Noem je in Nederland het woord ‘trein’ dan zijn de volgekladderde coupées van onze blauwgele NS treinen vaak het eerste waar je aan denkt. Of nog erger, de vertragingen die vaak onlosmakelijk hieraan verbonden zijn. Toch hoeft het allemaal niet zo te zijn. Zo is er in Japan een compleet nieuwe luxury trein gelanceerd met werkelijk álle gemakken aan boord. 

Lees ook: Dit is het Italiaanse vakantieverblijf van Michelle en Barack Obama

De trein pendelt tussen Tokyo en Hokkaido en doet daar zo’n vier dagen over. Je bent dus 3 nachten onderweg en dan is een fijne nachtrust wel zo handig. Hier is de Train Suite Shiki-Shima op voorbereid: voordat je gaat slapen in je eigen luxe suite kun je heerlijk tot rust komen bij één van de openhaarden of in een van de bubbelbaden. Meer zin in een borrel? Er reist ook een pianist mee die zorgt voor fijne achtergrond muziek. 

Nu kun je je afvragen: waarom zo’n luxe trein? Het moederbedrijf wil weer terug naar de glorietijden van het vervoer per trein en komt daarom met dit aanbod. Er zijn 17 luxe suites aan boord, waar in totaal 34 gasten in kunnen verblijven. Tien verschillende ‘coaches’ staan continu tot hun beschikking om de reis zo comfortabel mogelijk te maken. De prijzen liegen er niet om: die liggen tussen de $3.000,00 en $10.000,00. Wil je direct boeken? Dan ben je helaas al te laat, de trein is tot en met maart 2018 volgeboekt...