massief donkergrijze muren van het bankgebouw uit de jaren ’20 in de Haarlemmerstaat.

De oude kluis is in ere hersteld als wijnkelder.

Kan het nog beter? Jazeker, ook voor de Beef Wellington komen we terug! Kluisrestaurant.nl

2. Dit is Verónica

Weten we het nog? Hoe piratenzender Veronica zijn uitzendingen deed vanaf een schip op de Noordzee?

Dat specifieke schip ligt nu bij de NDSM-werf in Amsterdam.

En je kunt er heel goed eten!

Alleen voor de nostalgische waarde is het al een bezoek waard. veronicaschip.nl

3. NMAG & de bar: Gallerie & bar ineen

Brunchen, lunchen, dineren en borrelen terwijl je wordt omringd door kunst van jonge, opkomende, kunstenaars van over de hele wereld.

NMAG & de bar, is het gloednieuwe restaurant en de bar van No Man's Art Gallery; een ‘reizende’ galerie die al zeven jaar lang wereldwijd pop-up exposities organiseert en nu Amsterdam-West als vaste basis heeft.

Wat een inspirerende locatie voor een hapje en een drankje. NMAG & de bar

4. REM-eiland: Broadcast platform in de Houthavens

Bestaat al even, maar is een absolute must als je wil eten op een bijzondere plek in Amsterdam. Restaurant het REM-eiland zit in het voormalig broadcast platform van de piratenzender TV Noordzee.

Tegenwoordig staat het middenin de Amsterdamse Houthavens en dat biedt mogelijkheden. In de zomer is de rooftopbar ook een absolute hotspot. REM eiland

5. Het vuurtoreneiland: Niet ín Amsterdam, maar wel vlakbij Amsterdam

Het zomerrestaurant van Vuurtoreneiland is een oase van licht en rust in de open kas op het eiland bij Durgerdam. 

In de winter is het daar te koud, daarom is het restaurant uitgeweken naar een ruige locatie op het eiland voor het winterrestaurant.

De donkere vaartocht die start vanaf de veenkade tegenover het Lloydhotel is al het begin van een bijzondere culinaire ervaring.

In de bomvrije kazerne op het vuurtoreneiland bij Durgerdam, waar voorheen 90 manschappen gelegerd waren om de hoofdstad te beschermen tegen Pruisische invallen, is nu een bijzonder intiem winterrestaurant.

Een ware belevenis. vuurtoreneiland.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in