Je kunt deze zomer weer flaneren over de boulevard van Saint Tropez, of genieten van de pasta’s in Siena. Je kunt jezelf ook verrassen met deze hot&happening bestemmingen.

Canada
De nummer 1 bestemming van dit jaar is Canada. Het land viert dat het 150 jaar bestaat en heeft daarom alle nationale parken gratis toegankelijk gemaakt. Maar ook steden als Vancouver, Quebec en Victoria zijn een bezoek waard. Tip voor de snelle beslisser: Whistler in British Columbia is in de winter sneeuwzeker en daardoor een ideale plek om te skiën.

Bordeaux
Ben je dol op de stad, boek dan een stedentrip naar Bordeaux. De afgelopen jaren is de stad opgeknapt, historische gebouwen werden gerestaureerd en de kades langs de Garonne zijn opgeknapt. De stad straalt als in de hoogtijdagen in de 18e eeuw. Niet gek dat het oude centrum op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Cuba
Nu nog authentiek: Cuba. De kans dat het land in rap tempo zal moderniseren nu Fidel Castro is overleden, is groot. Dus als je de oude sfeer nog wilt proeven, is dit de bestemming voor 2017.

LEES OOK: Goed om te weten: je boekt de voordeligste vakantie op een zondag in januari

Wales
Budgetvriendelijk én mooi is een vakantie in Groot Brittannië. Met de aanstaande Brexit is de koers van de Britse pond dusdanig gezakt dat het erg aantrekkelijk is om nu te gaan. Kijk eens verder dan Londen en bezoek bijvoorbeeld Wales. Een gebied met mooie badplaatsen, kastelen en prachtige nationale parken.