Lekker nippen aan 's werelds grootste tequilla collectie vanuit je luie hangmat met prachtig uitzicht doe je vanaf bij dit luxe Mexicaanse toevluchtsoord. Want diep in het hart van het Mayan-bos schuilt het vijfsterren Chablé Resort & Spa. Hét hotel dat de prijs voor best designed hotel heeft gewonnen.

Lees ook: Dit is de meest coole hotelsuite van New York

Het Chablé resort is winnaar van de Prix Versailles award, die wordt uitgereikt door de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization - kort gezegd ook wel UNESCO - in samenwerking met de Internationale Vereniging van Architecten. Een uiterst stijlvolle prijs, waarbij de architectuur en interieur hoog in het vaandel staan.

Het hotel verspreid zich over een aantal hectare grond en is een eerbetoon aan de bijzondere omgeving. De ontwerpers hebben rekening gehouden met traditionele Mexicaanse elementen en de natuur, maar ook alle facetten van luxe toegevoegd. 

De kamers hebben ieder hun eigen zwembad en dat van die tequilla collectie was geen grap. In één van de vertrekken kunnen gasten proeven van de grootste tequilla collectie ter wereld. Het mag dan ook wat kosten: voor één nacht moet je denken aan zo'n €1100,00. Dat is dan wel inclusief ontbijt.