Oui, oui, Paris is always a good idea. Maar toch heeft Frankrijk zó veel meer te bieden dan de stad van de liefde alleen. En dan hebben we het niet over Nice, Cannes of Bordeaux, maar juist over de steden en streken die net zo mooi zijn, maar minder in de spotlight staan. Dit zijn de 7 meest ondergewaardeerde bestemmingen van Frankrijk.

Lees ook: Het meest exclusieve resort van Frans Polynesië maakt bijzondere uitbreiding

Lyon
Het is de derde grootste stad van Frankrijk en staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. En wist je dat Lyon het gastronomische hart van Frankrijk is? Paul Bocuse, 's lands bekendste chefkok, is hier geboren en heeft - naast tal van andere eetgelegenheden - hier zijn driesterrenrestaurant. 

Megève
Met slechts 3868 inwoners is Megève een uiterst rustige gemeente. De stad, ten oosten van Lyon vlakbij de Zwitserse grens, heeft ontelbaar veel bochtige wegen door haar prachtige landschap lopen,  hier en daar gedecoreerd met klassieke chalets. Vanaf hier heb je uitzicht op de Mont Blanc. In de winter is het een populair ski-gebied. 

Biarritz/Anglet
Biarritz staat vooral bekend als populaire surfplek, al is dit niet het enige dat deze kustplaats te bieden heeft. Er is een brede boulevard die zorgt voor heerlijke mediterraanse vibes en op slechts 10 minuten rijden vanaf het strand kan er fantastisch geshopt worden. Op Boulevard du Général de Gaulle ligt een gigantische Hermès boetiek en vind je vele andere luxe merken.

Avignon

Hou jij wel van een avondwandeling tijdens zwoele zomeravonden? Dan is Avignon een heerlijke stad om doorheen te struinen. Deze stad, gelegen aan de oevers van de Rhone, heeft dankzij haar Palais de Papes een prachtige skyline. Bepaalde delen van de stad staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco en als je de pittoreske café's en bars ziet, begrijp je wel waarom. 

Annecy

Zoals Biarritz een perfect beeld geeft van de Franse strandcultuur, zo geeft Annecy een perfect beeld van de Franse meer-cultuur. Het gigantische, heldere meer van méér dan 10 kilometer lang is een oase van rust met op de achtergrond de bergtoppen van Bauges Mountains. Wandelen, fietsen en helemaal tot rust komen lukt bij Annecy sowieso.

Eze

Op zo'n 30 minuten rijden van Nice aan de Cote d'Azur vind je het charmante Eze. Dit plaatsje is geliefd bij velen dankzij haar historische uitstraling, ligging aan de kust en het sterrenrestaurant Chateau de la Chevre d'Or. Bij de nabijgelegen jachthaven Cap Ferrat is het heerlijk loeren.

Menton

Nog een parel van de Cote d'Azur. Menton ligt vlakbij de Frans-Italiaanse grens en maakt je dankzij haar kleurrijke huizen vanzelf vrolijk. Je vind er bovendien het vierde beste restaurant van de wereld: Mirazur. Zon, zee, strand en lekker eten, wat wil een mens nog meer?