Er waait een nieuwe wind door het Rotterdamse Amarone (1 Michelinster) sinds Jan van Dobben volledig eigenaar is. Tel daar een restyling bij op en dit restaurant is een nieuwe kennismaking waard! Dus togen wij naar de Rotterdamse Meent voor een avondje fijnproeven en dat werd het.

1. De restyling

Je zou er bijna aan voorbij lopen, maar zoals Rotterdammers meer van daden dan woorden zijn, is roeptoeteren ook niets voor hen.

Bij binnenkomst valt de rust op en waar Amarone in voorgaande jaren een tikkie oubollig was, is er nu een meer strakke stijl. De spiegels aan de wand geven een ruimtelijk effect en de tafels staan op een prettige afstand van elkaar. Luistervinken maken hier geen kans.

2. Het eten

Van Dobben's liefde voor de Japanse keuken geeft een subtiele twist aan de Franse gerechten. Spannend! We laten de keuze aan de Chef en gaan voor het 4-gangen menu.

3. De wijnen

De wijn die zijn Japanse vrouw Yoshiko erbij schenkt, combineren subliem. Zij verdiende haar wijnsporen in de Elzas bij restaurant l’Arnsbourg (3 Michelinsterren) en werd uitgeroepen tot de 's lands beste Wijn-Spijsspecialist in 2015.

Wij laten de wijnkeus daarom maar wat graag aan haar over waarop zij een Meursault  ontkurkt met zo’n fijne diepte en nasmaak dat het de druivennat zich moeiteloos aanpast aan het diner, we kunnen er wel van blijven drinken.

Dat van Dobben graag de Franse en Japanse keuken mixt en matcht, merk je het beste bij het tussengerecht van gestoofde kalfswang dat een feestje danst op onze smaakpapillen.

Verschillende bereidingen van ui met een zweem van umami… We kunnen er gerust een pan van op, maar genieten zit ook in de dosering en die is goed.

Natuurlijk ontbreekt de truffelrisotto niet. De specialiteit van het huis is gelukkig niet te zwaar en smaakt naar meer. Dat komt in de vorm van een heerlijk anjou-duif, perfect gegaard en rijk van smaak. De bavette die door de tafelgenoot als vervanging werd gevraagd is ook uitstekend.

Dit alles wordt omlijst door fijne amuses, een fris (pré-)dessert en fijne snoeperij bij de koffie.

Ook opvallend

Waar veel restaurants tegenwoordig best wat moeite hebben met de personele bezetting, is daar bij Amarone geen sprake van. Er is altijd wel iemand in de buurt met aandacht voor onze tafel, fijn!

Verder valt ons de muziek en verstaanbaarheid op. Die zijn beide heel goed. Jazzy versies van moderne nummers zijn de perfecte achtergrondmuziek voor een goed gesprek.

De nieuwe kennismaking is uiterst goed bevallen, Amarone kan zó weer een jaar of 10 vooruit met hun prettige Frans-Japanse mix van smaak, klasse en service. The best of both worlds. Een aanrader!

Praktisch

Meent 72-a, Rotterdam

010-4148487

Open voor lunch van ma t/m vr van 12:00 tot 14:00

Open voor diner ma t/m za van 18:00 tot 21:30

restaurantamarone.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op 25 tot 30 plekken kun je een dit weekend kennismaken met verschillende wijnen uit alle hoeken van de wereld. Daarbij snoep je natuurlijk van de bijbehorende culinaire hoogstandjes.

Elke Wine Spot – o.a. het Okura, de Foodhallen, Chateau Amsterdam en L’Atelier du Champagne – biedt een speciaal opgesteld wijnprogramma aan.

Met als afsluiting een Festival in de Westergasfabriek, maar wij vermoeden dat we dan al ergens zijn blijven hangen waar het ook goed toeven is.

Weten welke (wijn)bars er allemaal meedoen:  Amsterdam Wine Festival

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Als er íets is dat de Chefs in Parijs goed begrijpen is dat dat het oog ook wat wil. En dat je pas écht van goed eten geniet als de andere zintuigen ook geprikkeld worden. Deze 7 stijlvolle restaurants in Parijs staan hoog op onze lijst.

1. Le Grand Restaurant

Bij Le Grand Restaurant (2 Michelinsterren) moet je je bedwingen om niet continu naar het plafond te staren. Het ‘skylight’ prachtig. Scandinavisch design met wat Amerikaanse flair van de hand van Gulla Jónsdóttir.

De witte open keuken van marmer is de eyecatcher vanwaar Chef Jean-Francois Piège’s zijn kookkunsten serveert.

7 Rue d’Aguesseau. 8e arrondissement. jeanfrancoispiege.com

2. Restaurant Guy Savoy

Een van de meest chique restaurants van het moment, en wat een weelde. Met uitzicht over de Seine waan je je in de 18e eeuw op de eerste verdieping van Monnaie de Paris.

De kunst komt uit de collectie van Savoy zelf én is geleend van François-Henri Pinault, de eigenaar van de Kering group (oa Prada en Gucci). Die weet ook wel wat mooi is. Houd je van gesteven tafellinnen en onvolprezen service, dan is dit de plek.

1 Quai de Conti. 6e arrondissement. guysavoy.com

3. Hexagone

Hier kom je echt ogen tekort. De kleine, intieme ruimtes staan bol van kleur. De muurschilderingen en het interieur zijn een knipoog naar Alice in Wonderland. Wonderlijk.

85 Avenue de Kléber. 16e arrondissement. hexagone-paris.fr

4. Le Gabriel

De originele Cordoba-leren muur is de eyecatcher van dit modern-klassieke restaurant met 2 Michelinsterren. Vintage met comfort, dat mag je hier verwachten. De zwart gelakte stoelen geven wat schwung, maar het is toch echt de ruimte zelf die de show steelt. En het eten natuurlijk.

42 Avenue Gabriel. 8e arrondissement. lareserve-paris.com

5. Sur Mesure par Thierry Marx

Hier is het wit wat de klok slaat zodat de gerechten optimaal tot hun recht komen. Met twee Michelinsterren is dat bepaald geen straf.

251 rue Saint-Honoré. 1e arrondissement. mandarinoriental.com/paris

6. Monsieur Bleu

Een van de mooiste restaurants dat de laatste jaren in Parijs geopend is als je het ons vraagt. De grandeur van de jaren ’20 werd in ere hersteld en gemoderniseerd bij de laatste restyling van dit restaurant in Palais de Tokyo.  

Van het groene marmer en de warme kleuren krijg je het ‘joie de vivre’ dat je van Parijs verwacht. En inderdaad, dat is de Eiffeltoren die je daar op de achtergrond ziet. Excellent!

20 Avenue du Président Wilson. 16e arrondissement. monsieurbleu.com

7. Alain Ducasse au Plaza Athénée

Als je een vleesvrij restaurant in Parijs opent, moet je de Fransen op een andere manier verleiden om te komen moet Alain Ducasse gedacht hebben. En met verve.

Het interieur van Alain Ducasse au Plaza Athénée is als een futuristische droom. De kristallen kroonluchter lijkt te zweven doordat elke kristal aan een afzonderlijk, bijkans onzichtbaar lijntje hangt. Gaat dat zien.

25 Avenue Montaigne, 8th arrondissement; alain-ducasse.com

Bron: Architectural Digest

Elk van deze 7 prachtige restaurants is 'en sich' als een goede reden om weer af te reizen naar de lichtstad, dus allons-y-tous!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in