Er komt een Nederlandse musical over prinses Diana. En het wordt smullen, volgens producente Iris van den Ende, de dochter van Joop. 

'De afgelopen maanden hebben we het plan stilgehouden, maar nu ik de eerste twintig pagina's aan dialogen en ideeën van scriptschrijver Dick van den Heuvel  heb gelezen, weet ik zeker dat het gaat werken. Het is smullen", vertelt Van den Ende aan De Telegraaf. Van den Heuvel schreef eerder de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt.

Article continues after the ad

William en Harry

Bijna twintig jaar geleden was er ook al een Nederlandse musical over Diana, maar volgens Van den Ende is er alle reden om een veel grotere, nieuwe show te maken, omdat er inmiddels veel meer bekend is. In de musical zal het verhaal van Diana door de ogen van haar kinderen verteld worden. 'Op een realistische manier voert zij gesprekken met William en Harry, zij bemoeit zich met hun partnerkeuze, we hebben een manier gevonden waarop dat zeker gaat werken', vertelt de producente.

Hoofdrol

Het is nog niet bekend wie Diana zal gaan spelen. Wat ik wel weet, is dat het beslist iemand moet zijn die al langer op het toneel staat. Maar wie? We hebben nog geen idee', aldus Van den Ende.

Bron: nu.nl

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in