Geduld is een schone zaak… Zeker en vast in Antwerpen, waar met het eind van de fameuze Solden in zicht de kortingen hoe langer hoe meer oplopen. Tot wel 70%!

Dan kan een bourgondisch maaltje in een van onze culinaire favorieten in de Vlaamse modestad er natuurlijk met gemak van af. 

Geen keuze
De topfavoriet van onze Vlaamse Feeling-zussen. Chef Davy Schellemans laat z’n gasten bij Veranda geen keuze: hij serveert slechts één menu. En wat voor één… Wie hier wil eten, moet weken van tevoren reserveren. Insiders weten echter dat er voor de bar vooraan niet gereserveerd hoeft te worden, en dat je daar minstens even lekkere gerechtjes kunt bestellen bij de fantastische selectie wijnen van sommelier Daan Guelinckx.
Lange Lobroekstraat 34 (restaurantveranda.be)

Eerlijk delen
Schnitzel… Laat je niet afschrikken door de naam. Of door de sanseveria’s… In dit kleine, onopvallende restaurantje –waar de sous-chef van Michelin-restaurant Dôme achter het fornuis staat- wordt topgastronomie geserveerd. Extra leuk: alle gerechten zijn om te delen.
Paardenmarkt 53 (schnitzelantwerpen.be)

Smaaksensaties
Voor wie nog lang niet is uit gewinkeld: Graanmarkt 13 is een restaurant, galerie én high end store onder één dak. Chef Seppe Nobels tovert dagverse ingrediënten om naar lichte en gezonde smaaksensaties. Vegetariërs: zoekt niet verder! Het restaurant werd door de Groene Gault&Millau uitgeroepen tot beste groenterestaurant van Vlaanderen 2015.
Graanmarkt 13 (graanmarkt13.be)

Met panoramazicht
Noorderlicht is de nieuwste pop-up in de Antwerp Tower (die op termijn zal worden afgebroken), op de Keyserlei. Het restaurant ligt op de 24ste etage, de zogenaamde panorama-verdieping met een uitzicht van 360°over Antwerpen. De voormalige kantoorruimte werd getransformeerd tot een Frans-Belgisch restaurant mét een gezellige wijnbar waar je ook van vermouth cocktails of de eigen Noorderlicht gin kunt nippen.
Noorderlicht.a-tower.be

LEES OOK: proosten op de solden: hier vind je de 6 beste wijnbars van Antwerpen

Voor ontbijt en lunch
Coldpressed juices, fantastische soepjes en superfood-smoothiebowls bomvol met fruit, noten en zaden. Divers is het nieuwste ontbijt- en lunchadres voor iedereen die graag in z’n tijdens de solden op de kop getikte skinny jeans wil blijven passen. De inrichting is erg gezellig en een tikje boho, in oker- en houttinten. Alles is hier lactosevrij en vegan friendly en tevens voor take away.
Volkstraat 9 (diversantwerpen.be)