Spanning en sensatie! Het is bijna zo ver. Duncan Laurence krijgt vanmiddag eerst nog één kans om zijn act te perfectioneren waarna 's avonds de show voor de vakjury op het programma staat. Daarin wordt al de helft van het aantal punten verdeeld. Donderdag komen daar na de liveshow de punten van het Europese publiek bij. Er staat veel op het program. Wil je álles uit het Songfestival halen? Lees!

Zing lekker mee 

Meezingen is dubbel en dwars meegenieten! Dus: lees je in, leer de songtekst van, in elk geval onze Duncan, uit je hoofd. Pret gegarandeerd. Of je vriendinnen (of man, kinderen) ook blij zijn met jouw zangkunsten, dat is de vraag. 

Volg het Songfestival op de voet via Social

Eurovisie Songfestival gekte is aan, trending op social. Maar voor de die-hards die niets willen missen: pas de inhoud in je Twitter-tijdlijn aan op basis van persoonlijke voorkeuren. Het kwaliteitsfilter in de zoekfunctie geeft je de mogelijkheid om alleen posts van hogere kwaliteit te zien. Dit betekent bijvoorbeeld dat potentieel gevoelige content wordt verborgen en de relevantie van zichtbare Tweets wordt verhoogd. 

Volg de juiste hashtags

Zorg in ieder geval dat je #JoinTheEurovisionParty en #Eurovision2019 volgt, zó blijft er weinig (tot niets) ongezien. En dus onbesproken. 

Article continues after the ad

Voorkom spoilers

Wanneer je iets groots als het Songfestival om welke reden dan ook hebt gemist (door de laatste wedstrijd van Ajax, die je van manlief verplicht moest meekijken), kun je je social-pagina’s beter maar niet openen, luidt ons advies. Niks is zo vervelend om op spoilers te stuiten via social zonder zelf van de ontknoping op de hoogte te zijn, maar daar heeft Twitter iets slims op bedacht. Net zoals jij je juist kunt laten doordrenken met Songfestival-nieuws dankzij alle volg-manieren op het social medium, biedt Twitter de mogelijkheid om gebruikers, woorden of hele tweets die de Twitter-regels niet schenden te selecteren en te verbergen. De ‘gemute’ gebruiker ontvangt daar overigens geen melding van. Je kunt natuurlijk ook op voorhand al bepaalde accounts blokkeren, zodat je de Tweets niet hoeft te zien. Twitter for president

Bron: JAN Magazine | Beeld: Sex and The City

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in