Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

3 redenen waarom Restaurant Amarone (*) een nieuwe kennismaking waard is

Er waait een nieuwe wind door het Rotterdamse Amarone (1 Michelinster) sinds Jan van Dobben volledig eigenaar is. Tel daar een restyling bij op en dit restaurant is een nieuwe kennismaking waard! Dus togen wij naar de Rotterdamse Meent voor een avondje fijnproeven en dat werd het. 1. De restyling...

3 redenen waarom Restaurant Amarone (*) een nieuwe kennismaking waard is

Er waait een nieuwe wind door het Rotterdamse Amarone (1 Michelinster) sinds Jan van Dobben volledig eigenaar is. Tel daar een restyling bij op en dit restaurant is een nieuwe kennismaking waard! Dus togen wij naar de Rotterdamse Meent voor een avondje fijnproeven en dat werd het.

1. De restyling

Je zou er bijna aan voorbij lopen, maar zoals Rotterdammers meer van daden dan woorden zijn, is roeptoeteren ook niets voor hen.

Bij binnenkomst valt de rust op en waar Amarone in voorgaande jaren een tikkie oubollig was, is er nu een meer strakke stijl. De spiegels aan de wand geven een ruimtelijk effect en de tafels staan op een prettige afstand van elkaar. Luistervinken maken hier geen kans.

2. Het eten

Van Dobben's liefde voor de Japanse keuken geeft een subtiele twist aan de Franse gerechten. Spannend! We laten de keuze aan de Chef en gaan voor het 4-gangen menu.

3. De wijnen

De wijn die zijn Japanse vrouw Yoshiko erbij schenkt, combineren subliem. Zij verdiende haar wijnsporen in de Elzas bij restaurant l’Arnsbourg (3 Michelinsterren) en werd uitgeroepen tot de 's lands beste Wijn-Spijsspecialist in 2015.

Wij laten de wijnkeus daarom maar wat graag aan haar over waarop zij een Meursault  ontkurkt met zo’n fijne diepte en nasmaak dat het de druivennat zich moeiteloos aanpast aan het diner, we kunnen er wel van blijven drinken.

Dat van Dobben graag de Franse en Japanse keuken mixt en matcht, merk je het beste bij het tussengerecht van gestoofde kalfswang dat een feestje danst op onze smaakpapillen.

Verschillende bereidingen van ui met een zweem van umami… We kunnen er gerust een pan van op, maar genieten zit ook in de dosering en die is goed.

Natuurlijk ontbreekt de truffelrisotto niet. De specialiteit van het huis is gelukkig niet te zwaar en smaakt naar meer. Dat komt in de vorm van een heerlijk anjou-duif, perfect gegaard en rijk van smaak. De bavette die door de tafelgenoot als vervanging werd gevraagd is ook uitstekend.

Dit alles wordt omlijst door fijne amuses, een fris (pré-)dessert en fijne snoeperij bij de koffie.

Ook opvallend

Waar veel restaurants tegenwoordig best wat moeite hebben met de personele bezetting, is daar bij Amarone geen sprake van. Er is altijd wel iemand in de buurt met aandacht voor onze tafel, fijn!

Verder valt ons de muziek en verstaanbaarheid op. Die zijn beide heel goed. Jazzy versies van moderne nummers zijn de perfecte achtergrondmuziek voor een goed gesprek.

De nieuwe kennismaking is uiterst goed bevallen, Amarone kan zó weer een jaar of 10 vooruit met hun prettige Frans-Japanse mix van smaak, klasse en service. The best of both worlds. Een aanrader!

Praktisch

Meent 72-a, Rotterdam

010-4148487

Open voor lunch van ma t/m vr van 12:00 tot 14:00

Open voor diner ma t/m za van 18:00 tot 21:30

restaurantamarone.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in