Er is maar weinig waar we zó nostalgisch van worden als van The Sound of Music. En in december kunnen we ons hart weer ophalen, want hier en daar wordt de musical der musicals vast weer vertoond. Maar heb je zin in iets bijzonders? Ga dan eind december naar EYE in Amsterdam voor de nieuwe 70 mm-versie!

The hills are alive again!

Article continues after the ad

Het blijft een raadsel dat, ondanks de vrijgevochten sixtiesidealen van vrije liefde en vrouwenemancipatie, de film rond baron Von Trapp, zijn zeven kinderen en de onconventionele gouvernante Maria (Julie Andrews) tot diep in de jaren zeventig een van de meest populaire Hollywoodtitels bleef. 

Het verhaal is bekend van een van de beroemdste Hollywoodmusicals, die opent met een spectaculair shot van de Alpen waar een frisgewassen Julie Andrews die van de dito omgeving staat te genieten.

Waarna later in de film de hele familie uitbarst in de Rodgers & Hammerstein-songs die de ruggengraat van deze romantische musical-met-dramatische-ondertoon vormen, zoals ‘Do-re-mi’, ‘Edelweiss’ en ‘Climb Ev’ry Mountain’. We kunnen ze allemaal meezingen!

Van 19 tot en met 23 december kun je dit spektakel in een nieuwe 70 mm-kopie bewonderen op het grote scherm van EYE. De perfecte prelude voor de kerstdagen als je het ons vraagt!

Meer informatie

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in