Igone de Jongh
Igone de Jongh

Zie Igone de Jongh voor het laatste schitteren in Best of Balanchine III.

Igone de Jongh, eerste soliste van Het Nationale Ballet, neemt na 24 jaar afscheid van het gezelschap. Na een indrukwekkende carrière die ze in 1996 begon bij Het Nationale Ballet in de laagste rang als adspirant, en waar ze in 2003 promoveerde tot de hoogste rang van eerste soliste, verlaat ze het gezelschap.

Tot aan haar afscheid danst ze nog een aantal voorstellingen waarin ze haar publiek de laatste kans geeft om haar in het Muziektheater te zien schitteren: Gala op 10 september is uitverkocht, net als haar allerlaatste Romeo en Julia voorstellingen in oktober. Voor Best of Balanchine maakt het Nationale Ballet een uitzondering voor Nouveau: voor de voorstellingen van 13 september en 17 september zijn elk 5 x 2 kaarten te winnen.

In Best of Balanchine III belicht Het Nationale Ballet opnieuw de genialiteit én enorme veelzijdigheid van deze meesterchoreograaf. George Balanchine wordt beschouwd als de grootste dansvernieuwer van de twintigste eeuw. Het Nationale Ballet staat wereldwijd bekend als het gezelschap dat als een van de beste ter wereld het werk van Balanchine brengt.

Behalve New York City Ballet en Ballet de l'Opéra National de Paris, is er geen ander gezelschap dat zoveel werken van deze meesterchoreograaf op het repertoire heeft staan. Nog steeds zijn zijn balletten vernieuwend, inventief en tijdloos; niet-verhalend klassiek ballet op het allerhoogste niveau. En daar kun je dus Igone in zien schitteren, voor de laatste keer bij het Nationaal Ballet. Doe je mee?

Win kaarten voor Best of Balanchine! 
Nouveau mag 5 x 2 kaarten weggeven voor de uitvoering op 13 september en 5 x 2 kaarten voor de uitvoering op 17 september. Geef hieronder je voorkeur aan voor welke datum je graag kaarten zou willen winnen en wie weet ben jij één van de winnaars. Deze actie loopt t/m 11 september 2019. Deze winactie is gesloten!

 

Foto's © Nouveau, ANP, Het Nationaal Ballet

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Article continues after the ad