Op 12 november 1992 denderde Edina en Patsy, paffend en champagne drinkend (gehuld in extravagante designerkleding) onze huiskamer binnen. De BBC-serie is en blijft vijf seizoenen lang een hit. 

Het begon allemaal in 1997 aan de keukentafel van Jennifer Saunders (Edina in de serie).

Article continues after the ad

Ab Fab

Ze schreef samen met Dawn French een sketch over de veertigjarige Edina. Een vrouw die zich gedraagt als een tiener er ook nog eens zo uitziet. Tot grote schaamte van haar dochter Saffron (Saffy). Iets wat eenmalig had moeten zijn groeide uit tot Ab Fab, zoals de serie liefkozend door fans genoemd wordt.  

Dronken veertigers

In Absolutely Fabulous volgen we beste vriendinnen Edina en Patsy, twee hippe veertigers met drankzucht en een obsessie voor hun uiterlijk. Ze vechten elke dag tegen hun leeftijd. Het leverde heerlijke televisie op. De serie was overigens zelfs zo geliefd dat in 2016 Absolutely Fabulous: The Movie verscheen. En daar was 'een blik vol sterren' voor opengetrokken.

Beeld: still video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in