Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De 5 beste ski-resorts van Europa, inclusief dat van Máxima en Willem-Alexander

Waar zijn de beste pistes? Welk gebied is sneeuwzeker? En waar vind je de beste après-ski? Condé Nast Traveller vroeg haar lezers naar hun favoriete wintersportbestemmingen en die lopen uiteen van mondain en luxe tot aan maagdelijke sneeuwtoppen voor de serieuze skier. Dit zijn de vijf favoriete ...

De 5 beste ski-resorts van Europa, inclusief dat van Máxima en Willem-Alexander

Waar zijn de beste pistes? Welk gebied is sneeuwzeker? En waar vind je de beste après-ski?

Condé Nast Traveller vroeg haar lezers naar hun favoriete wintersportbestemmingen en die lopen uiteen van mondain en luxe tot aan maagdelijke sneeuwtoppen voor de serieuze skier. Dit zijn de vijf favoriete ski-oorden in Europa.

1. St. Moritz, Zwitserland
Eleganter en chiquer dan ‘s werelds oudste vakantieoord vind je het bijna niet. De zon schijnt gemiddeld 322 dagen per jaar en dat in combinatie met de droge lucht zorgt voor een zogenaamd ‘champagne-klimaat’. Maar het zijn de vijfsterren hotels, chique restaurants, exclusieve winkels en rijke welness-aanbod die zorgen voor de elite reputatie.

Hotspot
Speelt geld geen rol? Vlij je dan net als Marlene Dietrich, Audrey Hepburn en Alfred Hitchcock (die er zelfs 34 keer terugkwam nadat hij er zijn huwelijksnacht had doorgebracht) onder de satijnen lakens in het legendarische vijfsterren Badrutt’s Palace Hotel.

[[{"fid":"5632","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"field_media_tags[und]":""},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"field_media_tags[und]":""}},"attributes":{"height":"570","width":"890","style":"width: 240px; height: 154px; float: left;","class":"media-element file-full-body","data-delta":"2"}}]]2. Lech Zürs am Alberg, Oostenrijk
Onze koninklijke familie komt al meer dan vijftig jaar naar het dorpje Lech, waar je de meest hippe resorts van Oostenrijk vindt. Met de nieuwe gondel naar het skigebied Warth-Schröcken is het aantal pistes met 50% gestegen. 

Hotspot
De Oranjes logeren ieder jaar in Gasthof Post, een vijfsterrenhotel in het centrum met welness ‘oase’. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben geen eigen chalet, maar gebruiken een vleugel van het hotel waar ze veel vrijheid hebben in hun eigen appartementen, waar Máxima volgens eigen zelf achter de potten en pannen plaatsneemt. 

Lees ook: De 5 beste restaurants in de bergen


3. Val d’Isère, Frankrijk
Hoewel sommige wintersporters mopperen dat het er te druk en te duur is, blijft Val d’Isère een paradijs voor de geoefende skiër. Het gebied kent uitdagende sneeuwzekere pistes die goed met elkaar verbonden zijn, excellente restaurants en een levendig nachtleven. 

Hotspot
Hôtel Le Brussel’s, een familie georiënteerd hotel in het centrum met een zwembad, spa en terras aan de voet van de beginnerspistes. 

4. Kitzbühel, Oostenrijk[[{"fid":"5630","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"field_media_tags[und]":""},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":"","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false,"field_media_tags[und]":""}},"attributes":{"height":"501","width":"890","style":"width: 240px; height: 135px; float: right;","class":"media-element file-full-body","data-delta":"4"}}]]
Op slechts twee uurtjes rijden van München heeft Oostenrijks meest populaire vakantieoord -waar jaarlijkse de winter wereldkampioenschappen worden gehouden- het allemaal. Mooie hotels, een levendige après-ski scene en onovertroffen ski-mogelijkheden met acht befaamde skischolen.  

Hotspot
Voor een onvergetelijke ervaring: boek een kamer in Hotel Schloss Lebenberg. Een middeleeuws kasteel op de heuvel met uitzicht over het sprankelende dorp dat bekend staat om zijn top-notch service, excellente restaurant en Gothische interieur. 

5. Courmayeur, Italië 
Elite skiërs en hippe reizigers komen tezamen in dit charmante, maar upscale ski-oord aan de voet van de Mont Blanc. De pistes zijn slechts een skilift verwijderd van die in het Franse Chamonix.

Hotspot
Opties te over voor elk wat wils en ieder budget. Maak je keuze uit luxe hotels en chalets, kleinschalige B&B’s of ruime appartementen in Courmayeur of het nabijgelegen Dolonne en Entreves. The Grand Hotel Royal e Golf is al ruim twee eeuwen de onbetwiste grande dame van het gebied. 

Lees ook: 10 x In deze ski-gebieden verdwijnt je geld niet als sneeuw voor de zon

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

​​​​​​​