Bijzonder uit eten in Amsterdam? Dat kan op deze 'verborgen' locaties. Niets is wat het lijkt, maar wat zeker is, is dat je een mooie avond tegemoet gaat. Vijf Amsterdamse restaurants op plekken waar je ze niet verwacht... Gaat dat zien!

1. Kluis: Goed verborgen

Soms wil je alleen al ergens heen voor de locatie. Het Amsterdamse Kluis is zo’n plek. Het nieuwe, laagdrempelige restaurant ligt verborgen achter de massief donkergrijze muren van het bankgebouw uit de jaren ’20 in de Haarlemmerstaat.

More content below the advertising

De oude kluis is in ere hersteld als wijnkelder.

Kan het nog beter? Jazeker, ook voor de Beef Wellington komen we terug! Kluisrestaurant.nl

2. Dit is Verónica

Weten we het nog? Hoe piratenzender Veronica zijn uitzendingen deed vanaf een schip op de Noordzee?

Dat specifieke schip ligt nu bij de NDSM-werf in Amsterdam.

En je kunt er heel goed eten!

Alleen voor de nostalgische waarde is het al een bezoek waard. veronicaschip.nl

3. NMAG & de bar: Gallerie & bar ineen

Brunchen, lunchen, dineren en borrelen terwijl je wordt omringd door kunst van jonge, opkomende, kunstenaars van over de hele wereld.

NMAG & de bar, is het gloednieuwe restaurant en de bar van No Man's Art Gallery; een ‘reizende’ galerie die al zeven jaar lang wereldwijd pop-up exposities organiseert en nu Amsterdam-West als vaste basis heeft.

Wat een inspirerende locatie voor een hapje en een drankje. NMAG & de bar

4. REM-eiland: Broadcast platform in de Houthavens

Bestaat al even, maar is een absolute must als je wil eten op een bijzondere plek in Amsterdam. Restaurant het REM-eiland zit in het voormalig broadcast platform van de piratenzender TV Noordzee.

Tegenwoordig staat het middenin de Amsterdamse Houthavens en dat biedt mogelijkheden. In de zomer is de rooftopbar ook een absolute hotspot. REM eiland

5. Het vuurtoreneiland: Niet ín Amsterdam, maar wel vlakbij Amsterdam

Het zomerrestaurant van Vuurtoreneiland is een oase van licht en rust in de open kas op het eiland bij Durgerdam. 

In de winter is het daar te koud, daarom is het restaurant uitgeweken naar een ruige locatie op het eiland voor het winterrestaurant.

De donkere vaartocht die start vanaf de veenkade tegenover het Lloydhotel is al het begin van een bijzondere culinaire ervaring.

In de bomvrije kazerne op het vuurtoreneiland bij Durgerdam, waar voorheen 90 manschappen gelegerd waren om de hoofdstad te beschermen tegen Pruisische invallen, is nu een bijzonder intiem winterrestaurant.

Een ware belevenis. vuurtoreneiland.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Het is London Fashion Week en al die modeshows kun je natuurlijk niet aflopen zonder ergens goed te eten. Dit zijn onze favoriete restaurants in episch modecentrum London.

1. Geweldige groenten en een snelle lunch: Ottolenghi

Deze kunstenaar met groenten heeft een paar verschillende (afhaal)restaurants in Londen. Lekker laagdrempelig, je kan best proberen om zonder reservering binnen te wandelen voor de lunch.

More content below the advertising

De schalen vol salades lokken je zo over de drempel en als je daar een spatzuivere witte wijn naast zet, is er weinig meer waar wij gelukkiger van worden. Je slaagt hier ook als je een leuk cadeautje zoekt voor een culi-liefhebber thuis.

ottolenghi.co.uk/

2. All time favourite: The River Café

The River Café is al jaren onze absolute aanrader als je van goed, Italiaans eten houdt. Jamie Oliver leerde er koken, nou, dan weet je het wel. Zelfgemaakte pasta’s, charcuterie, maar vergeet ook vooral de geweldige visgerechten niet.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Photo by @chefmattmoran #menu #therivercafelondon

Een bericht gedeeld door The River Café (@therivercafelondon) op

The River Café (what's in a name) ligt aan de rivier en heeft daardoor ook een leuke tuin aan het water voor een apéritief of lunch. Hun kookboek The River Café Cookbook Easy is trouwens ook een aanrader als je van pure, Italiaanse recepten houdt.

