De Amerikaanse actrice en zangeres Doris Day is overleden. Ze is 97 jaar oud geworden. Doris was enorm populair in de late jaren vijftig en in de jaren zestig. Ze speelde vooral in musicals en films als Pillow Talk, Send Me No Flowers en The Thrill of it All.

De echte naam van de actrice en zangeres was Doris Mary Ann Kappelhoff. Haar uitvoering van het nummer Que Sera, Sera in Alfred Hitchcocks film The Man Who Knew Too Much is een van haar meest populaire acteerprestaties.

Article continues after the ad

Rock Hudson

Doris speelde samen met de Amerikaanse acteur Rock Hudson (zie grote foto bovenaan) in diverse films. Ze waren te zien in Pillow Talk, Lover Come Back en Send Me No Flowers. Hudson overleed twintig jaar geleden op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van aids. Hij was Doris haar dierbaarste vriend uit de filmwereld.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Doris Day Receives The Cecil B. DeMille Award - Golden Globes 1989 #dorisday #oldhollywood

Een bericht gedeeld door Doris Day 🎬 (@dorisdaytoday) op

Longontsteking 

Doris Day verkeerde in goede gezondheid, totdat ze een longontsteking kreeg. Ze is in haar huis in Californië overleden aan de gevolgen van deze ontsteking. 

Bronnen: nu.nl, AP
Beeld: AFP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in