Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Theaterprijzen voor Ramsey Nasr en Hannah Hoekstra

De mooiste rollen van het jaar werden beloond in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Ramsey Nasr heeft de Louis d'Or 2019 gewonnen voor zijn rol als Jude in het theaterstuk 'Een klein leven'. De Theo d'Or ging naar Hannah Hoekstra voor haar rol van Emma in' People, Places & Things'. De Theo d'Or en d...

Theaterprijzen voor Ramsey Nasr en Hannah Hoekstra

De mooiste rollen van het jaar werden beloond in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

Ramsey Nasr heeft de Louis d'Or 2019 gewonnen voor zijn rol als Jude in het theaterstuk 'Een klein leven'. De Theo d'Or ging naar Hannah Hoekstra voor haar rol van Emma in' People, Places & Things'. De Theo d'Or en de Louis d'Or zijn de belangrijkste Nederlandse toneelprijzen voor respectievelijk een actrice en een acteur.

De jury noemt Nasrs rol "een emotionele en indrukwekkende slijtageslag". Hij kreeg de belangrijkste toneelprijs ook al in 2015. Nasr is met zijn tweede Louis d'Or de opvolger van Bruno van den Broecke, de winnaar van de prijs in 2018.

De jury prijst Hoekstra om haar "magistrale tour de force. Ze dwingt ons naar de plek waar ze ons hebben wil". Vorig jaar was de prijs voor Karina Holla.

De prijs voor de beste bijrol bij de mannen, de Arlecchino, ging naar Mark Kraan voor zijn rol van Sam in 'Cinema'. Rosa van Leeuwen won de Colombina voor de beste vrouwelijke bijrol als Honey in 'Wie is er bang voor Virginia Woolf'.

Foto's © ANP