Thames Wharf, Rainville Rd, Hammersmith, rivercafe.co.uk

3. Britse klasse: The Goring Dining Room

Sinds een jaar trotse drager van een Michelinster. Op de kaart vind je Britse klassiekers als folk quail (kwartel), dit Cornish visstoofje en Cotswold chicken (kip uit de Cotswolds).

 

Bestel de eggs drumkilbo (hardgekookte eieren met kreeft en garnalen), volgens overlevering een favoriet van de Queen Mother.

15 Beeston Pl, Westminster www.thegoring.com

4. Voor het uitzicht: The Boundary Project

Alleen voor de locatie al een bezoekje waard. In de kelder van een Victoriaans pakhuis vind je een klein boutiekhotel met 3 restaurants, 2 bars, een bakkerij en een deli. Stijg fluks naar The Rooftop bar en grill voor een gegrilde kreeft met een gin-tonic.

Het uitzicht over East London maakt het plaatje compleet.

2-4 Boundary Street boundary.london

5. Chic ontbijt: The Wolseley

Voor de béste Eggs Benedict van de stad, ga je naar dit classy restaurant waar celebrities en zakenmannen om een tafeltje vechten.

Ook de pannenkoekjes zijn niet te versmaden en ze maken hier een Afternoon Tea waar je dagen niet over uitgepraat raakt.

Het Art deco interieur doet het trouwens ook bijzonder goed op Instagram.

160 Piccadilly, St. James's www.thewolseley.com

6. Heerlijk hip en uniek: The Churchill Arms

Dit restaurant, waar je ook gewoon voor een pint binnen wandelt, heeft een enorm gezellige binnentuin waar ze Thaise curry's en roerbak-gerechten serveren waarvoor je terug blijft komen. Bij elk bezoek aan Londen gaan we hier in ieder geval even langs, want het bruist er van de energie en leuke mensen.

Het eten komt snel, dus ideaal als je daarna nog naar het theater gaat. Zin om een keer een echte Brit te wanen? Ga hier dan een rugby-wedstrijd kijken en bestel er een pint bier bij. Aanspraak verzekerd.

119 Kensington Church St, Kensington, www.churchillarmskensington.co.uk

7. Geheimtip: The Greenhouse

Kan een twee Michelinsterren-restaurant een geheimtip zijn? Zeker wel. In een schattig, lommerijk laantje ligt een rustig restaurantje waardoor je je in Londen bijna op het Franse platteland waant.

Arnaud Bignon kookt hier súpermooie Frans georiënteerde gerechten. Kies voor de proeverij en laat je in vervoering brengen.

27A Hay's Mews, Mayfair www.greenhouserestaurant.co.uk

Bron: Nouveau en Skyscanner

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Het Waldorf Astoria is één van de meest luxueuze en exclusieve hotels van ons land. Daar een bruiloft vieren of bijwonen is niet voor iedereen weggelegd.

Maar je kan er wel een voorproefje van krijgen!

More content below the advertising

Het stijlvolle baken aan de aan de Amsterdamse Herengracht opent morgen, zondag 10 februari,  van 11.00 tot 16.00 zijn deuren voor iedereen die wil weten wat er bij de Waldorf Wedding Experience hoort.

Wat mag je verwachten? Juwelen van Gassan Diamonds, Guerlain, Ivy Flowershop, Jimmy Choo, La Perla, Marilyn Bartman Fotografie en OGER.

Stap over de drempel en je waant je even bruiloftskoningin, wat een weelde!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in